Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Όλαφ Ρέμπε: Απαντήσεις Ρέμπε για ΟΛΑ: Το… σοκ με Φερέιρα, ο Σαββίδης, οι μεταγραφές και οι Πέλκας - Γιαννούλης
| 2020-10-14 18:09:00

Απαντήσεις Ρέμπε για ΟΛΑ: Το… σοκ με Φερέιρα, ο Σαββίδης, οι μεταγραφές και οι Πέλκας - Γιαννούλης

Sportdog Team
Απαντήσεις Ρέμπε για ΟΛΑ: Το… σοκ με Φερέιρα, ο Σαββίδης, οι μεταγραφές και οι Πέλκας - Γιαννούλης

ΠΑΟΚ - Όλαφ Ρέμπε: Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε στο γήπεδο της Τούμπας ο Όλαφ Ρέμπε. Ο Γερμανός τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ μίλησε για όλα τα «καυτά» θέματα του Δικεφάλου και κυρίως τα μεταγραφικά.

Αναφέρθηκε στα θέματα του Αντελίνο Βιεϊρίνια, του Τσούμπα Άκπομ και του Λέο Μάτος, του Μαουρίσιο, όπως και για τη μη απόκτηση αμυντικού χαφ.

Ακόμη δήλωσε σοκαρισμένος από το κλίμα που συνάντησε για τον Αμπέλ Φερέιρα στη Θεσσαλονίκη και ξεκαθάρισε πως είναι καλός προπονητής και ότι τον στηρίζει απόλυτα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Όλαφ Ρέμπε:

Για τον Άκπομ: «Ο Άκπομ είναι φανταστικός τύπος. Όταν ξεκ'ίνησε η προετοιμασία ο ποδοσφαιριστής μας είπε ότι η πρόθεσή του είναι να φύγει. Εμείς κάναμε ότι είναι δυνατόν, παρότι ήταν πολύ δύσκολο λόγω συμβολαίου, για να τον μεταπείσουμε. Τον είχαμε μαζί μας στο Πήλιο. Εγώ είμαι χαρούμενος που έκατσε μέχρι την Μπενφίκα, ωστόσο, ήταν δική του απόφαση. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι, οικονομικοί. Αλλά το ουσιώδες δεν είναι αυτό. Είναι κάτι πολύ εύκολο να το πούμε, τι θα γινόταν αν έπαιζε με την Κράσνονταρ. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να πάρω τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις και γι' αυτές θέλω να κριθώ. Όλοι είχαμε ένα όνειρο, την πρόκριση στους ομίλους, αλλά εμείς πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις σεβόμενοι τα θέλω του παίκτη και το καλύτερο για τον σύλλογο».

Για τον Μάτος: «Είναι μία "γέρικη αλεπού". Είναι πολύ έμπειρος. Είμαστε ικανοποιημένοι που είναι μαζί μας. Από την δική του πλευρά και από την δική μας υπήρχαν κάποια επιχειρήματα, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι έγιναν πολλές συζητήσεις, δεν είναι καλό να τα βγάζουμε όλα στη φόρα. Έγιναν πολλές συζητήσεις για το τι θέλει η κάθε πλευρά. Πλέον νιώθει πολύ καλά και εμείς νιώθουμε, επίσης, καλά. Είναι άδικο να λέμε ότι αν ήταν ο Μάτος η έκβαση του αγώνα με την Κράσνονταρ θα ήταν διαφορετική. Ο Κρέσπο που έπαιξε στη θέση του, εγώ πείσθηκα. Έχει ξαναπαίξει εκεί, είναι γρήγορος και μπορεί να ανταποκριθεί. Σέβομαι την άποψή σας, έχω τη δική μου».

Για την έλλειψη επιθετικού κόντρα στην Κράσνονταρ: «Παίξαμε πολύ καλά με την Κράσνονταρ, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και άλλα γκολ. Από εκεί και πέρα, ο προπονητής αποφασίζει πως θα διαχειριστεί τους παίκτες που έχει στην διάθεσή του».

Για το ζήτημα του Μαουρίσιο: «Πρόκειται για καταπληκτικό άνθρωπο, όχι μόνο στο αθλητικό κομμάτι. Δεν ήταν στα πλάνα μας, οπότε έμεινε ελεύθερος. Από την στιγμή που προχωρούσε και έκλεισε η μεταγραφική περίοδος, είχαμε μία συζήτηση με τον πρόεδρο, ουσιαστικά μας είπε ότι η πόρτα είναι ανοιχτή, οπότε έγινε αυτή επαναπροσέγγιση. Ήταν γενναιόδωρο αυτό, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία. Άλλες γίνονται, άλλες όχι. Έκλεισε στον Παναθηναϊκό και θεωρείται λήξαν. Δεν έχω κάτι αρνητικό να προσάψω. Ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγάλο σεβασμό στην επαναπροσέγγιση. Μίλησα και χθες μαζί του. Το θέμα είναι και οι δύο πλευρές είναι χαρούμενες και ο ίδιος και εμείς με το ρόστερ που έχουμε».

Για τον Μπίσεσβαρ: «Δεν έχω όλες τις πληροφορίες για τον σύλλογο που τον προσέγγισε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι μαζί μας γιατί έχει αποδείξει ότι είναι σημαντικός για την ομάδα. Εμείς πρέπει να τον φέρουμε στο 100% για να μας ενισχύσει όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και γιατί, πλέον, έχει μεγαλύτερες ευθύνες και στα αποδυτήρια για να βοηθήσει τους νεότερους με την εμπειρία του».

Για το νέο ρόστερ πρωταθλητισμού πότε πιστεύει ότι θα μπει σε τροχιά τίτλων: «Το ρόστερ είναι πολύ νεανικό. Έχουμε και τους παίκτες που είναι έμπειροι, είναι, ουσιαστικά, μία μείξη, έμπειρων και νεαρών. Μπορεί οι νεαροί να μην είναι ακόμη τοπ, αλλά έχουμε την ελπίδα ότι θα φτάσουν σύντομα εκεί που θέλουμε. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι' αυτό που λέτε, σαν να λέμε τι θα φάμε για επιδόρπιο ενώ ακόμη δεν έχει έρθει η σαλάτα. Έχουμε δουλέψει πολύ από την αρχή της σεζόν για να είναι ετοιμοπόλεμη η ομάδα στα ευρωπαϊκά ματς. Έχουμε φανταστικούς ανθρώπους που εργάζονται για την ομάδα. Έχουμε βελτιώσει πολύ την οργάνωση της ομάδας και θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα σε όλους, οπότε αυτή είναι τώρα η κατάσταση.

Δεν είμαι μάγος. Θέλαμε να αναλύσουμε τι συνέβαινε πέρσι, υπήρχαν και θετικά που έπρεπε να τα δούμε και από εκεί και πέρα να δούμε τι θα βελτιώσουμε και τι θα προσθέσουμε. Μπήκε ένας παραπάνω συνεργάτης στον προπονητή, ένα εργοφυσιολόγος, περνάμε από διάφορες φάσεις. Πρώτα θέλαμε να δούμε τι παραπάνω χρειάζεται από την περσινή σεζόν. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που έχουμε χτίσει μία δεμένη οικογένεια. Είναι δύσκολο να την νικήσει οποιοσδήποτε και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο καθένας μπορεί να πει την άποψή του και να τα λύνουμε όλα σαν άντρες. Όλοι είμαστε ενωμένοι σε έναν κοινό σκοπό, εγώ και ο προπονητής είμαστε σαν τους πατέρες αυτής της οικογένειας. Προσπαθούμε να έχουμε όλους τους παίκτες ευχαριστημένους, να τους χαλαρώσουμε, να είμαστε κοντά τους όταν το χρειάζονται, αυτή είναι η βάση. Ξέρω ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες, αλλά πιστεύω ότι αυτή η ομάδα είναι ικανή να πετύχει.

Δεν είμαστε εδώ πέρα για να φτιάχνουμε δικαιολογίες. Η φιλοδοξία μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται στο Europa League. Σίγουρα θα θέλαμε βέβαια να ήμασταν στο Champions League. Ξέρουμε το βάρος, αλλά είμαστε εδώ για να πετύχουμε. Σε κάθε οικογένεια θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά ξέρουμε να τα λύνουμε εσωτερικά και να δεν θα αφήσουμε κανέναν να χτυπήσει την πόρτα και να μπει μέσα σε αυτά. Είμαι ικανοποιημένος με αυτά που έχουμε πετύχει, όπως οποιοσδήποτε αγαπάει τον ΠΑΟΚ. Με το νεανικό ρόστερ και πολλούς παίκτες που εκπροσωπούν τις εθνικές τους. Εγώ θέλω να είμαστε ρεαλιστικοί, είναι δύσκολο να κάνουμε υπομονή, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστικοί».

Για το θέμα του Βιεϊρίνια: «Υπάρχουν δύο κεφάλαια, της φιλίας και του επαγγέλματος. Εγώ τώρα είμαι τεχνικός διευθυντής. Δεν υπάρχει οικονομική συμφωνία με τον Βιεϊρίνια, το τι θα συμβεί στο μέλλον δεν το ξέρω. Σίγουρα υπάρχει μέλλον γι' αυτόν στον ΠΑΟΚ. Όσον αφορά το παρελθόν έχει πετύχει πολλά και του αξίζει σεβασμός. Τώρα όμως τα δεδομένα είναι αυτά».

Ποιες ενέργειες έγιναν για επιθετικό, αφού ο Άκπομ ήθελε να αποχωρήσει και για αμυντικό μέσο, όπως ζήτησε ο Φερέιρα: «Είναι δύσκολο να απαντηθεί αυτό το ερώτημα γιατί υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες. Το μεταγραφικό παζάρι δεν λειτουργεί όπως οποιοδήποτε μαγαζί. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, το κατάλληλο τάιμινγκ, διάφορες ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Είναι δύσκολο να συγχρονιστούν αυτά τα κομμάτια. Όταν έρχεται κάποιος νέος παίκτης είναι δύσκολο να είναι ετοιμοπόλεμος. Είναι πιθανό, αλλά το νορμάλ είναι να μην συμβεί. Οπότε και νωρίτερα να είχε έρθει ο επιθετικός, μάλλον δεν θα ήταν διαθέσιμος. Η επιλογή του Τσόλακ έγινε πολύ προσεκτικά. Όσον αφορά το γιατί ήρθε πιο αργά είναι δύσκολο να απαντηθεί και δεν εξαρτάται μόνο από εμάς.

Δεν μπορούμε να ικανοποιούμε και όλες τις επιθυμίες του προπονητή, εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Εχει στη διάθεσή του παίκτες για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Έχουμε κανει συζητήσεις για τον μέσο, σέβομαι την επιθυμία του, αλλά και αυτός σέβεται την δικιά μου να μην φέρουμε τώρα κάποιον παίκτη».

Για το αν τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία της ομάδας από τις πωλήσεις είναι ικανοποιητικά: «Μιλάμε για παίκτες που ήταν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους, οπότε τον Ιανουάριο θα μπορούσαν να υπογράψουν αλλού. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα λεφτά που πήρε η ομάδα είναι ικανοποιητικά, είναι δύσκολο να αξιολογήσεις όλα τα δεδομένα. Είμαστε ικανοποιημένοι, κυρίως, με βάση το γεγονός ότι έμπαιναν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους και ήταν δύσκολο να ανανεώσουν. Υπάρχει και ένα ποσοστό μεταπώλησης, είναι στο δικό του χέρι να φέρουν με έμμεσο τρόπο παραπάνω κέρδος στην ομάδα. Δεν θα το κάνουν, φυσικά, για την ομάδα, αλλά για τον εαυτό τους.

Μιλάμε για περίοδο ειδικών συνθηκών λόγω του κορωνοϊού και όλα πρέπει να τα κοιτάμε με βάση αυτό. Εγώ είμαι χαρούμενος που με έφεραν εδώ για να κάνω στιβαρή την ομάδα, να βγάζουμε παίκτες από την ακαδημία και να τους δίνουμε αξία. Δεν είμαι τρελός για να φέρω παίκτες με υπέρογκη αξία, ειδικά στις συνθήκες που ζούμε. Αν είναι να έρθει κάποιος θα πρέπει να είναι καλύτερος ή να δώσει κάτι διαφορετικό. Οι μεταγραφές δεν είναι τα πάντα, το θέμα είναι να είναι επιτυχημένη η ομάδα και να είναι υγιής από μόνη της. Ήταν σημαντικό να είμαστε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γιατί αυτό θα δώσει αξία και στον σύλλογο και στους ποδοσφαιριστές».

Δεν είμαστε απελπισμένοι, έχουμε έναν από τους καλύτερους οπισθοφύλακες στην Ευρώπη και παρότι είχαμε πολλές προτάσεις δεν τον πουλήσαμε. Το ίδιο ισχύει και για έναν επιθετικό μας, που θα κάνει μεγάλα πράγματα όχι μόνο εδώ και στην Πολωνία και στην Ευρώπη γενικά. Είναι ακόμη εδώ. Απλώς προσπαθούμε να πάρουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις. Εμείς θέλουμε να έχουμε υπομονή με αυτούς που έχουμε στη διάθεσή μας. Ανανεώσαμε τους ποδοσφαιριστές με μεγάλη προοπτική χωρίς ρήτρα. Ήδη έχουν τα ραντάρ πάνω τους. Η στρατηγική είναι η ενδεδειγμένη για να έχει επιτυχίες η ομάδα και ταυτόχρονα να είναι στιβαρή οικονομικά».

Για το θέμα του Μάτος: «Υπάρχουν διάφορες συζητήσεις που έγιναν. Ο παίκτης ποτέ δεν βρέθηκε εκτός ομάδας. Έκανε κανονικά προετοιμασία, έχασε ένα μέρος με ένα οικογενειακό ζήτημα. Από εκεί και πέρα, είναι ένα θέμα σεβασμού. Είναι ποδοσφαιριστής και άνθρωπος και έχει τους δικούς του στόχους. Ωστόσο, πάντα πρέπει να υπάρχει συμβάδιση με αυτά που ζητάει η ομάδα και ο ίδιος για να είναι και οι δύο πλευρές ικανοποιημένες».

Για το αν ρωτήθηκε η άποψή του για τον Αμπέλ Φερέιρα όταν ήταν με την πλάτη στον τοίχο: «Τον ήξερα από την Μπράγκα, γιατί είχε κάνει καλές σεζόν στην Ευρώπη. Όταν πρωτοήρθα, σοκαρίστηκα από την αρνητική ενέργεια που υπήρχε προς το πρόσωπό του. Εγώ προσπάθησα να τον προσεγγίσω, να τον σεβαστώ και να τον στηρίξω, όπως πρέπει να κάνει ο αθλητικός διευθυντής. Κάνει μερικά πράγματα διαφορετικά σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει, αλλά γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο. Δουλεύει 24 ώρες για το ποδόσφαιρο και για τον ΠΑΟΚ, για να τον βελτιώσει. Κάνουν πολύ καλή δουλειά με τους συνεργάτες του. Εγώ θα προσπαθώ να τον στηρίζω για να πετύχει και αυτός και η ομάδα».

Από την στιγμή που μιλάμε για σταθερότητα, πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον προπονητή. Αυτή είναι η δική μου ρομαντική πλευρά, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί στα ζητήματα. Δεν είμαι της λογικής ότι πρέπει να κερδίσει όλους τους αγώνες, αλλιώς θα πάει σπίτι του. Καταλαβαίνω την πίεση, αλλά εγώ ζητάω να σεβαστούμε την δουλειά του προπονητή. Είναι εδώ στο 100%, όπως και εγώ. Μπορεί να είμαστε φίλοι, αλλά πάνω απ' όλα είμαστε επαγγελματίες. Σε κάποια πράγματα θα συμφωνήσουμε σε κάποια θα διαφωνήσουμε, όμως, πάντα με σεβασμό».

Για την λειτουργία μέχρι την απόκτηση ενός παίκτη: «Υπάρχει ξεκάθαρη δομή για την λειτουργία. Περίπου έξι μήνες πριν το τέλος της κάθε σεζόν πρέπει να υπάρχει ένας πρώτος σχεδιασμός για το τι θέλει ο προπονητής. Όπως και έγινε όταν ήρθα. Ο προπονητής μου έδωσε μία λίστα και μετά ουσιαστικά ξεκινάει η κουβέντα και οι... μάχες. Εγώ μπορεί να θέλω μόνο Αυστριακούς και αυτός μόνο Πορτογάλους. Ανοίγει μεγάλος διάλογος στον οποίο μπαίνει και το τμήμα σκάουτινγκ. Μετά ορίζουμε ένα προφίλ του παίκτη που θέλουμε ώστε να έχουμε στα χέρια μας ποδοσφαιριστές που ταιριάζουν σε αυτά που θέλουμε».

Παρακολουθούμε τον παίκτη όσο πιο πολύ μπορούμε είτε μέσω βίντεο είτε ζωντανά. Κυρίως πλέον λόγω της κατάστασης μέσω βίντεο, για να σιγουρευτούμε ότι μας κάνει. Το οικονομικό είναι επίσης σημαντικό, μετά πηγαίνουμε στον ιδιοκτήτη και γίνεται κουβέντα για το αν είναι αναγκαίος και αν είναι λογική η τιμή ή εκτός ορίων. Και αν στο τέλος υπάρχει σύμφωνη γνώμη και προχωρήσει τσεκάρουμε τα ιατρικά του ακόμη και το Instagram για να δούμε τη ζωή που κάνει. Όταν υπάρχουν όλα αυτά και η έγκριση, ο παίκτης υπογράφει και του... φτιάχνουμε ένα ωραίο βίντεο. Θέλουμε να είμαστε καλυμμένοι απ' όλες τις πλευρές. Φέτος μπορώ να πω ότι έχουμε φέρει και καλούς παίκτες και καλούς χαρακτήρες που μπορούν να δέσουν».

Για το τι τον έφερε στον ΠΑΟΚ και τις σχέσεις του με την οικογένεια Σαββίδη: «Έχουμε πολύ στενή επαγγελματική σχέση. Τον ιδιοκτήτη της ομάδας δεν τον γνώρισα επί προσωπικού αλλά μιλήσαμε πολύ. Με τον Γιώργο Σαββίδη γνωρίστηκα με μεγάλη χαρά μαζί του στο Κράσνονταρ. Πραγματικά είμαι πολύ ικανοποιημένος με τις προθέσεις τους, μου άρεσαν πολύ αυτά που άκουσα, νιώθουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στον κόσμο και νιώθω ότι θέλουν να δημιουργήσουν έναν υγιή σύλλογο που να μην παραμείνει στάσιμος, να γίνεται όλο και καλύτερος, είτε σε εγχώριο, είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χάρηκα γιατί και εγώ θέλω να πετύχω με το νεανικό ρόστερ που έχουμε».

Εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι έχουμε ελευθερία κινήσεων. Ο τελευταίος λόγος, φυσικά, ανήκει στον κ. Σαββίδη, αλλά εμείς έχουμε το ελεύθερο για να κάνουμε αυτά που πιστεύουμε. Πριν τους ευρωπαϊκούς αγώνες, όταν είχαμε μιλήσει με τηλεδιάσκεψη με τον κ. Σαββίδη, κατάλαβα ότι του λείπει πολύ το γεγονός ότι δεν μπορεί να έρθει εδώ, του κοστίζει. Ήθελε να είναι πραγματικά εδώ και να δείξει με ακόμη έναν τρόπο την έμπρακτη στήριξή του στην ομάδα».

Για το συμβόλαιο του Γιαννούλη: «Συζητήσεις υπάρχουν καθημερινά. Για τον συγκεκριμένο παίκτη, που είναι όχι μόνο τοπ ποδοσφαιριστής, αλλά και καταπληκτικός χαρακτήρας μπορούμε να πούμε ότι τα πάντα είναι ανοιχτά. Είναι πιθανό να ανανεωθεί το συμβόλαιό του, είτε να μείνει ως έχει. Εμείς εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ, αυτός έχει τις δικές του φιλοδοξίες. Τώρα δεν έχω κάτι χειροπιαστό, αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε την λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές».

Για τις κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι από εδώ και πέρα: «Ποτέ μην λες ποτέ. Οι πιθανότητες είναι περισσότερο να μείνουμε ώς έχουμε. Ξέρουμε ότι φέτος θα έχουμε παραπάνω παιχνίδια και γι' αυτόν τον λόγο έχουμε δύο παίκτες σε κάθε θέση, αλλά και παραπάνω σε κάποιες περιπτώσεις. Είναι ελκυστικό να μιλάμε συνέχεια για μεταγραφές, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι και νιώθουμε άνετα με το ρόστερ μας. Αλλά ποτέ μην λες ποτέ σε μία μεταγραφική περίοδο, δεν ξέρουμε τι ευκαιρίες θα παρουσιαστούν».  

Για τον αποκλεισμό του Περέιρα από την ευρωπαϊκή λίστα: «Είναι μεγάλο ταλέντο. Είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσει να αποτελέσει το μέλλον. Σκεφτήκαμε και βραχυοπρόθεσμα. Πρέπει να παίρνουμε και σκληρές αποφάσεις κάποιες φορές. Ήταν απόφαση του προπονητή, επειδή έβγαινε πρώτη φορά από την χώρα του και θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και για την ζωή και για το μοντέλο παιχνιδιού. Θεωρήθηκε λοιπόν από τον προπονητή ότι υπάρχουν εσωτερικά λύσεις που θα καλύψουν το κενό του Γιαννούλη αν χρειαστεί. Αυτή η 23άδα είναι μέχρι το τέλος του έτους, οπότε ελπίζουμε ότι την νέα χρονιά θα μπει στην ευρωπαϊκή λίστα. Υπάρχει και η περίπτωση του Ζαμπά, που έμεινε επίσης εκτός. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κάνουμε τον Ζαμπά και τον κάθε Ζαμπά να προσφέρει αυτά που μπορεί. Υπάρχει και ο Ρέι, ο οποίος έμεινε εκτός λίστας. Μπορεί να μην είναι χαρούμενοι με αυτό, αλλά εμείς είμαστε χαρούμενοι που είναι εδώ και θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν στις διοργανώσεις που θα παίξουν». 

Για την άποψη του κόσμου ότι η ομάδα δεν σεβάστηκε κάποιους παίκτες, όπως ο Μίσιτς: «Για τον Μίσιτς, μιλάμε για έναν παίκτη που έκανε πέρσι καταπληκτική σεζόν, ίσως ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος έχει κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει, είναι λεπτό το ζήτημα. Η ομάδα προσπάθησε να τον βοηθήσει. Έχει πολύ καλή σχέση με τους συμπαίκτες του και την ομάδα, ήρθε σε κάποιες προπονήσεις με τον γιο του. Βρίσκεται σε επαφή με τους φυσιοθεραπευτές γι' αυτό που πρέπει να κάνει. Αυτό είναι το ένα κομμάτι.Υπάρχει και το τεχνικό κομμάτι, ήταν δανεικός, ανήκει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να τον αποκτήσουμε ξανά δανεικό από την Σπόρτινγκ τον Ιανουάριο. Είναι πολύπλοκο ζήτημα, έχει αρκετούς παράγοντες που πρέπει να συμβαδίσουν. Η δική μας πίστη, και ο ίδιος το θέλει, είναι να επιστρέψει δυνατότερος για να αγωνιστεί στην ομάδα. Χθες είχαμε μία συζήτηση με τον ίδιο και τον εκπρόσωπό του, τον είδα σε καλή διάθεση και πιστεύω ότι σύντομα θα είναι κοντά μας».

Για τον σεβασμό στους υπόλοιπους παίκτες: «Δεν είναι κάτι που μπορώ να το αξιολογήσω. Προσπαθήσαμε να φερθούμε σε όλους με τον δέοντα σεβασμό. Σχετικά με το αρχικό πλάνο αν είχε περισσότερες αποχωρήσεις και νέο αίμα, εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν διώχνουμε κανένα, όλοι οι παίκτες είναι εδώ γιατί θέλουμε να είναι και πιστεύουμε ότι μπορούν να προσφέρουν. Αναγνωρίζουμε ότι είναι σαν γάμος, πρέπει όλοι να νιώθουν ικανοποιημένοι. Ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα, με τα πλαίσια που υπάρχουν. Λογικά συμβόλαια και λογικές παροχές και ανταγωνιστική ομάδα».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Κυριάκος Κυριάκος που σε ερώτηση για τον Βιεϊρίνια, δήλωσε: «Και με τον Αντρέ μίλησε τελευταία ο Ιβάν Σαββίδης. Αυτό που σας είπα ισχύει, όσο είναι ανοιχτή η πόρτα, προφανώς είναι ανοιχτή για να διαβεί το κατώφλι μας. Αλλά ακόμη και να μην το καταφέρουμε, ο σύλλογος οφείλει να σεβαστεί την πορεία του Αντρέ και να κρατήσει την πόρτα ανοιχτή και για το μέλλον».

Ακόμη ο Κυριάκος Κυριάκος απάντησε σε ερώτηση για το Financial Fair Play: «Χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τους όρους που θα βάλει η UEFA, ούτε ήταν αυτή η προσδοκία μας, δεν μπορούν να καλυφθούν με μία μεταγραφική περίοδο, είναι μία διαρκής προσπάθεια. Είναι πολύ πιο ελεγχόμενη τώρα η κατάσταση, είναι αρκετά μεγαλύτερα τα έσοδα, από την συμμετοχή στην Ευρώπη, από την ελάφρυνση του μπάτζετ και τις πωλήσεις και είναι πολύ πιο εύκολα διαχειρίσιμο. Τα ακριβή στοιχεία τα αναφέρουμε στις γενικές συνέλευσεις».

Συνέχισε ο Ρέμπε για το θέμα Βιεϊρίνια: «Είναι οικονομικό ζήτημα, ασχολούμαι και με άλλα. Σε αυτό έχουμε μείνει σε αυτό».

Για το αν έχει ερωτηθεί ο Φερέιρα για τον Βιεϊρίνια: «Ξέρουμε τι έχει προσφέρει, αυτή την στιγμή, όμως, τα δεδομένα είναι ότι δεν υπάρχει συμφωνία, οπότε δεν είναι του παρόντος να βάλουμε τον προπονητή σε αυτό το ζήτημα. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα και δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν υπάρχει κάποιος που πρέπει να κατηγορηθεί, οι αποφάσεις παίρνονται από κοινού. Παίρνουμε την καλύτερη απόφαση για τον σύλλογο».

Στη συνέχεια μίλησε ο Κυριάκος Κυριάκος για το ζήτημα του σεβασμού σε παίκτες: «Τα συμβόλαια τα προηγούμενα χρόνια είχαν εμποτσιμένο τον σεβασμό μέσα τους. Τα ποσά, οι συνθήκες και οι παροχές κάποιες φορές ήταν εκτός αγοράς, γιατί ακριβώς αυτοί οι παίκτες έδωσαν υπεραξία και μεγάλωσαν τον σύλλογο. Από εκεί και πέρα, επειδή γίνεται η κουβέντα για τον Αντρέ, ο σεβασμός ενός συλλόγου φαίνεται από την προσέγγιση και την συμπεριφορά και θέλω να πιστεύω ότι παρότι μπορεί να δημιουργηθούν και παρεξηγήσεις, γιατί δεν υπάρχει απευθείας επικοινωνία, τον δείξαμε σε όλους. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Μαουρίσιο, δεν μπορούσε να διανοηθεί ο Ιβάν Σαββίδης ότι ο παίκτης θα έμενε χωρίς ομάδα στη Θεσσαλονίκη και δεν θα του δίναμε την ευκαιρία, μέχρι να βρει αυτό που θέλει, να παίξει. Σε όλους έχουμε κάνει προτάσεις στην διάρκεια της περσινής σεζόν και είχαν απορριφθεί. Τους λατρεύουμε όλους, όμως, από την άλλη ο σχεδιασμός που γίνεται με τους περιορισμούς που υπάρχουν, δεν γίνεται μόνο με συναισθηματικό υπόβαθρο, γιατί μετά παύεις να είσαι ομάδα, είσαι ίδρυμα. Οφείλουμε να ζητήσουμε και συγνώμη αν κάναμε κάτι που δεν καταλάβαμε».

Για τις ακαδημίες και για την πώληση του Πέλκα: «Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, έχει παίκτες με εμπειρία που μπορούν να αναλάβουν ευθύνες. Αλλά υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να μάθουν τι σημαίνει να είσαι ηγέτης. Ο Πέλκας σε όλη του την ζωή ήταν στον ΠΑΟΚ. Και ο ίδιος ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα και να αλλάξει παραστάσεις. Βοηθήθηκε πολύ από τον ΠΑΟΚ, και η ομάδα δεν του στάθηκε εμπόδιο. Και ο ίδιος βέβαια βοήθησε τον εαυτό του με τις εμφανίσεις του. Όσον αφορά το ελληνικό στοιχείο, το ξέρω ότι έφυγαν Ελληνες, να είστε 100% σίγουροι ότι αυτό θα φτιάξει. Έχουμε νέο υλικό, όπως ο Τζόλης και ο Μιχαηλίδης που πλέον έχουν βασικό ρόλο στην ομάδα. Υπάρχει χώρος για να αναλάβουν και αυτοί ηγετικές τάσεις. Το ρόστερ μας είναι ισορροποημένο σε αυτό το κομμάτι. Είμαι περήφανος για όλους, όπως τον Βρακά και για άλλους πολλούς.  

Έχουμε δυνατή ομάδα και πολύ δυνατές ακαδημίες. Ο Πάμπλο Γκαρσία έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Έρχονται από πίσω και άλλα παιδιά. Βλέπουμε τον Κούτσια, στον Τσιγγάρα δεν αναφέρομαι γιατί δεν έχουμε ανανεώσει το συμβόλαιό του. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες, ο σύλλογος βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και σύντομα θα φανούν και άλλα δείγματα αυτής της δουλειάς. Για εμάς είναι πρόκληση το πως θα ενώσουμε τα δύο κομμάτια, της ακαδημίας και της πρώτης ομάδας. Θέλουμε το αποτέλεσμα και τη νίκη και πιστεύω ότι θα είμαστε συνεπείς. Είμαστε χαρούμε για τον Κούτσια, για παράδειγμα, έναν 16χρονο, που έχει ήδη 35 λεπτά συμμετοχής στην Super League».

Για τα θέματα του Ελ Καντουρί και του Κρέσπο: «Με τον Ομάρ ήδη έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις. Σίγουρα έχει και άλλες προσφορές, είναι πολύ καλός παίκτης. Ο Κρέσπο είναι από τους ηγέτες, αποτελεί πρότυπο για όλους, οπότε και με αυτόν θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Προσπαθούμε να φερόμαστε με τον απαραίτητο σεβασμό και αυτό θα κάνουμε και με αυτούς τους δύο. Από τη μία είμαι περήφανος και από την άλλη απογοητευμένος γιατί ο Βέρνμπλουμ με είχε πει ότι όταν σκοράρει με την επόμενη ομάδα του θα με έστελνε φανέλα του, αλλά δεν το έκανε».

Στην τελευταία ερώτηση ο Κυριάκος Κυριάκος απάντησε ποια θα είναι η αντίδραση της ΠΑΕ σε περίπτωση που έρθει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα του -7: «Είναι λίγο εκτός ατζέντας η ερώτηση και δεν θέλω να θολώσουμε πολύ σημαντικά πράγματα που ειπώθηκαν για το αγωνιστικό τμήμα. Θα το ενώσω με το αγωνιστικό. Είναι απαραίτητη ανάγκη και απόλυτη ευθύνη μας να αφήσουμε την ομάδα ανεπηρέαστη. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία. Οι εχθροί μας ξέρουμε τι θα κάνουν, εμείς πρέπει να έχουμε την ομάδα θωρακισμένη. Το δεύτερο κομμάτι αφορά τις νομικές μας ενέργειες. Ξέρουμε τι γίνεται, στο θέμα της γνώσης του πώς λειτουργούν οι αντίπαλοί μας τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Είμαστε πολύ δύσκολο σύλλογος να τον κερδίσεις και εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Το θέμα που στοίχισε πέρσι τον εκνευρισμό μας έχει κλείσει. Εμείς ζητάμε θετική ενέργεια και αυτό δεν σημαίνει όχι κριτική. Είναι νέα ομάδα και ψάχνει την χημεία της. Όσο, λοιπόν, πιο πολύ ο περίγυρος την υποστηρίξει τόσο πιο γρήγορα θα φτάσει στους στόχους της. Αν ασχολούμαστε με τα τοπικά κουτσομπολιά τότε θα χάσουμε. Θα είμαστε αδικαιολόγητοι. Έχει κάνει πολύ καλή ο κ. Ρέμπε στο αγωνιστικό, διοικητικά αισθανόμαστε ασφαλείς με την παρουσία του κ. Σαββίδη και παρότι δεν έχουμε τον κόσμο, είναι εκεί, τον νιώθουμε, για να μας κάνει κριτική και να μας λέει και τα καλά μας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags