Facebook Pixel ΑΕΚ: "Ντελικάτος και φινετσάτος μπακ - Δεν θα φάει ντρίπλα - Δεν έχει σκληράδα - Βγαίνει μπροστά"
| 2021-08-08 16:30:00

"Ντελικάτος και φινετσάτος μπακ - Δεν θα φάει ντρίπλα - Δεν έχει σκληράδα - Βγαίνει μπροστά"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ντελικάτος και φινετσάτος μπακ - Δεν θα φάει ντρίπλα - Δεν έχει σκληράδα - Βγαίνει μπροστά"

Το Sportdog με τη βοήθεια του γνώστη του γαλλικού ποδοσφαίρου, Μιχάλη Σινάκου, ακτινογραφεί τον Κλεμάν Μισελέν που υπέγραψε στην ΑΕΚ.

ΑΕΚ – Κλεμάν Μισελέν: Το επίθετό του συνώνυμο της γαστρονομικής ποιότητας. Πόσο... αστέρι όμως είναι ποδοσφαιρικά ο Κλεμάν Μισελέν, ο οποίος ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια; Ο 24χρονος Γάλλος αμυντικός πάντως στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της Ένωσης εμφανίστηκε «φτιαγμένος» να αγωνιστεί με τα κιτρινόμαυρα, θέτοντας πολύ ψηλά τον πήχη.

«Οι φιλοδοξίες μου είναι ίδιες με αυτές της ομάδας! Να ξαναβρεθούμε και πάλι στη θέση του πρωταθλητή, να επιστρέψουμε στο Champions League, να ζήσουμε και πάλι μοναδικές στιγμές με τους οπαδούς μας», είπε μεταξύ άλλων.

Είναι γεννημένος στις 11 Μαΐου 1997, στη Μοντωμπάν, μία πανέμορφη πόλη, από τις παλαιότερες της Νότιας Γαλλίας, πρωτεύουσα του νομού Ταρν-ε-Γκαρόν της διοικητικής περιοχής Οξιτανίας, σήμα κατατεθέν της οποίας είναι τα «τουβλένια» κτίρια της. Μάλιστα το 2015 αναδείχθηκε «πόλη της τέχνης και της ιστορίας».

Βρίσκεται περίπου 60 χλμ. βόρεια της Τουλούζης, στις Ακαδημίες της οποίας ο Γάλλος δεξιός μπακ έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο ποδόσφαιρο. Πριν αποχωρήσει από την πατρίδα του για να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα, κατάφερε να παίξει 21 παιχνίδια με τη φανέλα της Τουλούζης, 15 με της Αζαξιό και 54 με τη Λανς, με την οποία η ομάδα του Δικέφαλου αετού ήρθε σε συμφωνία, με το ντιλ να φτάνει μαζί με τα μπόνους το 1 εκατ.Ευρώ, σύμφωνα με την Equipe.

Δείχνει διάθεση να τρέξει μπροστά

«Στη Λανς θα μπορούσε να συνεχίσει. Είχε θέση στο ροτέισον. Είναι καλός μπακ. Μου κάνει εντύπωση που έφυγε» σχολιάζει στο Sportdog ο Μιχάλης Σινάκος, γνώστης του γαλλικού πρωταθλήματος, ο οποίος έχει καλή εικόνα από τον ποδοσφαιριστή, για τον οποίο υπήρξαν αρνητικές αντιδράσεις εκ μέρους των οπαδών της γαλλικής ομάδας για την αποχώρησή του.

«Παίζει παντού σε όλες τις θέσεις. Μπορεί να παίξει και στόπερ», προσθέτει και παρουσιάζει τα καλά στοιχεία του ποδοσφαιριστή. «Διαθέτει κοφτή μπαλιά. Έχει έφεση να βγει μπροστά, να κάνει το 1-2. Έχει μία τεχνική ευκολία με τη μπάλα. Δεν είναι Μπορμπόκης που ήταν ανακατοσούρας και σβούρα. Για να κατέβει και να συνεργαστεί είναι παίκτης που μπορεί να ποντάρεις πάνω του, να δώσει μία βοήθεια στην επίθεση. Βγάζει την αίσθηση, ότι του αρέσει να τρέχει μπροστά», σημειώνει.

Δεν είναι σκληροτράχηλος αμυντικός

Μειονεκτήματα; «Αν τον φαντάζεστε σκληροτράχηλο, είναι αρκετά φινετσάτος για δεξί μπακ. Δεν είναι ο αμυντικός που δεν θα του περάσει παίκτης ή δεν θα φάει ντρίπλα», τονίζει ο συνάδελφος.

Ο Μισελέν έχει αποβληθεί τρεις φορές στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2019-2020. Οι άλλες δύο ήταν πέρσι με τη φανέλα της Λανς. «Έτσι όπως είναι ντελικάτος, δεν βγάζει τίποτα σε σκληράδα. Ένα άτσαλο τάκλιν το κάνει ο καθένας. Ούτε ο χαρακτήρας του είναι οξύθυμος», σχολιάζει ο Μιχάλης Σινάκος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη δεύτερη περσινή αποβολή του, στις 7 Μαΐου 2021 στην ήττα με 3-0 από τη Λιλ, ο τερματοφύλακας της Λανς και πρώην συμπαίκτης του Μισελέν στην Αζαξιό, Ζαν Λουί Λεκά είχε κάνει λόγο για σκάνδαλο, ασκώντας αυστηρή κριτική στους Γάλλους διαιτητές, τους οποίους κατηγόρισε, ότι δεν πάνε να δούνε το VAR, επειδή θα τους δείξει το λάθος τους και θα κριθούν αυστηρότερα.

Ο τραυματισμός που τον άφησε πάνω από 3 μήνες εκτός

Όσον αφορά το ιατρικό ιστορικό του Μισελέν, όπως δείχνουν τα δεδομένα, τα σημάδια από τις ποδοσφαιρικές μάχες που έχει δώσει, έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στο κορμί του. Ο πιο σοβαρός τραυματισμός του καταγράφεται στο γόνατο τον Δεκέμβριο του 2016, όταν αγωνιζόταν στην Τουλούζ. Ο παίκτης έμεινε 132 μέρες εκτός αγωνιστικής δράσης, χάνοντας 18 αναμετρήσεις της ομάδας του.

Ο Μισελέν είναι ο τρίτος Γάλλος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ΑΕΚ, μετά τους Ραμπεσαντρατανά (2001-02) και Ενσιαμπαφούμου (2009), οι οποίοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Η περίπτωσή του όμως είναι πολύ διαφορετική και η προθυμία που έδειξε να φορέσει τον Δικέφαλο αετό στήθος κρύβει μεγάλα κίνητρα και όρεξη για να παίξει ποδόσφαιρο και να ξεχωρίσει στη Super League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μεγάλο πλεονέκτημα της ΑΕΚ - Μεταγραφές... με προσωπικότητα - Ούτε ο διασυρμός δεν τους ακουμπά

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags