Facebook Pixel ΑΕΚ: Έξαλλος ο αδιάβαστος Γιαννίκης, χτυπούσε τον πάγκο!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-20 22:34:00

Έξαλλος ο αδιάβαστος Γιαννίκης, χτυπούσε τον πάγκο- Τί θα γίνει με Αραούχο, Τσούμπερ και μεταγραφές;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Έξαλλος ο αδιάβαστος Γιαννίκης, χτυπούσε τον πάγκο- Τί θα γίνει με Αραούχο, Τσούμπερ και μεταγραφές;

Ο προπονητής της ΑΕΚ είδε τον καλύτερο παίχτη του μέσα στο χορτάρι να εξελίσσεται σε μοιραίο, χάνοντας ένα πέναλτι που ήρθε σε ένα σημείο κρίσιμο, το οποίο αν έμπαινε τουλάχιστον θα έσωζε τα προσχήματα.

Η ΑΕΚ έκανε τα πάντα για να μη νικήσει κόντρα στον ΟΦΗ (1-2)! Ισοφαρίστηκε γρήγορα αν και προηγήθηκε σε ιδανικό χρονικό σημείο. Κόλλησε το μυαλό της επιθετικά αφού δεν μπόρεσε να κάνει γκολ τις ευκαιρίες της, ενώ τις ακυρώθηκε δικαίως γκολ. Έχασε τη συγκέντρωσή της πίσω, γι'αυτό και δέχτηκε δεύτερο γκολ, ενώ το κερασάκι στην Τούρτα ήταν το χαμένο πέναλτι από τον Άμραμπατ. Το γιατί θα το εξηγήσουμε παρακάτω...

Καταρχάς να πούμε, ότι σε όλα τα ματς, είτε είναι καλή, είτε είναι κακή μία ομάδα, οι συγκυρίες μετρούν. Για παράδειγμα χθες ο ΠΑΟΚ ήταν κακός απέναντι στον Αστέρα και θα μπορούσε να μην κερδίσει. Αλλά όταν του έδωσαν τα δύο πέναλτι, ο Κούρτιτς ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο 3' και από εκεί και ύστερα να «τέλειωνε» το ματς.

Αυτό όμως θα ήταν μία λανθασμένη ανάγνωση της αναμέτρησης, από τη στιγμή που ο ΟΦΗ είχε δείξει από το πρώτο ματς το ποιόν του ως ομάδα. Απ' ότι έδειξε η έκβαση της αναμέτρησης, η ΑΕΚ δεν είχε πάρει το μάθημά της. Ή μάλλον, ο Γιαννίκης δεν διάβασε τι είχε συμβεί με Μιλόγεβιτς στο Γεντί Κουλέ. Γιατί μπορεί η Ένωση να γκρίνιαζε για τη διαιτησία στο παιχνίδι του Ηρακλείου και είχε δίκιο. Ωστόσο, μέρος της αλήθειας επίσης ήταν, ότι προηγήθηκε με 3-1 και κατάφερε να φέρει ισοπαλία, δεχόμενη γκολ από τραγικά λάθη.

Έτσι και σήμερα. Ο ΟΦΗ ισοφαρίζει, μετά από ένα ασυγχώρητο το λάθος μεταξύ Σιμόες και Σάκχοφ που πούλησαν τη.μπαλα σε νευραλγικό σημείο κοντά στην κιτρινόμαυρη περιοχή και ο Λάμπρου την τιμώρησε. Πρόκειται για τον παίκτη που στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε κάνει κεφαλοκλείδωμα από πίσω στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος αντέδρασε απωθώντας τον και αποβλήθηκε από τον Φωτιά, ενώ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός που τον είχε πάρει τρενάκι αγκαλιά παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο.

Γιατί το αναφέρουμε το περιστατικό; Μα γιατί αμέσως μετά το 1-1 οι παίκτες του ΟΦΗ προσπάθησαν να εκνευρίσουν τους παίκτες της ΑΕΚ, κάτι που καταγράφηκε από το επεισόδιο του Βράνιες με τον Τοράλ.

Το γκολ του ΟΦΗ έκανε τον Γιαννίκη έξαλλο σε σημείο να χτυπήσει τον πάγκο για τον τρόπο που δέχτηκε γκολ η ομάδα του, η οποία πλήρωσε με ένα ακόμα τέρμα το γεγονός, ότι δεν ευστόχησε στις ευκαιρίες που έκανε στο δεύτερο μέρος.

Και το χειρότερο; Ο προπονητής της ΑΕΚ είδε τον καλύτερο παίχτη του μέσα στο χορτάρι να εξελίσσεται σε μοιραίο, χάνοντας ένα πέναλτι που ήρθε σε ένα σημείο κρίσιμο, το οποίο αν έμπαινε τουλάχιστον θα έσωζε τα προσχήματα. Ναι ο Άμραμπατ ήταν από τους καλύτερους στο ματς. Ορεξάτος με φοβερή ενέργεια, σωστές κινήσεις και εμπνεύσεις.

Προβληματισμός θα πρέπει να υπάρχει δεδομένα, από το γεγονός, ότι σε ένα ακόμα ματς η ΑΕΚ δεν πήρε πράγματα από Τσούμπερ, αν και είχε συμμετοχή, αλλά ούτε και από τον Αραούχο. Ο δε Λιβάι Γκαρσία τί μπήκε τί και και αν δεν έμπαινε, το ίδιο πράγμα θα ήταν. 

Σημειωτέον, ότι στο πρωτάθλημα, ο Αραούχο έχει να σκοράρει από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Γκαρσία από το ματς με τον Απόλλωνα, ο Τσούμπερ από το παιχνίδι στον Βόλο για την 7η αγωνιστική τον Οκτώβριο.

Με τον Ολυμπιακό στο +11 τα πράγματα φαντάζουν τελειωμένα για την ΑΕΚ όσον αφορά την υπόθεση τίτλος. Το ερωτηματικό είναι, ότι αφού χάνεται αυτός ο στόχος, τί θα γίνει με τις μεταγραφές τον Ιανουάριο;


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άρρωστη και ηττοπαθής η ΑΕΚ - Ντροπή, ούτε σε τοπικό αυτό που είπε ο Γιαννίκης - Θέλουν... ταξί"!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags