Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι απαντάει για το -3 ο Ολυμπιακός - «Προβοκάτσια και… Παναθηναϊκός» – Πότε βγαίνει η απόφαση!
Ποδόσφαιρο
| 2018-11-08 17:19:00

Έτσι απαντάει για το -3 ο Ολυμπιακός - «Προβοκάτσια και… Παναθηναϊκός» – Πότε βγαίνει η απόφαση!

Sportdog Team
Έτσι απαντάει για το -3 ο Ολυμπιακός - «Προβοκάτσια και… Παναθηναϊκός» – Πότε βγαίνει η απόφαση!

Τι υποστήριξαν οι Πειραιώτες στην απολογία τους.

Εκδικάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η απολογία του Ολυμπιακού στην Πειθαρχική Επιτροπή, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή και για τα οποία οι «Ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν ακόμα και με αφαίρεση τριών βαθμών.

Από τον Ολυμπιακό ζήτησαν αλλαγή της κατηγορίας, σύμφωνα με την οποία υπήρξαν μεν επεισόδια, τα οποία όμως δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες και μάλιστα αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι «αν γίνει δεκτή η έκθεση της αστυνομίας, θα γίνει κατά παράβαση»!

Επιπλέον, οι Πειραιώτες έκαναν λόγο για προβοκάτσια και υποστήριξαν πως υπήρξε μέσα στη Θύρα που κάθονταν οι φίλοι των Πειραιωτών, φίλαθλος που έπαιζε στο κινητό του για αρκετή ώρα ο ύμνος του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, ανέφεραν ότι έτρεχε και έβριζε στην εξέδρα, κάτι που υπάρχει στις ένορκες καταθέσεις που έχουν γίνει και ότι από αυτό το περιστατικό ξεκίνησε η ένταση.

«Δεν αρκεί ότι έπαιξε ο ύμνος του Παναθηναϊκού στο κινητό του. Εβριζε τους οπαδούς με ακατανόμαστες εκφράσεις και άφησε το κινητό του να χτυπάει για να εκδιωχθεί. Να συλληφθεί, να σημειωθεί το περιστατικό στην έκθεση της αστυνομίας, και να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Δεν ήταν φίλος του Παναθηναϊκού σύμφωνα με εμάς, αλλά έλαβε... εντολές να παίζει ο ύμνος του Παναθηναϊκού μέσα στην εξέδρα μας», επισήμανε ακόμα η πλευρά του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, οι άνθρωποι των Πειραιωτών ξεκαθάρισαν σε όλους τους τόνους ότι εάν υπάρξει τιμωρία, δεν γίνεται να αφαιρεθούν βαθμοί από το πρωτάθλημα, αλλά μόνο από το Κύπελλο.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι «Ερυθρόλευκοι», αν αφαιρεθούν βαθμοί, θα πρέπει να είναι για την διοργάνωση του Κυπέλλου και όχι του πρωταθλήματος, διότι σύμφωνα με το άρθρο 3 του ΚΑΠ και το Κύπελλο είναι «πρωτάθλημα»

«Οι διοργανώσεις χωρίζονται στα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και στα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά κύπελλα. 1. Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα που διεξάγονται υποχρεωτικά κάθε ποδοσφαιρική περίοδο είναι τα ακόλουθα: α) Το Κύπελλο Ελλάδος. β) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Α΄ Εθνικής κατηγορίας (Super League) γ) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (Football League).

Πρωταθλήματα είναι αυτά που ορίζει η συγκεκριμένη διάταξη, όλα δηλαδή, και αυτό του Κυπέλλου Ελλάδας»,  ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Σουλούκου. Και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός και η Παναχαϊκή συμμετέχουν μαζί στο πρωτάθλημα του Κυπέλλου». Τέλος δικηγόρος του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε λέγοντας πως σύμφωνα με την κοινή λογική δεν γίνεται να επωφελείται μια άλλη ανταγωνιστική ομάδα στο πρωτάθλημα για κάτι που συνέβη σε αγώνα στο Κύπελλο!

Καραπαπάς: Φώναζε σας γαμ… - Οπαδοί του Ολυμπιακού ήθελαν να κάνουν μηνύσεις

Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο Κώστας Καραπαπάς, διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος σημείωσε ότι έπαιξε ο ύμνος του Παναθηναϊκού μέσα στην εξέδρα και αντί να κλείσει το κινητό του ο συγκεκριμένος φίλαθλος, έτρεξε προς την πόρτα και φώναξε: «Σας γ@μ@ω και τέτοια»!

Και συνέχισε: «Εκεί 5-8 άνθρωποι έτρεξαν εναντίον του. Λίγο πριν την έξοδο, εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ. Αντί να πιάσει τον οπαδό ή τους 2-3 που τον είχαν πάρει στο κυνήγι, έκαναν έφοδο στην εξέδρα. "Είπα στον διευθυντή 'τι κάνετε' και μου είπε έχεις δίκιο.

Ποτέ δεν έχω δει διμοιρία ΜΑΤ να μπαίνει σε εξέδρα και να πέφτει ξύλο, ήταν ανεξήγητη η στάση της. Μετά πήγα απέναντι και όλοι μου εξέφρασαν την απορία τους για την στάση της αστυνομίας»!

Και συνέχισε ο Καραπαπάς: «Μίλησα με τον γιατρό, γιατί μίλησε στην τηλεόραση. Μου είπε ότι ήταν ο Δημητρόπουλος ο παλιός διαιτητής. Μετά μας αναζήτησε ο τραυματίας και οπαδοί του Ολυμπιακού που ήθελαν να κάνουν μηνύσεις. Ο κ. Δημητρόπουλος έφυγε κακήν κακώς και ως διαπλεκόμενος από το ποδόσφαιρο", απάντησε ο Κώστας Καραπαπάς σε ερώτηση της έδρας για το αν έχει κάποια οπαδική προτίμηση ο κ. Δημητρόπουλος.

Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Το κλίμα ήταν γιορτινό. Μπορείτε να δείτε σε φωτογραφίες τους 80χρονους ανθρώπους. Αυτός ο άνθρωπος επικοινώνησε ότι πήγε στο αυτοκίνητο, και μετά πήγε για πρώτες βοήθειες. Εδωσε μία κατάθεση στην αστυνομία, την ίδια ημέρα». 

Πότε βγαίνει η απόφαση

Η εκδίκαση κράτησε σχεδόν μία ώρα, ενώ ο Ολυμπιακός πήρε προθεσμία να υποβάλει υπομνήματα μέχρι και την Παρασκευή. Η απόφαση δεν θα βγει ούτε σήμερα ούτε αύριο, οπότε λογικά περιμένουμε από την επόμενη εβδομάδα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίθανο σενάριο, βόμβα στη Superleague - Έριξε «άκυρο» στον Ολυμπιακό και πάει... - Τρελά λεφτά

Αποκάλυψη-βόμβα για Ολυμπιακό - Απίστευτο «ντου» θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη - Είναι δυνατόν;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags