Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Πολυτέλεια" για Λουτσέσκου, μία... κλάση πάνω ο Βιεϊρίνια - "Μήνυμα" σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-03 21:18:00

"Πολυτέλεια" για Λουτσέσκου, μία... κλάση πάνω ο Βιεϊρίνια - "Μήνυμα" σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Πολυτέλεια" για Λουτσέσκου, μία... κλάση πάνω ο Βιεϊρίνια - "Μήνυμα" σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ!

Ο λόγος που ο Δικέφαλος θα παλέψει μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα. Τι έδειξε το νέο διπλό στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο τρόπος που ήρθε η νίκη στον ΟΦΗ παρά τις πολλές απουσίες και η επιστροφή του Πορτογάλου άσου στην ενδεκάδα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε... πάρτι στο Ηράκλειο, στέλνοντας μήνυμα στους ανταγωνιστές του ότι έχει επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου. Άλλωστε, δεν είναι απλό πράγμα το να περνά κανείς με τέτοιο τρόπο από μια δύσκολη έδρα, κόντρα σε μια αήττητη ομάδα. Είναι ικανός για μεγάλες ζημιές ο φετινός ΟΦΗ, κάτι που η ΑΕΚ κατάλαβε από πρώτο χέρι στο 3-3 της δεύτερης αγωνιστικής.

Τα στοιχεία που εντυπωσίασαν ήταν η σοβαρότητα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς και η αμυντική της στιβαρότητα απέναντι σε μια ομάδα με πλούσιο ταλέντο και έφεση στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πληγωμένος από πολλούς τραυματισμούς Δικέφαλος έχει ήδη περάσει από Τρίπολη, Αγρίνιο και Ηράκλειο και έχει επικρατήσει της ΑΕΚ στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Μάλιστα οι νίκες στην Κρήτη και κόντρα στην Ένωση ήρθαν με... πειραματική αμυντική τετράδα και δίδυμο στόπερ τους Μιχάι, Μιχαηλίδη! Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει "μέταλλο" για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Σφιντέρσκι απέδειξε το γιατί είναι "λίρα εκατό", ειδικά στα ματς της Super League. Ο Άκπομ σκόραρε κόντρα στη Σλόβαν και ο Πολωνός απάντησε με δικό του γκολ. Ο συναγωγισμός των δύο σέντερ φορ μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα.

Ο Ροντρίγκο δεν έχει την επιθετική δεινότητα του Τέιλορ, τα πήγε όμως μια χαρά και το κενό του Βραζιλιάνου δεν φάνηκε, ενώ η εξαιρετική απόδοση του Βιεϊρίνια στην επάνοδό του στην ενδεκάδα φανέρωσε ότι όσο φιλότιμος κι αν είναι ο Σίντκλεϊ,  ο αρχηγός παραμένει μια κλάση πάνω.

Πολύ σημαντικό στοιχείο για τον ΠΑΟΚ είναι και το γεγονός ότι άρχισε επιτέλους να παίρνει γκολ από τους κεντρικούς μέσους του. Ο Λουτσέσκου έχει την πολυτέλεια να ξεκινά στην ενδεκάδα τρία "οκτάρια" (Σβαμπ, Κούρτιτς, Αουγκούστο) με μεγάλη έφεση στο να πατούν περιοχή και να εκτελούν. Σε προηγούμενα ματς, οι τρεις τους, και ιδιαίτερα ο Σβαμπ, απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Κούρτιτς και Αουγκούστο βρήκαν δίχτυα και ο Δικέφαλος ελπίζει ότι θα έρθει η στιγμή που θα "λυθεί" στο σκοράρισμα και ο Αυστριακός, αφαιρώντας μεγάλο βάρος από τους ώμους των επιθετικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκούπα" στον ΠΑΟΚ με εντολή Σαββίδη - Φεύγουν πέντε παίκτες - Αυτοί έρχονται τον Γενάρη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags