Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κριστιάν Παβόν: "Καλύτερος του Ποντένσε - Με 20 εκατομμύρια από την Μπόκα - Θέλει... Μπενεντέτο στον Ολυμπιακό"
| 2021-07-06 12:45:00

"Καλύτερος του Ποντένσε - Με 20 εκατομμύρια από την Μπόκα - Θέλει... Μπενεντέτο στον Ολυμπιακό"

του Γιώργου Κτενά
"Καλύτερος του Ποντένσε - Με 20 εκατομμύρια από την Μπόκα - Θέλει... Μπενεντέτο στον Ολυμπιακό"

"Ταχύτητα και ικανότητα στο 1vs1, παίζει και δεύτερος επιθετικός". Το Sportdog.gr σας παρουσιάσει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Κριστιάν Παβόν που απασχολεί τους Πειραιώτες. Γιατί δεν ήρθε ακόμα στην Ευρώπη, ο τσακωμός με την διοίκηση και η θέση του στο... Λιμάνι.

Ολυμπιακός: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Κριστιάν Παβόν στο sportdog ο Αντώνης Κόκκινος, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Αμερική.

Ο διεθνής Αργεντινός άσος, με θητεία στο πρωτάθλημα της χώρας του με την Μπόκα Τζούνιορς αλλά και στο MLS, απασχολεί έντονα τους Πειραιώτες και ο Α. Κόκκινος πέρασε από ακτίνες Χ όλα όσα ισχύουν για τον 25χρονο άσο.

"Ταχύτητα και ικανότητα στο 1 με 1 - Θυμίζει Ποντένσε - Παίζει και δεύτερος επιθετικός"

Αντώνη, γνωρίζεις άριστα το ποδόσφαιρο στην Αμερική. Ποια είναι η άποψή σου για τον Κριστιάν Παβόν;

"Μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό πολλά πράγματα επιθετικά, στο 1 με 1 αλλά και στο σκοράρισμα. Μπορεί να εκμεταλλευτεί χώρους, όταν έπαιζε στην ίδια 11άδα με τον Μπενεντέτο γινόταν και δεύτερος φορ".

Ποια είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει;

"Αναμφίβολα η ταχύτητα και η ικανότητα στο 1 με 1. Έχει πιο πολύ το γκολ σε σχέση με τον Ποντένσε αλλά είναι τέτοιο στιλ παίκτη, όπως ο Πορτογάλος".

 

"Παίζει με ανάποδο πόδι - Στα 6 εκατ. η τιμή - Για αυτό δεν έχει έρθει ακόμα στην Ευρώπη"

Σε ποιες θέσεις παίζει;

"Η θέση του είναι στα πλάγια, είναι δεξιός εξτρέμ, αλλά μπορεί να παίξει και αριστερά με το ανάποδο πόδι. Ανάλογα με τη συνθήκη παίζει και πίσω από τον επιθετικό. Αλλά η θέση του είναι πλάγια δεξιά, ως εξτρέμ".

Έχεις εικόνα τού ποδοσφαίρου στην αμερικανική ήπειρο - Πόσα χρήματα μπορεί να ζητήσει η Μπόκα Τζούνιορς για την παραχώρησή του;

"Κάτω από 6 εκατ. ευρώ θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Εκτός αν τον φέρει δανεικό, ή με συνιδιοκτησία. Αλλά αν θέλει να τον αγοράσει θα χρειαστούν πολλά λεφτά. Ναι μεν θέλει να τον πουλήσει η Μπόκα, γιατί το συμβόλαιό του λήγει σε έναν χρόνο, αλλά όχι να τον ξεπουλήσει". 

Η ερώτηση που έρχεται αυθόρμητα, με βάση όσα μου λες, είναι γιατί στα 25 του ακόμα δεν έχει έρθει στην Ευρώπη;

"Αυτό που τον έφερε λίγο πίσω στην καριέρα του είναι μια διαφωνία με τον προπονητή και τη διοίκηση της Μπόκα, που τον είχε ξενερώσει. Υπό άλλες συνθήκες θα έφευγε με 20 εκατ. ευρώ μετά το Μουντιάλ του 2018. Λέω ξανά: Ο λόγος που έφυγε από την Μπόκα ήταν λόγω διοίκησης και προπονητή. Κάπου τα έσπασε και έχασε προσανατολισμό του".

"Με Αραμπί και Μασούρα στην 11άδα - Δεν είναι Βαλμπουενά - Κουμπώνει τέλεια δεξιά"

Σε ποιο σχήμα θα ταίριαζε στον Ολυμπιακό;

"Ξεκάθαρα στο πλάι, ως δεξιός εξτρέμ, θα κούμπωνε τέλεια. Με τον Μασούρα και νομίζω με τον Αραμπί μπροστά τους, που είναι κάπως στο στιλ του Μπενεντέτο, που βγαίνει στα πλάγια, θα ταιριάξει πολύ καλά. Είναι παίκτης που έχει και ασίστ, ενώ πολλές φορές που θα τελειώσει μόνος του τις φάσεις αποτελεσματικά".

Τέλος, ο Πέδρο Μαρτίνς είπε ότι θέλει έναν νέο Βαλμπουένα στον Ολυμπιακό. Θυμίζει ο Παβόν τον Γάλλο άσο;

"Ο Μαρτίνς θέλει νέο Βαλμπουενά για να μπορεί να παίζει στο πλάι αλλά και πίσω από τον φορ τώρα που τραυματίστηκε ο Φορτούνης. Ο Παβόν δεν είναι τέτοιο στιλ παίκτη, παίζει στα άκρα και υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει δεύτερος επιθετικός σε 4-4-2 για παράδειγμα.Είναι παίκτης γραμμή, είναι κοντά στο στιλ του Ποντένσε".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άκυρο" σε ΑΕΚ, τρελαμένος για Ολυμπιακό - Με περισσότερα χρήματα στο Λιμάνι - Καλύτερος... από Σα
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags