Ολυμπιακός: Θυμάστε τι γράφαμε τις προάλλες, στην έγκυρη στήλη Box to Box τού sportdog, για τον Οσάμ Σαράουι της Βαλερένγκα;

Για θυμηθείτε: "Ένα όνομα που δεν είχε γραφτεί το καλοκαίρι αλλά είχε κάνει... κλικ στον σκάουτ Αλεχάντρο ντε Μπαρτόλο, ήταν του Οσάμ Σαράουι. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο ατζέντης του σε ένα δικό μου... γατόνι που ζει στη Νορβηγία και βλέπει τα πάντα στην πρώτη κατηγορία της Νορβηγίας. Μιλάμε για έναν 20χρονο... δαίμονα. Αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ και δεκάρι στη Βαλερένγκα. Είναι κοντός, γρήγορος και ξέρει καντάρια μπάλα.

Έχει γεννηθεί στο Όσλο και έχει νορβηγικό διαβατήριο αλλά ρίζες από το Μαρόκο. Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να κάνει μια τέτοια κίνηση; Ειλικρινά δεν ξέρω. Δεν θα αισθανόμουν καμία έκπληξη ωστόσο. Ας το κρατήσουμε, κάπου εκεί στην... άκρη του μυαλού, το όνομά του".

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Αντωνίου, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Νορβηγία, και μάθαμε τα πάντα για τον νεαρό άσο. Διαβάστε τι μας είπε:

"Δεν θα τον έβαζα 8άρι - Παίζει στον Ολυμπιακό - Φαντεζί ο Σαράουι"

"Παίζει 10άρι και αριστερό εξτρέμ αλλά είναι λίγο στο στυλάκι του Αγκιμπού: Παίζει με ελευθερία μεταξύ 10αριού και 8αριού, τον έχουν ελεύθερο. Εγώ, πάντως, δεν θα τον έβαζα 8άρι γιατί σε αυτή τη θέση ο παίκτης πρέπει να κόβει και λιγο, αλλά το μαρκάρισμα δεν είναι καθόλου στα ατού του Σαράουι. Αναλώνεται πιο πολύ στις επιθετικές ενέργειες", σχολίασε αρχικά, μέσω του sportdog, ο καλός συνάδελφος.  

Μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό;

"Την ικανότητα την έχει για να παίξει στον Ολυμπιακό, ως επένδυση κιόλας για το μέλλον είναι πολύ καλή λύση, αλλά δε νομίζω ότι θα έπαιζε γιατί ο Μαρτίνς ξέρουμε τι παίκτες θέλει: Με πολύ τρέξιμο, ενώ ο Σαράουι είναι λίγο πιο φαντεζί. Παρόλα αυτά είναι πολύ καλός παίκτης".

"Τον παίρνει με 1,5 εκατ. - Δεν παίζει με 10άρι ο Μαρτίνς - Θα τον στρώσει"

Πόσα χρήματα μπορεί να ζητήσει η ομάδα του για την απόκτησή του;

"Για να καταλάβεις η ομάδα του πούλησε τον καλύτερο παίκτης της το περασμένο καλοκαίρι με 2 εκατ. ευρώ στη Σταντάρ Λιέγης. Οπότε θεωρώ ότι με ένα ποσό κάπου στο 1,5 εκατ. ευρώ μπορεί να τον αποκτήσει. Τον προτιμώ ως 10άρι, αριστερά έχει ντρίπλα και σέντρα, αλλά τον προτιμώ ως 10άρι. Αλλά ο Μαρτίνς με 10άρι δεν πολυ παίζει, ενώ έχει και τον Αγκιμπού που παίζει και 8 και 10 και μαρκάρει κιόλας".

Τέλος, μπορούμε να πούμε ότι θυμίζει κάποιον παίκτη με το στιλ του;

"Θυμίζει τον Αγκιμπού λόγω της ελευθερίας που έχει στο παιχνίδι του, αλλά είναι πιο φαντεζί από τον Αγκιμπού, με καλύτερη ντριπλίτσα και τεχνική. Ενώ δεν θεωρώ ότι θα κολλούσε στον Ολυμπιακό του Μαρτίνς, πιστεύω ότι θα ήταν καλή επένδυση για την ομάδα. Αν τον έστρωνε ο Μαρτίνς σε αυτά που θέλει, γιατί έχει τα στοιχεία για να τα καταφέρει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο ξένος προπονητής που έχει... κερδίσει τον Μαρινάκη - Θα είναι ο διάδοχος του Μαρτίνς!