Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιάννης Κυράστας: Οι συγκινητικές αναμνήσεις Φοφόνκα για Κυράστα - "Πρώτη φορά τον είδα να γελάει όταν…"
| 2021-04-01 21:45:00

Οι συγκινητικές αναμνήσεις του Φοφόνκα για τον Κυράστα - "Πρώτη φορά τον είδα να γελάει όταν…"

Οι συγκινητικές αναμνήσεις του Φοφόνκα για τον Κυράστα - "Πρώτη φορά τον είδα να γελάει όταν…"

Μία διαφορετική ιστορία για τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα, που σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή πριν 17 χρόνια. Τι θυμάται ο Έντερσον Φοφόνκα από τη συνεργασία τους;

Παναθηναϊκός - Γιάννης Κυράστας: To sportdog.gr, με αφορμή την συμπλήρωση των 17χρόνων από τον άδικο χαμό του Γιάννη Κυράστα ήρθε σε επαφή με έναν ποδοσφαιριστή που είχε προπονήσει στο παρελθόν ο αείμνηστος Έλληνας τεχνικός, τον Έντερσον Φοφόνκα.

Πρόκειται για τον παλαίμαχο Βραζιλιάνο επιθετικό (στα 47 του πλέον) που αγωνίστηκε στην χώρα μας σε τρεις ομάδες, ωστόσο έμεινε περισσότερο γνωστός για το πέρασμα του από τον Ηρακλή! 

Ο Φοφόνκα αγωνίστηκε στην Σούπερ Λιγκ σε 99 περιπτώσεις, σημειώνοντας 29 γκολ! Mε τον Γιάννη Κυράστα αγωνίστηκε σε 32 αναμετρήσεις σημειώνοντας και 7 γκολ, μια εκ των οποίων ήταν και αυτή με την Καϊζερσλάουτερν! Εκεί ολοκλήρωσε την ανατροπή από το 2-0 που είχε γίνει από τους Κοχ και Ντζορκάεφ. εκμεταλλευόμενος τα γκολ του Κωνσταντίνου στο 54΄ και στο 90΄, για να κάνει στη συνέχεια ο ίδιος το 3-2, έπειτα από ασίστ του Ρέινκε.

Ο Βραζιλιάνος για εκείνο το ματς ανέφερε πως ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι και πως θα έπρεπε να προκριθούν σε εκείνη την σειρά (αποκλείστηκαν λόγω του 1-3 του πρώτου αγώνα στην Θεσσαλονίκη!

Γενικότερα ανέφερε ότι με τον Κυράστα εκείνη η ομάδα έκανε μια καλή χρονιά, χάρη και στις προπονητικές ικανότητες του ίδιου. Παράλληλα μας ανέφερε το πόσο σοβαρός και καλός προπονητής ήταν, τονίζοντας ότι ήταν πολύ δουλευταράς και προτιμούσε να κατευθύνει τους παίκτες του με τις οδηγίες του. Στον τομέα της προπόνησης ήταν εξαιρετικός, προσθέτει ο Φοφόνκα.

«Στις προπονήσεις είχε ένα αρκετά σοβαρό βλέμμα και φώναζε αρκετά για να βελτιωνόμαστε». Μάλιστα, μας προσέθεσε ότι μια από τις λίγες φορές που τον είχε δει να γελάει, ήταν όταν είχαν ένα όμορφο προσωπικό περιστατικό με μια ατάκα του Κυράστα προς τον ίδιο και τη γνωστή… ακατάλληλη λέξη με το μα@@κα!

Οι ενδεκάδες του μεγάλου διπλού του Ηρακλή στην Γερμανία, με τον Κυράστα στον πάγκο:

Καϊζερσλάουτερν: Γκέοργκ Κοχ, Γιακίν (72 Μάρσαλ), Χάρι Κοχ, Κομλιένοβιτς, Μπάσλερ (46 Ρατίνιο), Ατζιτς, Γραμμόζης, Πέτερσον, Χριστόφ, Κλόσε, Τζοργκαέφ.
Ηρακλής: Ράινκε, Κυριαζής (87 Δρούγας), Μιλόγεβιτς, Ταβλαρίδης, Ξενίδης, Στολτίδης, Νίστροϊ (81 Μπελσούε), Χατζί, Σαπουτζής (83 Χάγκαν), Κωνσταντίνου, Έντερσον Φοφόνκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξτρέμ TOP επιπέδου για ΠΑΟ - Μένει ελεύθερος, ξεκίνησαν οι επαφές - Σκάει... μεγάλη επιστροφή!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags