Facebook Pixel Champions League: Τεράστιες αλλαγές από το ’24 - Τέλος οι όμιλοι - Τι θα απαγορεύσει η UEFA!
Ποδόσφαιρο
| 2021-03-09 10:14:00

Τεράστιες αλλαγές από το ’24 στο Ch. League - Τέλος οι όμιλοι - Τι θα απαγορεύσει η UEFA!

Τεράστιες αλλαγές από το ’24 στο Ch. League - Τέλος οι όμιλοι - Τι θα απαγορεύσει η UEFA!

«Εμπνευστής» του νέου φορμάτ είναι ο διευθυντής του Άγιαξ, Έντβιν Φαν Ντε Σάαρ και σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα αντί για τους οχτώ ομίλους και τα έξι παιχνίδια, κάθε μία ομάδα θα δώσει 10 αγώνες με αντιπάλους παρόμοιας... δυναμικότητας.

Champions League: Οριστικά μορφή αναμένεται να αλλάξει από το 2024 η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το νέο Champions League των 36 ομάδων θα πρέπει να θεωρείται γεγονός, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Γιουβέντους και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), Αντρέα Ανιέλι σε δηλώσεις του, όπου ανέλυσε το νέο πλάνο, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες. 

«Εμπνευστής» του νέου φορμάτ είναι ο διευθυντής του Άγιαξ, Έντβιν Φαν Ντε Σάαρ και σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα αντί για τους οχτώ ομίλους και τα έξι παιχνίδια, κάθε μία ομάδα θα δώσει 10 αγώνες με αντιπάλους παρόμοιας... δυναμικότητας κάτι που θα καθοριστεί από το UEFA Ranking. 

Μετά το πέρας των 10 αγώνων και την δημιουργία μίας νέας γενικής βαθμολογίας, θα υπάρχουν δύο γύροι πλέι οφ και μετά θα ακολουθήσουν τα νοκ άουτ παιχνίδια στην φάση των «16». 

Με το νέο πρόγραμμα θα αυξηθούν οι αγώνες ενώ υπάρχει και το θέμα με τις 4 θέσεις που θα ανοίξουν για την συμπλήρωση των 36 ομάδων. Οι Λίγκες ζητάνε να τις καλύπτουν ομάδες από χώρες, των οποίων ο πρωταθλητής δεν πηγαίνει κατευθείαν στους ομίλους, με βάση το σημερινό σύστημα. 

Αλλά εδώ υπάρχει η αντίδραση από τους «μεγάλους» που θεωρούν πως οι δύο θέσεις πρέπει να δίνονται με την μορφή «wild card», κάτι το οποίο θα ωφελήσει χώρες ίσως όπως η Αγγλία που θα μπορεί να έχει πέντε ομάδες. 

Επίσης, στα σχέδια για το νέο Champions League φέρεται να υπάρχει και η ενδεχόμενη τιμωρία σε όποια ομάδα θελήσει να πάρει το μεγαλύτερο ταλέντο κάποιας άλλης με την οποία συμμετέχουν μαζί στη διοργάνωση!

Όπως αναφέρουν οι Times, ενδέχεται να υπάρχουν κυρώσεις για κάποια ομάδα που θα προσπαθήσει να αποδυναμώσει μια άλλη που συμμετέχει στην διοργάνωση, καταβάλλοντας προσπάθεια για να πάρει από εκεί έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

Αυτό θα οδηγήσει σε «υποχρέωση» των συλλόγων να ψωνίζουν από τα εγχώρια κι όχι να διαταράσσουν τις ισορροπίες στους συλλόγους του Champions League.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags