Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: "Αυτό ήταν το μεγάλο πρόλημα της Ελλάδας - Μην κατηγορείται τον Φαν’τ Σχιπ - Μεγαλύτερο ταλέντο ο..."
| 2021-04-01 20:48:00

"Αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας - Μην κατηγορείτε Φαν’τ Σχιπ - Μεγαλύτερο ταλέντο ο..."

Του Ηλία Λιβάνιου
"Αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας - Μην κατηγορείτε Φαν’τ Σχιπ - Μεγαλύτερο ταλέντο ο..."

Τι... πήγε στραβά κόντρα στη Γεωργία, οι επιλογές του προπονητή και η κριτική, που δεν βοηθάει τους παίκτες. Συνέντευξη στο Sportdog για όσα έγιναν στην Τούμπα και την επόμενη ημέρα.

Εθνική Ελλάδας: Ο Ηλίας Σολάκης σχολιάζει μέσω του sportdog.gr την εικόνα της Εθνικής ομάδας στο χθεσινό (31/3) παιχνίδι με την Γεωργία.

Ο παλαίμαχος άσος που πλέον έχει ακολουθήσει τον δρόμο της προπονητικής, με πέρασμα από τον Ολυμπιακό Βόλου μαζί με τον Βόκολο, θεωρεί ότι οι Γεωργιανοί έδειξαν πως ήταν καλύτερα διαβασμένοι.

Από εκεί και πέρα πιστεύει ότι ο Φαν΄τ Σχιπ κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, ενώ ανέφερε ότι το κορυφαίο ταλέντο αυτή τη στιγμή είναι το αστέρι του ΠΑΟΚ, ο Χρήστος Τζόλης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ένα πρώτο σχόλιο για το χθεσινό ματς;

«Σίγουρα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε σαν αποτέλεσμα! Η εικόνα της Εθνική μας, κυρίως μετά το 25΄ δεν ήταν η αναμενόμενη. Σίγουρα υπάρχει μια πίκρα και το μόνο εύκολο είναι να ρίξουμε ευθύνες, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σαν Εθνική. Ο κάθε ποδοσφαιριστής να δει από τη μεριά του κατά πόσο θα μπορεί να βοηθήσει, γιατί είδαμε ότι γενικά υπήρχε μια απογοήτευση, μια κακή εικόνα. Δεν ήταν η εμφάνιση που θα περιμέναμε σε ένα τόσο σημαντικό και κρίσιμο παιχνίδι».

Τι πιστεύετε ότι έφταιξε στο χθεσινό ματς; Ήταν πιο έτοιμοι οι Γεωργιανοί;

«Θεωρώ ότι έδειξε να είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Ήξερε τι ήθελε και τι ζητούσε μέσα στο παιχνίδι. Είχε αρκετή κινητικότητα και ενέργεια, με ταχυδυναμική, με γρήγορες επιστροφές και άμεση μετάβαση στην επίθεση όταν έκλεβε την μπάλα. Παρότι ήμασταν και εμείς διαβασμένοι στον αγώνα, δείξαμε ότι ήμασταν μια ταχύτητα πίσω, δεν είχαμε την απαιτούμενη κίνηση, και ίσως τα παιδιά να ήταν περισσότερο αγχωμένα από όσο θα έπρεπε. Σε γενικές γραμμές η Γεωργία ήταν καλύτερη και εάν θα λέγαμε ότι κάποιος θα έπρεπε να κερδίσει αυτή  ήταν η Γεωργία».

Πως βλέπετε τον Φαν’τ Σχιπ;

«Ο προπονητής είναι ένα δύσκολο κομμάτι, ιδίως στην Ελλάδα και στην Εθνική μας ομάδα. Το γεγονός ότι είναι δύο χρόνια δείχνει ότι έχει εικόνα για το ποιους παίκτες θα πρέπει να καλεί να φορέσουν το εθνόσημο. Δεν θα ήθελα να τον κρίνω και σίγουρα προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί με αυτά που έχει. Δεν είναι σωστό να τα ρίχνουμε μόνο σε έναν. Στην πορεία θα κριθεί με τα συν του και τα πλην του, έχοντας αυτή τη στιγμή το καλύτερο δυνατό υλικό, πλην 2-3 περιπτώσεων. Είναι δύσκολη η θέση του και ο ρόλος του».

Ποιον ξεχωρίζετε στο μεσοεπιθετικό κομμάτι;

«Το ποδόσφαιρο πλέον δεν έχει θέσεις! Όλοι οι παίκτες πρέπει να αμύνονται και όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στην επίθεση. Από τον τερματοφύλακα μέχρι τον επιθετικό. Σίγουρα έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο και όλοι θα πρέπει να έχουν τρεξίματα και να μην υστερούν σε κάτι. Όλοι οι παίκτες είναι ταχυδυναμικοί και γρήγοροι και πρέπει να υπάρχει ισορροπία για να φαίνεται μια ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο.

Όσον αφορά την επίθεση μας έχουν κληθεί οι καλύτεροι παίκτες και ίσως ο Γιακουμάκης να μπορούσε να είχε ξεκινήσει ως βασικός. Είναι θέματα που τα αποφασίζει εκείνη την στιγμή ο ίδιος ο προπονητής και δεν μπορούμε εμείς να κρίνουμε. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ο Τζόλης είναι το μεγαλύτερο ταλέντο της χώρας μας. Το άγχος τους εμπόδισε από το να δείξουν περισσότερα πράγματα χθες».

Θέλετε να μας κάνετε ένα σχόλιο για τον Δουβίκα;

«Φαίνεται ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό φορ, τα στοιχεία του δείχνουν ότι είναι ένας κλασικός επιθετικός. Έχει αρκετά καλές κινήσεις έξω από την περιοχή και σίγουρα πρέπει να δουλέψει και να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς για να γίνει ακόμη καλύτερος. Ποτέ δεν πρέπει να επαναπαύεσαι, ποτέ δεν πρέπει να χαλαρώνεις. Ο Δουβίκας δείχνει πως είναι αρκετά ταπεινός και έχει τα φόντα να κάνει καριέρα».

Κλείνοντας, ο Ηλίας Σχολάκης ανέφερε ότι «είναι εύκολο να κατηγορήσουμε την Εθνική ότι δεν ήταν καλή. Πρέπει να την στηρίζουμε με τα καλά και τα άσχημα. Την χρειάζονται την στήριξη οι ποδοσφαιριστές γιατί όσο αμφισβητούνται δεν νιώθουν καλά. Να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλή πορεία, ακόμη και εάν δεν προκριθούμε στο Μουντιάλ, να δείξουμε καλά στοιχεία και να βάλουμε το λιθαράκι μας για τις επόμενες διοργανώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ούτε… Γιαννίκης ο Φαν’τ Σχιπ, μάθε μπαλίτσα από Μαρτίνς - Έχει "Λεβαντόφσκι" και τον αφήνει πάγκο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags