Facebook Pixel Ολυμπιακός: Απέτυχε η πρώτη δοκιμή Μαρτίνς - "Φωνές" Ελ Αραμπί σε Τικίνιο - Τι θα... άκουγε αν δεν ήταν ο Μανωλάς;
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-05 22:03:00

Απέτυχε η πρώτη δοκιμή Μαρτίνς -"Φωνές" Ελ Αραμπί σε Τικίνιο- Τι θα... άκουγε αν δεν ήταν ο Μανωλάς;

του Παναγιώτη Νικολάου
Απέτυχε η πρώτη δοκιμή Μαρτίνς -"Φωνές" Ελ Αραμπί σε Τικίνιο- Τι θα... άκουγε αν δεν ήταν ο Μανωλάς;

Καμπανάκι λόγω ΑΕΚ, "κουραστικός" Μπουχαλάκης και τι έγινε στο 94'. Ο Ολυμπιακός έμεινε στις γιορτές και πέταξε δύο βαθμούς κόντρα σε μία ομάδα που έδινε αγώνα για να βγάλει 90έπτο. Άσχημα δείγματα ενόψει της συνέχειας και προβληματισμός για συγκεκριμένους παίκτες.

Με το αριστερό ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στο 2022, καθώς μόλις πέντε ημέρες μετά την αλλαγή του χρόνου πέταξε δύο βαθμούς και το +11 από την ΑΕΚ έγινε ήδη +9. Οι Πειραιώτες ήταν κάκιστοι κόντρα στον τελευταίο Απόλλωνα, παρουσιάστηκαν χαλαροί και με… τουπέ και το πλήρωσαν απέναντι σε μία ομάδα που είχε να παίξει έναν μήνα και στο τελευταίο 20λεπτο απέφευγε να ανεβαίνει ψηλά, για να μπορέσουν να βγάλουν το 90λεπτο!

Οι «Ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν μετά τις διακοπές των εοερτών χωρίς διάθεση να κυνηγήσουν τη νίκη και με τη σιγουριά πως το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Ήταν βέβαιοι πως αργά ή γρήγορα θα ερχόταν το γκολ στη Ριζούπολη και αν ήταν λίγο πιο τυχεροί στις δύο τεράστιες ευκαιρίες των Καμαρά και Ελ Αραμπί θα είχαν φύγει με το διπλό, όμως η μπάλα παίζει περίεργα παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Εμβιλά και Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή, τους Καμαρά (αριστερά) και Βρουσάι (δεξιά) στα άκρα, τον Μασούρα πίσω από τον επιθετικό σε ρόλο Αγκιμπού και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή. Το πλάνο όμως του Πέδρο Μαρτίνς δεν έφερε το αποτέλεσμα που περίμενε, καθώς ο Μασούρας δεν κατάφερε να κάνει ούτε τα μισά από όσα προσέφερε ο νεαρός άσος από τη Γουινέα, ενώ οι δύο εξτρέμ δεν έκαναν επίσης τίποτα ιδιαίτερο. Την ίδια στιγμή ο Μαροκινός φορ ήταν σε κακή βραδιά και το γεγονός ότι γυρνούσε πίσω να πάρει την μπάλα, έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέποντας πως το πλάνο του απέτυχε, στο ημίχρονο άλλαξε στρατηγική, πέρασε τον Τικίνιο αντί του Καμαρά και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2. Η αλλαγή αυτή έδωσε μέτρα κι έκανε πιο δραστήριους τους φιλοξενούμενους, όμως κίνηση και ενέργεια απέκτησαν μόνο όταν μπήκε ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος άσος πήρε πρωτοβουλίες, έτρεξε την μπάλα και παρότι σε αρκετές φάσεις το… παράκανε, λίγο έλειψε να λυτρώσει και πάλι την ομάδα του, όταν έδωσε έτοιμο γκολ πάνω στην γραμμή στον Ελ Αραμπί, όμως αυτός κατάφερε να αστοχήσει.

Οι «Ερυθρόλευκοι» έμειναν στο μηδέν καθώς είχαν σε κάκιστη βραδιά τον επιθετικό τους, τον Βρουσάι να κάνει τα απολύτως απαραίτητα, τον Μπουχαλάκη να… ταλαιπωρεί την μπάλα προσπαθώντας να φτιάξει παιχνίδι και τον Εμβιλά να παίζει πολύ πίσω και να προσπαθεί μόνο με μακρινές μπαλιές να ανοίξει το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι παρότι δεν είχαν δυνάμεις, αμύνθηκαν στο μισό γήπεδο και με τον γκολκίπερ Βέρχουλστ σε καλή βραδιά, κράτησαν το μηδέν και σχετικά εύκολα.

Σε μία φάση χρειάστηκαν την τύχη (αυτή που ο Ελ Αραμπί έχασε το… άχαστο), καθώς στις άλλες είτε ο τερματοφύλακας τους ήταν εκεί που έπρεπε είτε οι Πειραιώτες σπαταλούσαν μόνοι τους τις ευκαιρίες. Μάλιστα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, υπήρξαν και πολλές στιγμές που οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς αποδείχθηκαν… ατομιστές, καθώς αντί να ψάξουν την καλύτερη επιλογή για να φτάσουν πιο εύκολα στο γκολ, επιχειρούσαν να τελειώσουν μόνοι τους τις φάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τικίνιο στο 55’, που είχε τέσσερις πάσες όμως σούταρε από δύσκολο σημείο και τα… άκουσε από τον Ελ Αραμπί!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δικαίως έμεινε στο 0-0 και πλέον τα… καμπανάκια χτύπησαν ενόψει της συνέχειας, καθώς η διαφορά είναι πλέον στις τρεις νίκες και υπάρχουν μπροστά του ντέρμπι, πλέι οφ, ένας μήνας Κόπα Άφρικα, τα δύο ματς με την Αταλάντα και φυσικά τα κρούσματα κορωνοϊού που μπορούσαν να σε «γονατίσουν» μέσα σε μία εβδομάδα. Ο Πέδρο Μαρτίνς τα γνωρίζει όλα αυτά και για αυτό δεν ήθελε με τίποτα αυτή τη γκέλα, ειδικά τώρα!

ΥΓ. Ο Κώστας Μανωλάς επέστρεψε και ήταν… τρελαμένος. Φώναζε κι έδινε οδηγίες από τον πάγκο, ενώ στο 94’ έκανε μία ωραία ντρίμπλα και παρασύρθηκε. Αντί να δώσει την μπάλα σε κάποιον συμπαίκτη του για την τελευταία προσπάθεια του αγώνα, έκανε ένα πολύ κακό σουτ από μακριά και η μπάλα έφυγε απελπιστικά άουτ. Φαντάζεστε να ήταν άλλος στη θέση του τι θα είχε… ακούσει από τον προπονητή και την εξέδρα;



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφωνία Μαρινάκη με Μαρτίνς για τον παικταρά - "Σφήνα" για τον Ελ Αραμπί - "Νέος" Σισέ στου Ρέντη!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags