Ο Τζος Τζάκσον έπαιξε στους Φοίνιξ Σανς, Μέμφις Γκρίζλις, Ντιτρόιτ Πίστονς και Σακραμέντο Κινγκς έχοντας μέσο όρο 11,3 πόντους και 4 ριμπάουντ στην καριέρα του στο ΝΒΑ.

Μια καριέρα που χάθηκε

Το Νο. 4 της γενικής επιλογής στο ντραφτ του ΝΒΑ 2017 , κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση και ενορχήστρωση ένοπλης ληστείας έπειτα από μήνυση που κατέθεσε μια γυναίκα που αναγνωρίζεται ως Τζέιν Ντόε. «0Λιποθύμησα από το τραύμα και τη φρίκη του βιασμού» είπε η γυναίκα και ο παίκτης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί 

Ο Τζος Τζάκσον είναι επί του παρόντος ελεύθερος  μετά την αποδέσμευση του από τους Stockton Kings of the GLeague τον Ιανουάριο του 2023.

Το πάρτι που τον κατέστρεψε

Στη μήνυση αναφέρεται πως η Τζέιν Ντόε συναντήθηκε σε ένα πάρτι μετά το Super Bowl του 2022 που οργάνωσε ο Αντρέ Ντράμοντ και στο οποίο κάλεσε τον ενάγοντα επειδή είχε «ρομαντικό ενδιαφέρον» για τον τότε παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς.

Η γυναίκα εξήγησε ότι έφυγε από το πάρτι και έλαβε ένα μήνυμα κειμένου από τον Τζος Τζάκσον που της πρόσφερε 1.500 δολάρια για να έρθει να τη δει και ότι τα απέρριψε . Όμως ο παίκτης του ΝΒΑ της έστειλε ένα Uber και εκείνη το δέχτηκε, νομίζοντας ότι το πάρτι συνεχιζόταν.

Η φρίκη του βιασμού

Όταν ανακάλυψε τι συμβαίνει η γυναίκα είπε στον NBAer ότι «δεν ήταν εκεί για να κάνει σεξ» και ότι δεν ήταν «χρυσοθήρας », έτσι και οι δύο ήπιαν και αποκοιμήθηκαν. Όταν αυτή ξύπνησε, όπως εξηγεί στην καταγγελία, ισχυρίζεται ότι είδε τα ρούχα της «σκισμένα» και συνειδητοποίησε ότι ο Τζος Τζάκσον φέρεται να τη βίασε.

Αφού τράπηκε σε φυγή, έλαβε απειλητικές κλήσεις που την κατηγορούσαν ότι έκλεψε ένα ρολόι και αργότερα δύο γυναίκες με κουκούλες, η μία με όπλο, μπήκαν στο σπίτι της και απείλησαν να τη σκοτώσουν .

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν από την Αστυνομία και η Τζέιν Ντόε αναφέρει ότι ο ΤΖζος Τζάκσον διέταξε τη ληστεία.