Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ένα… ακατέργαστο διαμάντι για ΠΑΟ - Ο επόμενος mobile ψηλός - Ανεβάζει το επίπεδο ο Μήτογλου
| 2022-10-27 10:00:00

Ένα… ακατέργαστο διαμάντι για ΠΑΟ - Ο επόμενος mobile ψηλός - Ανεβάζει το επίπεδο ο Μήτογλου!

του Γιώργου Κτενά
Ένα… ακατέργαστο διαμάντι για ΠΑΟ - Ο επόμενος mobile ψηλός - Ανεβάζει το επίπεδο ο Μήτογλου!

Ο 22χρονος που κάνει τη διαφορά, η βόμβα Πασκάλ και ο Ντίνος! Το Sportdog.gr αναλύει γιατί οι Πράσινοι πρέπει να φέρουν κάποιον καλύτερο από τον Σίνγκλετον για τη θέση "4" και παρουσιάζουν τις τρεις περιπτώσεις που εξετάζουν ο Ντέγιαν Ράντονιτς και οι συνεργάτες του.

Παναθηναϊκός: Τα ονόματα των Κρις Σίνγκλετον, Ρέτζι Πέρι και Έρικ Πασκάλ βρίσκονται στο ρεπορτάζ του Τριφυλλιού (διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ), όπως και εκείνο του Ντίνου Μήτογλου, ως υποψήφιοι για να φορέσουν την πράσινη φανέλα.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Νίκο Τσολάκη, ενός εκ των διαχειριστών τής σελίδας shot clock και άριστο γνώστη του μπάσκετ τόσο στην Ευρώπη όσο και στο ΝΒΑ, προκειμένου να μας πει την άποψή του για τους δυο παίκτες και κατά πόσο θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους πράσινους στη συνέχεια, αν τελικα αποκτηθεί ο ένας από τους δύο.

Διαβάστε με προσοχή τι μας είπε, για να είστε άριστα ενημερωμένοι...

Νίκο, ο Σίνγκλετον βρίσκεται στη λίστα του Παναθηναϊκού για να αποκτηθεί ως 4άρι. Σε ποια κατάσταση βρίσκεται;

"Στην περίπτωσή του έχουμε να κάνουμε με έναν παίκτη πολύ γνωστό και επιτυχημένο στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. O Σίνγκλετον, στα 33 του πλέον, δεν είναι ο σταρ των παλαιότερων χρόνων, αλλά αντίθετα έχει μετατραπεί σε ρολίστα που μπορεί να βοηθήσει οποιαδήποτε ομάδα. Οι φίλοι του ΠΑΟ, σε περίπτωση που ο Σίνγκλετον έρθει, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν παίρνουν την εκδοχή του που μπορεί να έχει πάνω από 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 40% στα τρίποντα στους μέσους όρους του. Αντίθετα, παίρνουν έναν εξαιρετικό ρολίστα, που μπορεί να κάνει winning plays, να παίξει σε διαφορετικά σχήματα παίζοντας και στο 4 και στο 5 για περίπου 15-18 λεπτά. Η τελευταία του σεζόν στην Εφές ήταν μια σεζόν που έδειξε ότι πλέον έχει μπει στη δύση της καριέρας του και οι μήνες που είναι εκτός δράσης παίζουν σημαντικό ρόλο. Η ποιότητα υπάρχει, αλλά μη ξεχνάμε ότι όταν τα χρόνια περνάνε ακόμη και οι πιο ποιοτικοί παίκτες βαρύνονται από την απραξία. Το παράδειγμα του Κουίνσι Έισι στον Ολυμπιακό είναι χαρακτηριστικό. Για να είμαι ειλικρινής, ο Σίνγκλετον θα πρέπει να είναι περισσότερο προσθήκη 12ου παίκτη σε ομάδα πρωταθλητισμού αυτή τη στιγμή, παρά ένας παίκτης που θα έχει ρόλο παίκτη 25 λεπτών".

Με βάση την εικόνα του, είναι παίκτης που ταιριάζει στα σχέδια του Παναθηναϊκού;

"Με βάση όλα τα παραπάνω, ο ΠΑΟ χρειάζεται ένα 4άρι σε καλύτερη ηλικία που θα είναι διψασμένο να πρωταγωνιστήσει. Δεν τίθεται θέμα για την ικανότητα του Σίνγκλετον. Αλλά στα 33 του, με τόσες επιτυχίες, αλλά και τόση απραξία σε συνδυασμό με τον μειωμένο του ρόλο τα τελευταία χρόνια δεν είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει τα αναμενόμενα".

Στο ρεπορτάζ υπάρχει και το όνομα του Μήτογλου. Τι πιστεύεις για την προοπτική να τον εντάξει ξανά ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του;

"Ο Ντίνος Μήτογλου είναι ένας παίκτης που ήταν, αυτό που λέμε, on the rise. Η φήμη του δουλευταρά όχι απλά τον συνόδευε, αλλά μέσα στο παρκέ φαινόταν να εξελίσσεται συνεχώς όντας ένας ψηλός που μπορεί να σουτάρει, να τρέξει το γήπεδο ως trailer, να πάρει ριμπάουντ. Βέβαια, το ζήτημα της τιμωρίας του (που δε ξέρουμε ακόμη αν θα συμβεί) ίσως τον έχει κρατήσει πίσω. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας παίκτης Έλληνας, σε εξαιρετική ηλικία που ανήκει στην Ευρωλίγκα. Μια ενδεχόμενη προσθήκη του θα ανέβαζε πολύ το επίπεδο στη θέση 4 και θα έδινε λύσεις και στο 5".

Υπάρχει και το όνομα του Ρέτζι Πέρι - Μπορούμε να πούμε δύο λόγια και για αυτόν;

"Όσοι παρακολουθούν τις μικρές Εθνικές ίσως θυμούνται τον Πέρι να λάμπει με την εθνική των ΗΠΑ στο παγκόσμιο u18 της Κρήτης. Είναι 22 ετών και μπορεί να είναι ο επόμενος εξαιρετικός mobile ψηλός στην Ευρωλίγκα. Το παράθυρό του στο ΝΒΑ δεν έχει κλείσει και με τους 20 πόντους και 11.5 ριμπάουντ που έχει ανά αγώνα σίγουρα πολλές ομάδες τον έχουν στα ραντάρ τους. Κάθε ομάδα της Ευρωλίγκας που κινείται σε πιο χαμηλό μπάτζετ πρέπει να τον έχει στα reports της. Παίκτης με υψηλό κίνητρο (όπως όλοι της λίστας), εξαιρετικά δυνατός και αθλητικός, φοβερός rebounder με καλή αντίληψη για το παιχνίδι, πλέον έχει εξελίξει και το σουτ του. Τα step back τρίποντα που παίρνει στη G League φυσικά δε θα τα δούμε εδώ, αλλά μπορεί κάλλιστα στο μέλλον να είναι μια pick and pop απειλή. Όσον αφορά το μεγαλύτερο του ατού; Είναι φανταστικός πάνω από τη στεφάνη και αυτό στην Ευρώπη είναι σαν να έχεις ένα ακατέργαστο διαμάντι. Η pick and roll άμυνά του θέλει δουλειά, αλλά στα 22 του έχει όλο το χρόνο μπροστά του. "

Τέλος, υπάρχουν δημοσιεύματα που συνδέουν τον Παναθηναϊκό με τον Πάσκαλ. Ποια είναι η άποψή σου για τον παίκτη και κατά πόσο ταιριάζει στο Τριφύλλι.

"Ο Έρικ Πασκάλ είχε ακουστεί και το προηγούμενο διάστημα για τον ΠΑΟ. Είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά. Ας δούμε αρχικά το προφιλ του: η αγορά του ΝΒΑ παραμένει ανοιχτή για αυτόν ανά πάσα στιγμή, καθώς πρόκειται για παίκτη επιπέδου ΝΒΑ και όχι παίκτη που τον ξέβρασε η λίγκα και έρχεται στην Ευρώπη, κάτι που συμβαίνει συνήθως. Έχει όμως τεράστια θέματα τόσο με την άμυνα, όσο και με το ρόλο του, μιας και θέλει να πρωταγωνιστεί και αυτό στο ΝΒΑ δε θα το καταφέρει ποτέ. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ομάδες δεν τον εμπιστεύονται για να του δώσουν μια θέση στο ρόστερ αυτή τη στιγμή. Το αθλητικό επίπεδο του από πλευράς δύναμης το έχουν ελάχιστοι στην Ευρώπη. Αν αυτό συνδυαστεί με την ικανότητα του να βάζει τη μπάλα στο παρκέ, τότε είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Η θέση του για την Ευρώπη είναι full time πάουερ φόργουορντ με μικρές επισκέψεις στο "5".Στο ΝΒΑ ήταν κακός αμυντικός γιατί δε μπορούσε να ακολουθήσει τους ξέφρενους ρυθμούς. Όμως, ως πρώην μέλος του Βιλανόβα και των Γουόριορς, είναι παίκτης που θα παίξει εύκολα άμυνα στην Ευρωλίγκα, αντιλαμβάνεται τα concepts και για εδώ αθλητικά είναι πολύ πάνω του μέσου όρου. Το σουτ του σίγουρα δεν είναι το πιο σταθερό, αλλά μπορεί να προσφέρει catch and shoot που πρέπει να σέβεται η αντίπαλη άμυνα. Αλλά και πάλι στην Ευρώπη, μπορεί να πάει στο midpost και στο ποστ απέναντι σε όλους. Δε μπορεί να κατέβει στο "3". Το Midpost η πιο αποτελεσματική του περιοχή (53% στο αριστερό elbow, που αποτελεί συχνά και το σημείο εκκίνησης του). Του αρέσει να παίρνει τη μπάλα εκεί και να επιτίθεται (πάντα face-up). Βέβαια, στο ΝΒΑ αυτό σχεδόν...απαγορεύεται σε ρολίστες. Στην Ευρώπη δε θα είναι ρολίστας. Είναι παίκτης από το πάνω ράφι για την Ευρωλίγκα, αλλά στην περίπτωση που έρθει πρέπει να υπάρξει ένας χρόνο προσαρμογής".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O NBAer που θα… απογειώσει τον ΠΑΟ - Ψηλός με μακρινό σουτ - Απόφαση Ράντονιτς για Μαντζούκα! 

 

Το κανάλι μας στο YouTube είναι αυτό: https://youtube.com/channel/UCOI7Wli81VfLDlb-rACWGpA

Στο spotify βρίσκονται τα podcast μας: https://open.spotify.com/show/6vallI1lgb6rAZnUNYULMs?si=sOpUvRFTSUuanfbtDyg6Tg&utm_source=copy-link

Και το fb μας είναι εδώ: https://www.facebook.com/ShotClockPodcast

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags