Κώστας Σορώτος: Έντονη ήταν η αντίδραση του γνωστού Έλληνα τεχνικού στην είδηση ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης πήρε θέση ως σύμβουλος  στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας και στις Εθνικές ομάδες μέχρι 18 ετών, την οποία έκανε γνωστή μέσω ανάρτησης.

«Στο ελληνικό μπάσκετ γίνονται πράγματα που εγώ αδυνατώ να κατανοήσω. Πώς μπορείς να γίνεις σύμβουλος σε έναν τομέα, με τον οποίον δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου; Πώς μπορείς να διδάσκεις σε σεμινάριο προπονητικής και σε σχολές προπονητών, όταν δεν είσαι προπονητής;

Μάλλον εγώ θα φταίω, που δεν μπορώ να κατανοήσω τόση πρόοδο και τόση τεχνοκρατία. Κυρίως, δεν μπορώ να κατανοήσω πως όλοι, όχι μόνο δεν αντιδρούν, αλλά επιβραβεύουν κιόλας. Ίσως δεν μπορώ γιατί ποτέ δεν μου άρεσε το σανό, ίσως γιατί ποτέ δεν κατάπινα ό,τι μου πλασάρανε και γιατί πάντα εμπιστευόμουνα τη λογική και την αλήθεια και δυστυχώς μπορούσα να καταλάβω. Σώστε το πραγματικό μπάσκετ κι όχι τη δηθενιά.

Υ.Γ.: Επίσης σταματήστε να εμπορεύεστε όνειρα των παιδιών, με ψεύτικους παραδείσους, από τους οποίους κανένας, ή στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστοι, επέστρεψαν καλύτεροι παίκτες», έγραψε ο Κώστας Σορώτος.