Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο τέταρτος τελικός της Basket League διεκόπη οριστικά, με τον Παναθηναϊκό πάντως να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του σχετικά με την απόφαση των διαιτητών για εκκένωση του ΟΑΚΑ, όπως αναφέρθηκε στη δημόσια τηλεόραση.

Οι «πράσινοι» αναφέρουν πως ο ταξίαρχος, υπεύθυνος για την ασφάλεια του αγώνα στο ΟΑΚΑ, δεν συναινούσε στο να εκκενωθεί το γήπεδο και πως η απόφαση ήταν των διαιτητών.

Στον Παναθηναϊκό φαίνεται να θεωρούν πως η συγκεκριμένη απόφαση όχι μόνο δεν ηρέμησε το κλίμα στο γήπεδο, αλλά προκάλεσε έκρηξη οργής από μερίδα σκληροπυρηνικών οπαδών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σημαντικές φθορές στο γήπεδο και να υπάρξουν συγκρούσεις με δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά και κλοπές εξοπλισμού στο ΟΑΚΑ.

«Ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Κορομηλάς, χωρίς καν να εξαντλήσει τα περιθώρια και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας, αποφάσισε την εκκένωση των εξεδρών του γηπέδου. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών που ένας διαιτητής αποφασίζει την εκκένωση του γηπέδου χωρίς καμία προειδοποίηση, γεγονός που εξόργισε τον κόσμο» αναφέρει η θέση του Παναθηναϊκού.

Το φύλλο αγώνα, μάλιστα, είναι πολύ επιβαρυντικό για τον Παναθηναϊκό. Σε αυτό γίνονται αναφέρεται πως οι «πράσινοι» έλαβαν την εντολή να εκκενώσουν το γήπεδο μέσα σε μία ώρα και δέκα λεπτά, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό, ενώ επίσης μετά την εκκένωση δεν υπήρχε ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός για τη συνέχιση του αγώνα. Αυτό καθιστά το «τριφύλλι» υπαίτιο για τη διακοπή, κάτι που έφερε τον μηδενισμό του και τη νίκη του Ολυμπιακού με 20-0.

Αναλύτικά τα όσα αναφέρει το Φύλλο Αγώνα:

«2.46 πριν το τέλος του Γ τετάρτου πέταξαν πυρσό στο προστατευτικό δίχτυ πίσω από τον πάγκο της Β ομάδας και κροτίδες Οπαδοί της Α ομάδας πέταξαν μπουκάλια με νερό στον πάγκο της Β ομάδας, τα οποία σταμάτησαν στο προστατευτικό δίχτυ.

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τα καπνογόνα και δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Και αποφασίσαμε την αποχώρηση των διαιτητών, των ομάδων, των κριτών και των παραγόντων στα αποδυτήρια.

Αμέσως με την παρουσία του Ταξίαρχου της Αστυνομίας κ. Αλεξανδρόπουλου Παναγιώτη και έναν εκπρόσωπο από κάθε ομάδα ζητήσαμε κατά πρώτων τη διασφάλιση όλων των συμμετοχόντων του αγώνα και παράλληλα δώσαμε εύλογο χρονικό διάστημα για την εκκένωση του γηπέδου από τους φιλάθλους. Μετά από 1:10΄και εφόσον εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και μετά την είσοδο των οπαδών της Α ομάδας στον αγωνιστικό χώρο και μετά από την επίσημη ενημέρωση παρουσία όλων των εμπλεκομένων, του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Σταύρου Ντίνου προκάλεσαν φθορές στον εξοπλισμό της γραμματείας. Ερωτηθής ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ για το αν υπάρχει εξοπλισμός για τη συνέχιση του αγών η απάντησή του ήταν αρνητική «ΟΧΙ».

Έχοντας υπόψιν όλα τα ανωτέρω και βάσει του άρθρου 20 του κανονισμού ο αγώνας διεκόπη με υπαιτιότητα της ομάδας Α με υτελικό σκορ 0-20.»  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαριά "καμπάνα" σε ΠΑΟ για τα επεισόδια – Αφαίρεση βαθμών, για πόσα παιχνίδια κλείνει το ΟΑΚΑ (BINTEO)