Facebook Pixel Sportdog.gr | Διπλό τετράδας για τον ΠΑΟ - Λυτρωτής ο Μακέντα στα Πηγάδια - Ντεμπούτο για Ανουάρ-Νάγκι (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-01-19 16:53:00

Διπλό τετράδας για τον ΠΑΟ - Λυτρωτής ο Μακέντα στα Πηγάδια - Ντεμπούτο για Ανουάρ-Νάγκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Διπλό τετράδας για τον ΠΑΟ - Λυτρωτής ο Μακέντα στα Πηγάδια - Ντεμπούτο για Ανουάρ-Νάγκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέρασε νικηφόρα το Τριφύλλι με 1-0 από την Ξάνθη.

Superleague: Άλμα τετράδας έκανε το Τριφύλλι μετά τη νίκη με 1-0 στα Πηγάδια, καθώς έφτασε τους 28 βαθμούς και την 4η θέση, αφήνοντας πίσω του με δυο τους Άρη, Οφη και Ξάνθη.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, εκτός του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Φεντερίκο Μακέντα να είναι ο σκόρερ του γκολ για τους Πράσινους.

Μάλιστα στο 32’ ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Σένκεφελντ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ο Δώνης ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης.

Ντεμπούτο τόσο για τον Ανουάρ που πήρε φανέλα βασικού από τον Δώνη και είχε και μια καλή στιγμή στο 67’, όσο και για τον Νάγκι που πέρασε στη θέση του Μπεκ στο 73’. Μάλιστα ο Ούγγρος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 90+2.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ινσούα, που δήλωνε «παρών» σε όλες τις φάσεις για Τριφύλλι αλλά και από τον Σωκράτη Διούδη που ήταν διαρκώς σε ετοιμότητα και εξουδετέρωνε τα σουτ των γηπεδούχων.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι της η Ξάνθη, αφού ο Μπαριέντος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με την έναρξη του παιχνιδιού οι δυο ομάδες μπήκαν λίγο μουδιασμένες και η Ξάνθη ήταν εκείνη που είχες τις πρώτες φάσεις του αγώνα. Στο 4’ ο Εντουάρντο εκτέλεσε ένα φάουλ από καλό σημείο, με την μπάλα όμως να περνάει από όλους και να καταλήγει άουτ.

Στο 10΄ο Διούδης μπλόκαρε ένα σουτ του Κοβάτσεβιτς. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους Πράσινους με τον Μακέντα, να κάνει ένα σουτ το οποίο έπεσε και  έδιωξε ο Άμπαντ.

Μετά το κόρνερ ο Χατζηγιοβάνης έκανε ένα διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, μετά από παρέμβαση του Πούγγουρα.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν την υπεροχή και κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, με την Ξάνθη να βρίσκεται κυρίως σε θέση άμυνας.

Στο 32’ ο Σένκεφελντ κατάφερε να σκοράρει μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζαχίντ, αλλά το γκολ ακυρώνεται με υπόδειξη του βοηθού. Σωστή απόφαση που επιβεβαιώθηκε από το VAR, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο Δώηνης βρίσκεται σε θέση οφσάιντ.

Στο 39΄οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Μαλεζά αλλά ο Διούδης ήταν εκεί και μπλόκαρε εύκολα.

Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σκοράρει και να ανοίξει το σκορ στο παιχνίδι με τον Μακέντα στο 50'.

Εξαιρετική ασιστ του Ζαχίντ, που βρήκε άψογα τον Ιταλό και εκείνος πλάσαρε με την μπάλα αφού βρήκε στο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε δυο αλλαγές με τον Μπαριέντος να περνάει στη θέση του Σόσα και τον Τζουρίτσκοβιτς στη θέση του Στάρτζεον.

Στο 55΄ οι Πράσινοι είχαν ακόμα μια καλή ευκαιρία με τον Μπεκ μέσα από την περιοχή να κάνει το σουτ, αλλά τον Αμπαντ να διώχνει. Ο επόπτης όμως είχε σηκώσει το σημαιάκι, καθώς ο Δανός ήταν εκτεθειμένος.

Στο 62’ ηΞάνθη έκανε την πρώτη της φάση στο δεύτερο μέρος μ’ ένα δυνατό σουτ του Κασάδο, το οποίο όμως εξουδετέρωσε ο Διούδης.

Ο Ανουάρ στο 67’ με ένα μακρινό δυνατό σουτ, απείλησε την εστία της Ξάνθης αλλά ο Αμπαντ πετάχτηκε και έδιωξε. Στο 73’ ο Νάγκι πέρασε στη θέση του Μπεκ και πραγματοποίησε και εκείνος ντεμπούτο με τα Πράσινα.

81’ Ο Κάστρο με ένα γυριστό σουτ απείλησε και πάλι την εστία του Παναθηναϊκού, αλλά ο Διούδης και πάλι ήταν εκεί.

Ο Παράσχος είδε την ομάδα του να μένει με 10 παίκτες, καθώς ο Μπαριέντος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ανουάρ και αποβλήθηκε.

Στο 90+2 ο Νάγκι έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, καθώς βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Αμπαντ, αλλά άργησε να σουτάρει και μπλόκαραν οι αμυντικοί των Ακριτών.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Ξάνθη: Αμπάντ, Στάρτζεον, Τεσέιρα, Κοβάτσεβιτς, Σόσα, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Καμαρά, Κάστρο

ΠαναθηναϊκόςΔιούδης, Πούγγουρας, Ινσούα, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Δώνης, Ανουάρ, Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ, Μπεκ, Μακέντα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags