Facebook Pixel ΑΕΚ: Έτσι «κέρδισε» τα αποδυτήρια της ΑΕΚ ο Καρέρα και την... απογείωσε!
| 2020-03-20 20:31:00

Έτσι «κέρδισε» τα αποδυτήρια της ΑΕΚ ο Καρέρα και την... απογείωσε!

Sportdog Team
Έτσι «κέρδισε» τα αποδυτήρια της ΑΕΚ ο Καρέρα και την... απογείωσε!

Τρομερό παρασκήνιο για τον Ιταλό κόουτς.

ΑΕΚ: Φάκελος Μάσιμο Καρέρα: Πως ο Ιταλός τεχνικός εφαρμόζοντας την τακτική της «απόλυτης δικαιοσύνης» και αντιμετωπίζοντας τους πάντες το ίδιο, κατάφερε σε χρόνο-ρεκόρ να «δέσει» αποδυτήρια και παίκτες, χτίζοντας στη συνέχεια πάνω σε στέρεες βάσεις τη δική του φιλοσοφία!

Μιλώντας με Ρώσους συναδέλφους και σκαλίζοντας τα… πεπραγμένα του Μάσιμο Καρέρα, την εποχή που βρίσκονταν στις τελικές επαφές με την ΑΕΚ για να κλείσει το deal, αυτό που είχε κάνει εντύπωση τότε, ήταν η κοινή άποψη όλων για το πως είχε καταφέρει να κάνει και πάλι την Σπαρτάκ Μόσχας ομάδα. Οικογένεια. Καταφέρνοντας να την οδηγήσει εν τέλει, έπειτα από 16 χρόνια αναμονής στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έλεγαν μάλιστα, πως είναι ένας προπονητής με κανόνες απαράβατους. Με τους οποίους πορεύεται στην καριέρα του. Αυτούς τους κανόνες τους εφάρμοσε και εδώ, στην ΑΕΚ, ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν και πετυχαίνοντας κάτι το οποίο φάνταζε σχεδόν άπιαστο.

Πρώτος στόχος του Ιταλού τεχνικού ήταν να «κερδίσει» τα αποδυτήρια. Και το πέτυχε σε χρόνο-ρεκόρ. Χτίζοντας δεσμούς εμπιστοσύνης με τους ποδοσφαιριστές του, εφαρμόζοντας την τακτική της «απόλυτης δικαιοσύνης»αφού αντιμετώπιζε τους πάντες το ίδιο. Κυριολεκτικά. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Όπως η χρησιμοποίηση του Σαμπανάτζοβιτς μέσα στην Τούμπα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, επιλέγοντας να αφήσει τότε στον πάγκο τον πρώτο του σκόρερ Νέλσον Ολιβέιρα! Ήταν μάλιστα η δεύτερη μόλις συμμετοχή του Ανέλ ως βασικός με την ΑΕΚ. Η πρώτη ήταν λίγες ημέρες πριν στο 3-1 με τον Παναιτωλικό όπου είχε το κερδισμένο πέναλτι αλλά είχε αντικατασταθεί στο ημίχρονο λόγω κάρτας…

Επίσης, η χρησιμοποίηση του… ξεχασμένου σχεδόν από όλους Βασιλαντωνόπουλου, όπου βλέποντας την εικόνα του τη συγκεκριμένη εβδομάδα στην προπόνηση, είχε επιλέξει να τον βάλει βασικό στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο αφήνοντας εκτός αποστολής τότε τον Παουλίνιο. Άλλο ένα παράδειγμα είναι η αντιμετώπιση του προς τους «μικρούς». Όπου για τον ίδιο δεν υπάρχει αυτή η έννοια. «Από τη στιγμή που προπονούνται με την πρώτη ομάδα αντιμετωπίζονται και ως υπολογίσιμα μέλη αυτής» έλεγε.

Δεν είναι κουβέντα... του αέρα αυτό αλλά αποδεδειγμένο με πράξεις. Ρίχνοντας στη μάχη και τον Χριστόπουλο αλλά και τον Μαχαίρα που ήρθαν ουσιαστικά από την Κ19. Ο πρώτος έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή στο 1-1 του Κυπέλλου στο Αγρίνιο ενώ χρησιμοποιήθηκε και στο πρόσφατο 2-1 με τον Άρη μπαίνοντας παρακαλώ στο 88’ αντί του Αραούχο, διότι σημασία έχει και πότε μπαίνει ένας παίκτης και σε τι συνθήκες, την ώρα που ο Μαχαίρας έκανε ντεμπούτο με την ομάδα να χάνει 1-0 στη Νέα Σμύρνη μπαίνοντας στο 77’ αντί του Βέρντε και έχοντας συμμετοχή εν τέλει στο γκολ της ισοφάρισης του Βίκτωρα.

Όλα αυτά και πολλά ακόμη, είναι παραδείγματα για τους δεσμούς εμπιστοσύνης που έχει χτίσει ο Καρέρα με όλους. Μια εμπιστοσύνη που βασίζεται πάνω στη δικαιοσύνη που εφαρμόζει, μη διστάζοντας να ανοίξει το rotation. Μια τακτική που έχει κερδίσει τους παίκτες. Οι οποίοι είναι στην… τσίτα και κανείς, δεν έχει δεδομένο τίποτα. Η θέση κερδίζεται μέσα από την εικόνα της προπόνησης. Ο Καρέρα καταφέρνοντας να πετύχει αυτό είχε κάνει ένα σημαντικό βήμα. Το επόμενο ήταν να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Τα δικά του θέλω. Τη δική του ταυτότητα. Μια διαδικασία που σαφώς ήθελε και θέλει περισσότερο χρόνο.

Τα αποτελέσματα πάντως και εδώ είναι ορατά. Και η μεταμόρφωση της ΑΕΚ σε ΟΜΑΔΑ αποδεδειγμένη. Καθώς πλέον, βλέπουμε ένα σύνολο που έχει αρχή μέση και τέλος μέσα στο γήπεδο, ένα σύνολο που ξέρει τι ζητάει και πως θα το πάρει. Οι αριθμοί άλλωστε εδώ λένε τα πάντα και ειδικά στη βελτίωση που υπάρχει στον τρόπο που αμύνεται η ΑΕΚ. Που αναμφίβολα έχει την σφραγίδα του Μάσιμο Καρέρα και βεβαίως του πολύτιμου τιμ του, των συνεργατών του Κολονέλο – Παναγιωτάρα, των γυμναστών υπό τον Ντ’ Ουρμπάνο. Όπου όλοι έχουν βοηθήσει, ο καθ’ ένας από το πόστο του, για να έρθει αυτή η αλλαγή. Και για να βλέπουμε μια ΑΕΚ που συνεχώς βελτιώνεται και στοχεύει πλέον αφενός, θεού θέλοντος λόγω της έκτακτης κατάστασης με την πανδημία του κοροναϊού, να κλείσει την χρονιά με κατάκτηση του Κυπέλλου και δεύτερη θέση και αφετέρου να βάλει τις βάσεις για να είναι έτοιμη τη νέα σεζόν για τη διεκδίκηση του τίτλου. Έχοντας μια πολύ σημαντική εγγύηση στον πάγκο της…

Πηγή: aek365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags