Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Φωνάζει "παρών" ο Μαντζούκας - Η ευκαιρία με Μπέικον δεν πρέπει να χαθεί!
Μπάσκετ
| 2022-10-16 20:17:00

Φωνάζει "παρών" ο Μαντζούκας - Η ευκαιρία με Μπέικον δεν πρέπει να χαθεί για τον ΠΑΟ!

Του Χρήστου Δημόπουλου
Φωνάζει "παρών" ο Μαντζούκας - Η ευκαιρία με Μπέικον δεν πρέπει να χαθεί για τον ΠΑΟ!

Πειστικός επιθετικά και με τους νεαρούς Έλληνες να βγαίνουν μπροστά, ο Παναθηναϊκός άρεσε με το Λαύριο και μεταξύ άλλων, κέρδισε (και) τον Μαντζούκα στο ροτέισον. Τι γίνεται με Μπέικον μετά τις τελευταίες του δηλώσεις και την επιθυμία του να ντυθεί στα πράσινα. Γράφει ο Χρήστος Δημόπουλος.

Μέσα από αυτήν εδώ τη γωνιά τα έχουμε ξαναπεί για τον Λευτέρη Μαντζούκα. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ο Αργύρης Πεδουλάκης και συνολικά ο Παναθηναϊκός πιστεύουν απόλυτα στο πρότζεκτ του. Ο παίκτης φέτος θα έχει ρόλο. Όμως αυτός ο ρόλος θα αρχίσει να αυξάνεται, όταν η ομάδα αρχίσει να αποκτά σταθερές. Όπως ακριβώς αποδείχθηκε και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με το Λαύριο στο ΟΑΚΑ.

Ο νεαρός σμολ φόργουορντ τελείωσε το ματς με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 εύστοχα τρίποντα. Μάλιστα είδαμε αρκετά plays να καταλήγουν σε εκείνον, δείγμα του ότι το πλάνο που υπάρχει γύρω του είναι συγκεκριμένο. Ταυτόχρονα, μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα παιδί 19 ετών. Ούτε τα... χρόνια τον πήραν, ούτε θα καταστραφεί αν δεν παίζει 30 λεπτά, ούτε τίποτα. Το μόνο που τον απασχολεί και σωστά, αυτή τη στιγμή, είναι το πως θα βελτιώνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα. Όσο βελτιώνεται, θα έχει περισσότερο χρόνο στο παρκέ. Όσο θα έχει περισσότερο χρόνο στο παρκέ, θα μπορεί να γίνεται ολοένα και πιο ωφέλιμος για την ομάδα. Τόσο απλά.

Πάμε τώρα στο φλέγον θέμα Μπέικον, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού ότι θέλει να παίξει στον Παναθηναϊκό. Επ' αυτού στη συνέντευξη Τύπου του ΟΑΚΑ ο Ράντονιτς απάντησε ως εξής: "Το έχω ακούσει, αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι. Υπήρχαν φήμες και πριν από βδομάδες. Έχουμε μιλήσει για το τι χρειαζόμαστε. Χτίζουμε μία νέα ομάδα. Θέλουμε ένα 4άρι. Ο Μπέικον δεν έχει αυτά τα στοιχεία. Συλλέγουμε πληροφορίες για όλους του παίκτες. Δεν ξέρω για ποιο λόγο είναι ακόμα διαθέσιμος, αλλά θα τα σκεφτούμε όλα στη συνέχεια".

Εδώ υπάρχουν, λοιπόν, δύο δεδομένα. Το πρώτο, η επιθυμία του Παναθηναϊκού. Στην παρούσα τουλάχιστον φάση, φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός δεν θέλει τον Μπέικον. Όχι γιατί δεν είναι καλός παίκτης, αλλά διότι η ομάδα φέρεται να αναζητά άλλου είδους παίκτη. Αυτό είπε άλλωστε ορθά κοφτά ο Ράντονιτς. Το δεύτερο, συνδέεται με την επιθυμία του Αμερικανού. Είναι μεγάλη ευκαιρία να έρθει ο Μπέικον στο Τριφύλλι κι αυτό το λέμε, ξεκαθαρίζοντας ότι εκφράζουμε προσωπική θέση.

Σε ένα ρόστερ που φαίνεται καλά δομημένο αλλά του λείπει η σταθερή απειλή στο σκοράρισμα, ο πρώην άσος της Μονακό μπορεί να λύσει -και με το παραπάνω- ένα τέτοιο πρόβλημα. Ταυτόχρονα, ας μην κρυβόμαστε, ο κόσμος θα... φτιαχνόταν με ενδεχόμενη μεταγραφή του Μπέικον. Και σε μία ομάδα που θέλει να ξανακερδίσει τον κόσμο της, ο 27χρονος Αμερικανός θα ήταν το... κερασάκι. Πόσο μάλλον, από τη στιγμή που και ο ίδιος κάνει σαφές άνοιγμα στο κλαμπ. Επαναλαμβάνουμε ότι από την ΚΑΕ δεν προκύπτει κάτι για την ώρα, αλλά δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να διαφοροποιηθεί προσεχώς.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακοινώνει μεταγραφή ο ΠΑΟ - Αυτός είναι η 1η επιλογή από NBA για Ράντονιτς - Απόφαση για Μπέικον

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags