Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το παίρνει πάνω του ο Γιαννακόπουλος - Υπογράφει με κορυφαίο όνομα - Πάνω από 15 εκατ. μπάτζετ!
Μπάσκετ
| 2023-02-21 13:39:00

Το παίρνει πάνω του ο Γιαννακόπουλος - Υπογράφει με κορυφαίο όνομα - Πάνω από 15 εκατ. μπάτζετ!

του Νίκου Στεργίου
Το παίρνει πάνω του ο Γιαννακόπουλος - Υπογράφει με κορυφαίο όνομα - Πάνω από 15 εκατ. μπάτζετ!

Οι Πράσινοι γυρίζουν σελίδα, με πλάνο που θα τους οδηγήσει στην κορυφή. Γιατί όλα δείχνουν ότι θα έρθει τώρα Έλληνας προπονητής για προσωινή λύση και η συμφωνία που θα αλλάξει τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ το καλοκαίρι.
 

Παρελθόν αποτελεί για τον Παναθηναϊκό ο Ντέγιαν Ράντονιτς, καθώς η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο με τον Μαυροβούνιο προπονητή. Δεν είναι μόνο ο κακός αγωνιστικός σχεδιασμός που είχε γίνει πέρσι το καλοκαίρι, με λάθος επιλογές παικτών, αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα δεν κατάφερε ποτέ να φτιάξει τη δική της αγωνιστική ταυτότητα και να μην εξαρτάται αποκλειστικά από τον Ντουέιν Μπέικον, παίκτη που θυμίζουμε δεν ήθελε καν στο ρόστερ!

Και η αλήθεια είναι ότι κόντρα σε πρόβλέψεις, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε αρκετές ευκαιρίες στον Ράντονιτς για να δείξει ότι αξίζει το συμβόλαιο που είχαν υπογράψει πριν από μερικούς μήνες - Τον στήριξε, ίσως, περισσότερο από κάθε άλλον προπονητή από τη στιγμή που ανέλαβε εκείνος τα ηνία της ΚΑΕ. Όπως είπαμε, όμως, η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών ήταν, περίπου, μονόδρομος. Κι εκείνο που έχει σημασία, τώρα, είναι ποια θα είναι η επόμενη μέρα στον σύλλογο.

Κάπου εδώ τα ρεπορτάζ αρχίζουν και μπλέκονται, καθώς υπάρχουν σενάρια που θέλουν να έρχεται τώρα κάποιο όνομα που μπορεί να κάνει τη διαφορά (δεν είναι μόνο οι Ευρωπαίοι, ας μην ξεχνάμε ότι πριν από μερικά χρόνια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε φέρει στην ομάδα τον Ρικ Πιτίνο!) και, προφανώς, να μείνει και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αλλά και οι φωνές που υποστηρίζουν ότι σε μια σεζόν που δεν είναι εύκολο να σωθεί, ο Παναθηναϊκός μπορεί να πορευτεί με μια λύση που θα έχει πεπερασμένο όριο και το προσεχές καλοκαίρι να έρθει ένα μεγάλο όνομα. Ποιο μπορεί να είναι αυτό το όνομα; Για παράδειγμα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους καθώς ο Γιαννακόπουλος, εδώ που τα λέμε, ήταν ο πρώτος που ήθελε να τον κάνει προπονητή, ήδη από την εποχή που ο Σάρας ήταν ακόμα εν ενεργεία μπασκετμπολίστας.

Αυτό που έφτασε στα αυτιά τού sportdog από ανθρώπους που έχουν στενή επαφή με τον Γιαννακόπουλο, είναι ότι ετοιμάζει κάτι μεγάλο! Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν αυτό το μεγάλο θα γίνει τώρα ή το προσεχές καλοκαίρι, γιατί εδώ υπάρχουν πολλές παράμετροι που  παίζουν τον ρόλο τους - Για παράδειγμα η φετινή χρήση μαζί με την Εφορία και τους Πονίτκα, Μπέικον, Τόμας, Αγραβάνη, το συμβόλαιο του Ράντονιτς ίσως να ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ από τα αρχικά 12 που είχε αποφασιστεί να δοθούν. Κάπως έτσι προέκυψε η καταρχήν στυμφωνία με τον Χρήστο Σερέλη, ενώ όπως σας αποκάλυψε το Sportdog.gr με χθεσινόβραδινό ρεπορτάζ, ο μεγάλος στόχος είναι ο Πάμπλο Λάσο και μετά ο Τσάβι Πασκουάλ.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που μας μετέφερε η πηγή μας είναι ότι προπονητής του Παναθηναϊκού από το καλοκαίρι και μετά θα είναι ξένος και μεγάλο όνομα. Από αυτά που εμπνέουν σεβασμό στα αποδυτήρια και εξασφαλίζουν τους οπαδούς. Γιατί ο ισχυρός άνδρας τού Παναθηναϊκού έχει αποφασίσει να βγει ξανά μπροστά, ανοιχτά, να πάρει τα ηνία και να ξανακάνει την ομάδα πρωταθλήτρια στην Ελλάδα και να πρωταγωνιστεί στην Ευρωλίγκα...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείνει μεγάλη συμφωνία ο ΠΑΟ με απόφαση Αλαφούζου - Πέφτουν υπογραφές, "κλειδώνει" τον τίτλο!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags