Facebook Pixel ΑΕΚ: "Tρελάθηκε" ο Ίβιτς, αλλάζει τελείως το πλάνο - Αυτόν φέρνει άμεσα
| 2019-12-17 15:11:00

"Tρελάθηκε" ο Ίβιτς, αλλάζει όλο το πλάνο - Αυτόν φέρνει τώρα στην ΑΕΚ - Δεν έχει στεριώσει πουθενά!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Tρελάθηκε" ο Ίβιτς, αλλάζει όλο το πλάνο - Αυτόν φέρνει τώρα στην ΑΕΚ - Δεν έχει στεριώσει πουθενά!

"Φτιάχνει" τον Καρέρα. Απίθανο όνομα. Πού ποντάρει;

Μέρες τώρα, πριν καν προκύψει η συμφωνία με τον Μάσιμο Καρέρα, φημολογούνταν έντονα πως ο Ίλια Ίβιτς έχει ξεχωρίσει δύο περιπτώσεις στόπερ εν όψει Ιανουαρίου για την ΑΕΚ.

Δεδομένη έτσι κι αλλιώς η πρόθεση του Σέρβου τεχνικού διευθυντή να ξεκινήσει την αναδόμηση του ρόστερ της Ένωσης από την άμυνα, έχοντας βγει στην αγορά για την απόκτηση -όπως κατ' επανάληψη έχουμε τονίσει στο sportdog- τουλάχιστον δύο κεντρικών αμυντικών, με ορίζοντα φυσικά το καλοκαίρι και όχι άμεσα, στην επερχόμενη δηλαδή μεταγραφική περίοδο, όπου η πρόθεση του Ίλια Ίβιτς ήταν να βρει έναν κεντρικό αμυντικό για να βγει (αρχικά) η χρονιά.

Το deal με τον Μάσιμο Καρέρα κατέστησε σαφές πως η ενίσχυση στην καρδιά της άμυνας αποτελεί... κοινό τόπο και στόχο, αφού και ο Ιταλός τεχνικός εκεί ζήτησε να γίνουν οι (πρώτες) μεταγραφικές κινήσεις. Και τι λογικότερο, από έναν Ιταλό προπονητή και έναν (κακά τα ψέματα) επηρεασμένο από το κάλτσιο και τη λογική του, τεχνικό διευθυντή, να στραφούν στην εν λόγω αγορά.

Το όνομα του Φεντερίκο Μπάρμπα λοιπόν είναι αυτό που φιγουράρει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της (πάντα καλά ενημερωμένης σε θέματα ΑΕΚ), "Ώρας". Ιταλός στόπερ, αριστεροπόδαρος, στα 26 του, αγωνίζεται δανεικός στη Βαγιαδολίδ, η οποία και διατηρεί option αγοράς του από την Κιέβο Βερόνα στην οποία και ανήκει ο παίκτης.

Κοσμογυρισμένος, όχι όμως και... στεριωμένος κάπου ο Ιταλός στόπερ. Ιανουάριο του '16 παραχωρήθηκε δανεικός με option αγοράς από την Έμπολι στη Στουτγάρδη. Έπαιξε μόνο δύο παιχνίδια στο τέλος της Μπουντεσλίγκα, η option δεν εξασκήθηκε. Ακολούθησαν οι δύο καλύτερες σεζόν της καριέρας του.

Πρώτα μια στη Σεγούντα με τη Σπόρτινγκ, η αδυναμία όμως της οποίας να ανέβει στην Πριμέρα τον ανάγκασε να ζητήσει (και πάλι) να μην αγοραστεί από τον ισπανικό σύλλογο, επιστρέφοντας στην Ιταλία και την Κιέβο, όπου πέρυσι, έκανε μια ανάλογα γεμάτη σεζόν στο καμπιονάτο, χωρίς πάντως να εξαργυρωθεί με επιτυχία για την ομάδα του, η οποία και υποβιβάστηκε στη Serie b.

Από εκεί παραχωρήθηκε στη Βαγιαδολίδ το καλοκαίρι, "πατώντας" έτσι στην Πριμέρα, ωστόσο τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί όπως τα περίμενε, αφού δεν παίζει, δεν βρίσκεται στις βασικές επιλογές του ισπανικού συλλόγου και θεωρείται δεδομένο πως όχι μόνο δεν θα γίνει (και πάλι) χρήση της option αγοράς που υπάρχει για τον 26χρονο στόπερ, αλλά πως θα γίνει (εκατέρωθεν) προσπάθεια να λυθεί πρόωρα ο δανεισμός του και να επιστρέψει στην Κιέβο, όπου και δεδομένα δεν έχει καμία διάθεση να παραμείνει ούσα πλέον στη serie b. Και εκεί ακριβώς φέρεται να ποντάρει η ΑΕΚ προκειμένου να επωφεληθεί από το timing και να τον κάνει δικό της (προφανώς με νέο δανεισμό)...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε η βόμβα με Μιλόγεβιτς - Παραιτείται από τον Ερυθρό Αστέρα - Έρχεται Ελλάδα;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags