Facebook Pixel Superleague: Μάχη των Big-4 για… παύλα στο πρωτάθλημα - Κόντρα ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ, ήττα για συνασπισμό ΑΕΚ-ΠΑΟ!
| 2021-04-14 21:06:00

Μάχη των Big-4 για… παύλα στο πρωτάθλημα - Κόντρα ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ, ήττα για συνασπισμό ΑΕΚ-ΠΑΟ!

GOALάρες by Εvaggelistis
Μάχη των Big-4 για… παύλα στο πρωτάθλημα - Κόντρα ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ, ήττα για συνασπισμό ΑΕΚ-ΠΑΟ!

Οι διάλογοι και η απουσία που... σήκωσε σκόνη. Ποια ήταν η πρωτοβουλία των Πειραιωτών για να ανοίξουν οι Ακαδημίες και η διφορούμενη στάση του Δικεφάλου. Χοντρό παρασκήνιο για όσα έγιναν μεταξύ των τεσσάρων "μεγάλων" για την Κ19!

Superleague: Επιτέλους, έστω κι αν έπρεπε να φτάσουμε στα μέσα Απρίλη, αποκατάστάθηκε εν μέρει η αδικία/σταμάτησε ο παραλογισμός, που ήθελε τις ποδόσφαιρικές Ακαδημίες της χώρας να είναι κλειστές λόγω της πανδημίας!

Βέβαια η επιστροφή στις προπονήσεις από αύριο (Πέμπτη) ισχύει μόνο για τις Σούπερλιγκάτες Ακαδημίες και πιο συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση για τις ομάδες Κ19. Κάτι που αφήνει - ΑΚΟΜΗ - εκτός ενεργοποίησης/ σε κατάσταση αποκλεισμού, εκατοντάδες ιδιωτικές ακαδημίες/ τμήματα υποδομής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για χιλιάδες παιδιά και επαγγελματίες/εξιδεικευμένο προσωπικό/εργαζόμενους. Είναι ένα τεράστιο θέμα, που  καίει και σηκώνει πολλή μεγάλη κουβέντα...

Επί της... ουσίας τώρα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έδωσε το ΟΚ και οι προπονήσεις των ομάδων της Κ19 θα ξεκινήσουν άμεσα ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται να ανάψει πράσινο και για αγωνιστική δράση! Είτε με την ολοκλήρωση πρωταθλήματος... ενός γύρου (δεν προλαβαίνουν να γίνουν και οι 17 αγωνιστικές που απομένουν) ή με κάποιο άλλο format (μίνι πρωταθλήματος ή... Κυπέλλου). Μάλιστα, ατύπως ήδη έχουν ενημερωθεί και οι σύλλογοι, με σκοπό να προετοιμαστούν και να μην χαθεί χρόνος για την επανέναρξη!

Ουσιαστικά αυτή εξέλιξη αποτελεί μια δικαίωση/νίκη της πρωτοβουλίας του Ολυμπιακού και ειδικότερα των χειρισμών της "ερυθρόλευκης" Ακαδημίας και του διευθυντή της, Αντώνη Πίκουλα, που πίεσαν και έδωσαν μάχη σε διάφορα επίπεδα για να ανοίξουν ξανά οι Ακαδημίες, αρχής γενομένης από τις ομάδες Κ 19, για να μην χαθεί τελείως η σεζόν!

Μην ξεχνάμε άλλωστε, με γνώμονα το καλό και την πρόοδο των παιδιών σε ένα πλαίσιο ασφαλείας(σε ανοικτούς χώρους/γήπεδα και με τα κατάλληλα προστάτευτικά μέτρα/πρωτόκολλα βεβαίως...), ο τι όσο τα τμήματα υποδομών παρέμεναν κλειστά/ανενεργά χάνονται ευκαιρίες και μαζί ποδοσφαίρικές γενιές. Μιλάμε για 19χρονους, 18χρονους,17χρονους σε ορισμένες περιπτώσεις και υπερταλαντούχους γεννημένους το 2005, με κάποιους από αυτούς ειδικά στις μεγάλες ομάδες, να έχουν υπογράψει ήδη τα πρώτα τους επαγγελματικά συμβόλαια. Και εδώ που τα λέμε, από την στιγμή που δόθηκε άδεια να ξεκινήσουν διάφορα πρωταθλήματα στην Ελλάδα, δεν θα είναι λογικό να μην επανακινήσει και το πρωτάθλημα της Κ19, που είναι υπό την σκέπη της Super League.

Πάμε τώρα και στο...χοντρό παρασκήνιο που υπήρξε από την προηγούμενη εβδομάδα, στην τηλεδιάσκεψη που έγινε με εκπροσώπους από όλες τις Σουπερλιγκάτες ομάδες, με σκοπό να πάρουν απόφαση για το άνοιγμα των Ακαδημιών και την επανέναρξη των αγώνων στην Κ19...

Σε εκείνη την τηλεδιάσκεψη ,λοιπόν, ο Ολυμπιακός δια του Αντώνη Πίκουλα ήταν κάθετος για την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί η σεζόν για την Κ19 και το άνοιγμα των Ακαδημιών. Μάλιστα σε κάποια στιγμή ήταν και... επιθετικός προς τον ΠΑΟΚ, με αφορμή αυτό που είχε γραφτεί πως επιθυμούν να μπει... παύλα στο πρωτάθλημα και με τον "δικέφαλο" (πρωταθλητή της προηγούμενης σεζόν) να θέλει να αγωνιστεί αυτός στο επόμενο Champions League Νέων, χωρίς να χρειαστεί να παίξουν, όντας πρώτος αλλά ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό, μετά από μόλις 6 αγωνιστικές!!

Με τον Πουρλιοτόπουλο, εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ, να το αρνείται, υποστηρίζοντας πως αυτό ήταν... "προπαγάνδα" και γράφτηκε σε ιστοσελίδες φίλιες προς τους "ερυθρόλευκους". Χοντρικά, ο διευθυντής της "ασπρόμαυρης" Ακαδημίας απάντησε: "όχι εξυπνάδες σε μας. Σάιτ του δικού σας φάσματος τα παρήγαγαν αυτά. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα  αφού και προπονήσεις κάνουμε και είμαστε οι Πρωταθλητές...".

Βέβαια ο Πουρλιοτόπουλος... έλεγε την μισή αλήθεια. Δηλαδή ναι στο πρωτάθλημα, όχι όμως, σε κάποιο άλλο format ανάγκης ( π.χ. διοργάνωση τύπου Κυπέλλου για να βγουν οι ημερομηνίες). Και επειδή θα χρειαζόταν ένα διάστημα περίπου 20 με 30 ημερών για να κάνουν μια μίνι προετοιμασία/ προπονήσεις όλες οι ομάδες πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση, μετά  στις 4 με 5 εβδομάδες που θα απομένουν μέχρι να κλείσει η σεζόν  έτσι κι αλλιώς δεν προλαβαίνουν να γίνουν οι 17 αγωνιστικές που απομένουν...

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ "κατηγορήθηκε" για...πονηρό τρικ: δηλαδή ότι ναι μεν ήθελε να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα αλλά εφόσον δεν έβγαιναν οι ημερομηνίες τότε η "παύλα" θα πρέπει να μπει αναγκαστικά. Κι αυτό από την στιγμή που ο Πουρλιοτόπουλος ήταν κάθετα αρνητικός να γίνει ένα μίνι πρωτάθλημα με την μορφή του Κυπέλλου...

Το πιο... εντυπωσιακό πάντως αυτής της τηλεδιάσκεψης ήταν η κοινή θέση Παναθηναϊκού και ΑΕΚ που τάχθηκαν ξεκάθαρα εναντίον της πρότασης του Αντώνη Πίκουλα. " Σαν Παναθηναϊκός θέλουμε ένα μήνα αφού εμείς δεν κάνουμε προπονήσεις. Και η σεζόν θα πρέπει να τελειώσει στις 15 Ιουνίου αφού υπάρχουν και οι πανελλαδικές εξετάσεις..." η τοποθέτηση Σάμιου, διευθυντή της "πράσινης" Ακαδημίας.

Με τον Νίκο Γεωργεά από πλευράς ΑΕΚ (σχολιάστηκε η δική του παρουσία και η απουσία του Γιάννη Παπαδημητρίου που είναι ο νέος Διευθυντής), να εμφανίζεται ακόμη πιο...κάθετος στο όχι. Ήταν κατηγορηματικός πως 15 Ιουνίου θα έπρεπε να σταματήσουν τα πάντα λόγω πανελλαδικών και να μην δοθεί παράταση 3 ή 4 εβδομάδων στην σεζόν (μέχρι αρχές Ιουλίου).

Με τον εκπρόσωπο του Αστέρα Τρίπολης να λέει στον Γεωργέα πως και αυτοί έχουν παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και να δώσουν ουσιαστικά πανελλαδικές. Και οτι θα τα βοηθησουν αλλά όλα  τα υπόλοιπα παιδιά τι θα γίνουν, πως θα αξιολογηθούν... Γενικότερα ΟΦΗ, Αστερας, ΑΕΛ, Άρης είχαν μια ενθαρρυντική στάση στο να γίνει η επανεκκίνηση στις Ακαδημίες και ειδικότερα την Κ19!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Ρουκέτα" Κούγια βάζει... φωτιά στο πρωτάθλημα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags