Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Απογοήτευση με Ολυμπιακό, δεν πείθει - Γι’ αυτό… τα ακούει ο Μαρτίνς - Καρβάλιο λόγω Φορτούνη"
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-17 19:05:00

"Απογοήτευση με Ολυμπιακό, δεν πείθει - Γι’ αυτό… τα ακούει ο Μαρτίνς - Καρβάλιο λόγω Φορτούνη"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Απογοήτευση με Ολυμπιακό, δεν πείθει - Γι’ αυτό… τα ακούει ο Μαρτίνς - Καρβάλιο λόγω Φορτούνη"

Το συμβόλαιο του προπονητή που... σπάει και η καλή μεταγραφή Ζαγαρίτη. Ο Πέτρος Ξανθόπουλος μιλάει στο Sportdog για την εμφάνιση στη Λεωφόρο, την κριτική στον Πορτογάλο τεχνικό και τα μεταγραφικά σενάρια.

«Ο Ολυμπιακός δεν ήταν κακός μόνο στη Λεωφόρο! Από την αρχή της σεζόν δεν πείθει». 

Τάδε έφη ο Πέτρος Ξανθόπουλος. Ο βετεράνος άσος της ομάδας του Πειραιά μίλησε στο Sportdog μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και προσπάθησε να ξετυλίξει το κουβάρι της απογοητευτικής εμφάνισης των «Ερυθρόλευκων». Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής υποστήριξε, ότι ο Μαρτίνς μπορεί να γυρίσει το έργο και να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας, όπως και μερικών ποδοσφαιριστών που έχουν πτωτική πορεία.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα σενάρια αποχώρησης, υποστηρίζοντας, ότι ο Ολυμπιακός δεν θα του φράξει τον δρόμο, αν βρει πρόταση από Αγγλία, ενώ σχολίασε τα δύο ονόματα που παίζουν δυνατά στα μεταγραφικά σενάρια. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Γιατί ήταν τόσο κακός στη Λεωφόρο, φταίνε όντως οι απουσίες;

«Απογοητεύτηκα με την εμφάνιση στη Λεωφόρο. Δεν φταίνε μόνο οι απουσίες. Ο Ολυμπιακός είναι κακός από την αρχή της σεζόν. Δεν δημιουργεί πολλές φάσεις και δεν βγάζει ένταση. Παίζει ανά διαστήματα, δεκάλεπτα. Οι περισσότερες νίκες του είναι στο γκολ. Δεν πείθει. Και αυτό δεν το είδαμε μόνο στη Λεωφόρο. Το είδαμε και στη Ριζούπολη. Είναι ένα πράγμα που σίγουρα θα πρέπει να το λύσει ο προπονητής».

Η κριτική στο πρόσωπο του Πέδρο Μαρτίνς έχει αυξηθεί μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό! Μπορεί να βελτιώσει την ομάδα φέτος;

«Είναι λογικό να του ασκείται κριτική. Γιατί κάθε προπονητής κρίνεται από τα αποτελέσματα. Είναι φυσιολογικό να έχει το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών, όταν δεν πάει η ομάδα καλά. Αλλά η κριτική πρέπει να υπάρχει μέχρι σε ένα σημείο.

Όσον αφορά τη βελτίωση, θεωρώ, ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να βελτιωθεί. Το είπε και ο Μαρτίνς στις δηλώσεις του. Ο λόγος που έπαιξε έτσι, ήταν ότι η ομάδα δεν πήγαινε καλά. Ήταν ένα σχήμα με τρία στόπερ με τα μπακ να μη βγαίνουν μπροστά. Είχε στόχο να πάρει βαθμό και το πέτυχε. Από εδώ και στο εξής είναι θέμα και του προπονητή να βελτιωθεί ομάδα. Δεν μπορεί για πολύ διάστημα να πάει έτσι.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνούμε, ότι και πολλοί παίκτες δεν είναι σε καλή κατάσταση. Καμαρά, Μασούρας, Ελ Αραμπί, Λόπες. Ακόμα και ο Εμβιλά. Μέσα από την προπόνηση πρέπει να βρουν ξανά τον εαυτό τους. Επίσης υπάρχει και ο κορωνοϊός. Κάποιοι παίκτες το πέρασαν και δεν επέστρεψαν καλά. Όλα συντελούν σε αυτό το κακό πρόσωπο. Αλλά είναι σίγουρο, ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να αλλάξει ρότα».

Μήπως έχει κλείσει ο κύκλος του Μαρτίνς στην ομάδα, την ώρα που ακούγεται, ότι ο Ολυμπιακός αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιο του;

«Πληροφορούμαστε, ότι θα του ανανεώσει για ακόμα δύο χρόνια. Αυτά είναι τυπικά. Αν ο Μαρτίνς βρει πρόταση από Πρέμιερ Λιγκ, όπως συζητιέται, δεν νομίζω, ότι ο Ολυμπιακός θα του κόψει το δρόμο. Είναι λογικό ο Ολυμπιακός να έχει μία κάμψη μετά από 1-2 χρόνια καλού ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός με 1-2 μεταγραφές και τις επιστροφές των παικτών από το Κόπα Άφρικα μπορεί να γίνει καλύτερος».

Ποιες μεταγραφές πρέπει να κάνει;

«Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι προσθετικές. Άλλοι τις χαρακτηρίζουν διορθωτικές κινήσεις. Απ' ότι μαθαίνουμε θα πάρει έναν παίκτη μπακ-απ του Ρέαμπτσιουκ και λέγεται, ότι αυτός θα είναι ο Ζαγαρίτης. Παίζει και το όνομα του Καρβάλιο που δεν παίζει στη Νότιγχαμ».

Ποιά είναι γνώμη σας για τον Ζαγαρίτη;

«Όταν παίρνεις ένα παίκτη σε μία ομάδα, δεν ξέρεις πως θα σου βγει. Για παράδειγμα ο Αγκιμπού Καμαρά. Ο Ζαγαρίτης είναι Έλληνας και αυτό είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό. Έχει δείγματα, ότι μπορεί να προσφέρει. Όποιος έρχεται σε μεγάλη ομάδα του δίνεται η ευκαιρία. Αυτός πρέπει να την αρπάξει. Μπαίνει σε ένα κλαμπ μεγάλο, οπότε δημιουργούνται οι συνθήκες για να δοκιμασει την τύχη του».

Την κίνηση για Καρβάλιο πώς τη βλέπετε;

«Θα είναι μία λύση, από τη στιγμή που ο Φορτούνης επιστρέφει σε έναν μήνα και ακόμα δεν ξέρουμε πως θα γυρίσει, ποια θα είναι η κατάστασή του και πόσο χρόνο χρειάζεται, για να βρει τα πατήματά του. Επίσης ο Βαλμπουενά χρειάζεται διαχείριση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξυπνος Μαρτίνς στη Λεωφόρο - Ξέχασαν πως έπεφταν κάτω οι... τραυματίες - Μη φοβάστε τον Μανωλά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags