Facebook Pixel ΑΕΚ - Άρης: 2-1
| 2020-03-04 20:53:00

Ψυχιατρική Κλινική το ΟΑΚΑ! Η ΑΕΚ 2-1 τον Άρη - "Ντου" στον διαιτητή στο ημίχρονο (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ψυχιατρική Κλινική το ΟΑΚΑ! Η ΑΕΚ 2-1 τον Άρη - "Ντου" στον διαιτητή στο ημίχρονο (ΒΙΝΤΕΟ)

Προβάδισμα πρόκρισης για την Ένωση.

ΑΕΚ - Άρης: 2-1

Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη του Άρη στο πρώτο ματς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση επικράτησε 2-1 σε ένα παιχνίδι που βάσει ευκαιριών θα μπορούσε να είχε καθαρίσει την πρόκριση απέναντι σε μία ομάδα που δεν μπορούσε να φτιάξει ούτε φάση και το γκολ που πέτυχε προήλθε από αμφιλεγόμενο πέναλτι.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον εξαιτίας του ρυθμού, των φάσεων που δημιουργήθηκαν από πλευράς γηπεδούχων και του πάθους που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Η ΑΕΚ είχε την κυριαρχία και προσπάθησε να ξετυλίξει τις προσπάθειές της από το δεξί άκρο με σέντρες του Μπακάκη και του Βέρντε, αλλά και από τον άξονα, με τις συνεργασίες του Λιβάγια με τον Μάνταλο και τον Αραούχο.

Η Ένωση απείλησε με το καλησπέρα. Μόλις στο 2' η κεφαλιά του Αραούχο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα. Έξι λεπτά αργότερα ο Λιβάγια δέχτηκε την πάσα από τον Κρίστισιτς, ελίχθηκε στην αριστερή γωνία της περιοχής του Άρη, με πανέμορφο τακουνάκι «έσπασε» τη μπάλα στον Μάνταλο που με ωραίο σκαστό σουτ νίκησε τον Ισπανό τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Οι πανηγυρισμοί όμως δεν κράτησαν για πολλή ώρα για τους γηπεδούχους.

Ένα λεπτό αργότερα οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι από ανατροπή του Λάρσον από τον Σβάρνα. Ήταν η μοναδική στιγμή που ο Άρης πάτησε την αντίπαλη περιοχή στο πρώτο 45λεπτο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος και ευστόχησε από τα 11 βήματα. Η συνέχεια ήταν συναρπαστική. Στο 13' το βολ πλανέ του Μάνταλου από σέντρα του Βέρντε πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ιταλός με τον αρχηγό της ΑΕΚ ήταν οι πρωταγωνιστές της διπλής ευκαιρίας που έχασε η αθηναϊκή ομάδα.

Στο 25' η σκαστή κεφαλιά του Αραούχο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα. Στο 38' ο Αργεντινός έδωσε από αριστερά στον επερχόμενο Κρίστισιτς που αστόχησε να δώσει εκ νέου το προβάδισμα, παρότι είχε καθαρό πεδίο βολής, σε μία φάση που ήταν η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ματίγια στο 49' και η ΑΕΚ φρόντισε να εκμεταλλευτεί ταχύτατα το αριθμητικό της πλεονέοτημα. Στο 57' ο Βέρντε εκτέλεσε κόρνερ, ο Βράνιες με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Κουέστα που εκτινάχθηκε αλλά ήταν αδύνατο να αποτρέψει την πορεία της. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε λόγω της διακοπής που συνέβη (μάλιστα οι παίκτες του Άρη βγήκαν εκτός γηπέδου με συστάσεις από τον Άγγελο Χαριστέα) και η επόμενη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 76', με τον Αραούχο να μην καταφέρνει να πλασάρει τον Κουέστα αφού ο πορτιέρε του Άρη βγήκε γρήγορα και τον πρόλαβε!

Στις καθυστερήσεις η συνεργασία Κλωναρίδη-Μάνταλου δεν απέφερε καρπούς και έτσι το 2-1 ήταν το τελικό σκορ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Βράνιες σκόραρε το νικητήριο τέρμα της ΑΕΚ. Του αξίζει το βραβείο του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με φουλ επιθετικό σχήμα παρέταξε ο Μάσιμο Καρέρα την ΑΕΚ κόντρα στον Άρη για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Αραούχο έπαιξε στην αιχμή του δόρατος με τον Λιβάγια και τον Βέρντε να τον τροφοδοτούν από τις πτέρυγες αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, ενώ ο Μάνταλος είχε ρόλο εσωτερικού μέσου μαζί με τον Κρίστισιτς, ενώ ο Σιμάνσκι ήταν ο κόφτης στα χαφ. Την αμυντική γραμμή αποτέλεσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας και Λόπες. Την εστία θα υπερασπίστηκε ο Τσιντώτας. Η διάταξη του Ιταλού τεχνικού ήταν 4-2-3-1

Από την πλευρά του Άρη ο Μίχαελ Ένινγκ παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-4-1-1,. Την εστία υπερασπίστηκε ο Κουέστα, με τους Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήση και Κόρχουτ, να αποτελούν τους τέσσερις της άμυνας από τα αριστερά προς τα δεξιά. Στην μεσαία γραμμή πήρε θέση το δίδυμο, Ματίγια- Σάσα, ενώ στην επίθεση, στις δύο πτέρυγες τοποθετήθηκαν ο Φετφατζίδης δεξιά με τον Γκάμα αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Ιντέγε με τον Λάρσον να έχει ρόλο περιφερειακού.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Λιβάγια, Βέρντε (74' Κλωναρίδης), Μάνταλος, Αραούχο (88' Χριστόπουλος)

Άρης: Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (53' Μπα), Λάρσον (68' Σόουζα), Γκάμα (95' Ντιγκινί), Ιντέγε

Η ΦΑΣΗ To γκολ του Βράνιες το οποίο έκρινε την αναμέτρηση υπέρ της ΑΕΚ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ Ο διαιτητής Ντίας δέχτηκε παράπονα στο ημίχρονο για το πέναλτι που έδωσε υπέρ του Άρη από τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Γι'αυτό και άργησε να ξεκινήσει το δεύτερο μέρος. Η αθηναϊκή ομάδα θεωρεί, ότι δεν υπήρχε καμία παράβαση. Στο ριπλέι φαίνεται, ότι ο Σβάρνας ακουμπά τον Λάρσον πολύ λίγο πάνω στον βηματισμό του χωρίς να έχει την πρόθεση να τον ανατρέψει. Ο Πορτογάλος απέβαλλε σωστά τον Ματίγια στο 50' για σκληρό χτύπημα στον Λιβάγια. Θα μπορούσε όμως να αφήσει το πλεονέκτημα αφού η μπάλα έφτασε στον Αραούχο που είχε χώρο μπροστά του στην αντεπίθεση και μετά να ελέγξει τη φάση στο VAR. Στο 77' ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Λόπες στον Σόουζα. Στην αμέσως επόμενη φάση διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι οι της ΑΕΚ για ανατροπή του Λιβάγια από τον Βέλεθ. Ο διαιτητής όμως ενημερώθηκε από το VAR ότι δεν υπήρχε κάτι επιλήψιμο και στις δύο φάσεις.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Σε ένα παιχνίδι με φοβερή ένταση, καθυστέρηση έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου και διακοπές, η ΑΕΚ επικράτησε 2-1, ένα σκορ που δεν είναι τόσο ασφαλές ενόψει της ρεβάνς, εξαιτίας του εκτός έδρας γκολ του Άρη. O επαναληπτικός του Βικελίδης θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags