Facebook Pixel Ολυμπιακός: Πόσο χρόνο έχει ο Ολυμπιακός; - Έκανε τη Λαμία… Αντβέρπ - Ανησυχία για τους ακριβοπληρωμένους
| 2021-09-19 22:56:00

Πόσο χρόνο έχει ο Ολυμπιακός; - Έκανε τη Λαμία… Αντβέρπ - Ανησυχία για τους ακριβοπληρωμένους

του Παναγιώτη Νικολάου
Πόσο χρόνο έχει ο Ολυμπιακός; - Έκανε τη Λαμία… Αντβέρπ - Ανησυχία για τους ακριβοπληρωμένους

Η ομάδα που δεν θυμίζει Μαρτίνς και τα τεράστια προβλήματα. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν πείθει και το κυριότερο... δεν τρομάζει τους αντιπάλους του. Πού υστερεί, τι συμβαίνει με τον Τικίνιο και πώς θα βελτιωθεί. Οι μεταγραφές δεν έχουν βγει και θέλουν ακόμα πολύ χρόνο!
 

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, όμως η εικόνα του δεν ήταν καλή και πραγματικά υπέφερε στη Λαμία παρά το διπλό με 2-1. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με δύο γκολ και παρότι έδειχναν ανώτεροι, στο φινάλε όχι μόνο έκαναν το ματς… θρίλερ, αλλά κινδύνεψαν πολύ σοβαρά με νέα γκέλα.

Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν κουρασμένοι, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι τους και με πολλά προβλήματα στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή. Μοιάζει περίεργο, όμως η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς από ένα σημείο και μετά ήταν αδύνατον να κρατήσει μπάλα, ενώ στο κέντρο δεν άλλαζαν ούτε δύο μπαλιές. Επίσης, στο ίδιο χρονικό σημείο με το ματς της Πέμπτης κόντρα στην Αντβέρπ, υπήρξε… μπλακ άουτ και η ομάδα της Φθιώτιδας έμοιαζε λίγο καλύτερη από τους Βέλγους.

Ο Ολυμπιακός είναι φανερό πως χρειάζεται χρόνο, ενώ σε καμία περίπτωση δεν έχει πάρει κάτι μέχρι τώρα από τις ακριβοπληρωμένες του μεταγραφές. Δεν είναι τυχαίο πως ο μόνος που ξεχωρίζει για την ώρα είναι ο Αγκιμπού Καμαρά, που ήρθε για την δεύτερη ομάδα. Ο μικρός έχει διάθεση, τρεξίματα και αντοχές. Κάτι που δεν έχουν πολλοί από τους υπόλοιπους παίκτες του ρόστερ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν φρεσκάδα στο παιχνίδι τους και δεν μπορούν ούτε να πιέσουν ψηλά ούτε και να φτιάξουν φάσεις. Με εξαίρεση τα στημένα του Ματιέ Βαλμπουενά, στη Λαμία δεν είχαν τρόπο να απειλήσουν.

Από τα άκρα πήραν ελάχιστες βοήθειες, από τη μεσαία γραμμή δεν υπήρχε τρόπος να φτάσει η μπάλα στον Τικίνιο, ενώ είναι φανερό πως και ο Βραζιλιάνος έχει ψυχολογικό πρόβλημα. Είναι παίκτης με ποιότητα, φαίνεται από τον τρόπο που κινείται και από τα χτυπήματά του, όμως για την ώρα δεν έχει γκολ και πρέπει να το βρει άμεσα για να… λυθεί. Όσο λοιπόν λείπει ο Γιουσέφ Αλ Αραμπί, το πρόβλημα είναι τεράστιο και δεν έχει λύση. Ακόμα και στη δημιουργία, καθώς ο Μαροκινός γυρίζει πάρα πολύ πίσω για να πάρει μπάλες, βλέποντας πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τροφοδοτηθεί.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και προφανώς απέκτησε ηρεμία, αφού ακολουθεί και το θεωρητικά εύκολο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στο Φάληρο, όμως δεν πείθει. Είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται χρόνο και δουλειά. Τόσο αμυντικά, όπου δεν υπάρχει σταθερότητα όσο και επιθετικά, όπου τα εξτρέμ με τους επιθετικούς, δεν έχουν βρει ακόμα συνεργασίες.

Το πιο σημαντικό όμως είναι, πως αυτή η ομάδα που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες, δεν είναι… ομάδα Μαρτίνς. Δεν έχει συνεργασίες, αυτοματισμούς και έναν συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης. Είναι ένα σύνολο με καλούς παίκτες, αλλά χωρίς ταυτότητα. Δεν εντυπωσιάζει, δεν πείθει και το κυριότερο, δεν τρομάζει. Με τη Λαμία και την Αντβέρπ δεν το πλήρωσε, όμως η συνέχεια θα είναι δύσκολη αν δεν υπάρξει άμεσα βελτίωση.



** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ζόρια" από νωρίς για κορυφαίο όνομα στον Ολυμπιακό

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags