Ολυμπιακός: Την ευκαιρία να δοκιμάσει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές είχε ο Πέδρο Μαρτίνς στην ήττα με 2-1 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για το Κύπελλο Ελλάδας, η οποία έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη. Δύο από τους μικρούς που ξεχώρισαν ήταν ο Γιώργος Ξενιτίδης και ο Φώτης Κίτσος.

Ο πρώτος ξεκίνησε βασικός, έβγαλε όλο το παιχνίδι και εξαργύρωσε με την πολύ καλή παρουσία του την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος έχει σχηματίσει πολύ καλή άποψη για τον αρχηγό του Ολυμπιακού Β'.

Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσαία γραμμής, όντας ένα πολύτιμο εργαλείο στο κέντρο. Του αρέσει όμως να αναλαμβάνει ρόλο 8αριού.

«Είναι πολύ καλός παίκτης! Ο Γιώργος είναι ένα παιδί σοβαρό και πειθαρχημένο. Είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Στο παιχνίδι του έχει πολύ καλά στοιχεία τεχνικής και τακτικής. Διαβάζει πολύ εύκολα το παιχνίδι», αναφέρει στο Sportdog ο Γιώργος Παπακωστούλης, ο οποίος είχε τον Ξενιτίδη στην Κ16 του Ολυμπιακού, το 2014.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στην Ξάνθη, στις 4 Σεπτεμβρίου 1999. Έχει ύψος 1,75 μ, ενώ φέτος μετρά 11 συμμετοχές και ένα γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα στη Super League 2. H αξία του σύμφωνα με το Transfermarkt βρίσκεται στις 200.000 Ευρώ.

Ο Φώτης Κίτσος που είχε αγωνιστεί για ένα ημίχρονο στο εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό και 28 λεπτά στο Αγρίνιο είναι από τα πρότζεκτ στα οποία έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία ο Ολυμπιακός. Στον Ολυμπιακό Β' αγωνίζεται ως εξτρέμ, ο Μαρτίνς όμως έχει αποφασίσει να του δώσει ρόλο αριστερού μπακ. Ήδη στον Τύπο του έχουν κολλήσει το παρατσούκλι του «νέου Τσιμίκα», μιας και τελευταία, μέχρι να προστεθεί ο παίκτης μπακ-απ του Ρέαμπτσιουκ, το όνομά του ακούγεται όλο και περισσότερο σε συζητήσεις για τον αναπληρωματικό του Σλοβάκου.

«Τον Κίτσο τον χρησιμοποιούσα μπροστά, αριστερά και δεξιά. Winger δηλαδή. Είναι γρήγορος και τεχνίτης ποδοσφαιριστής», σημειώνει ο κ. Παπακωστούλης, ο οποίος είχε τον ποδοσφαιριστή στην Κ15 του Ολυμπιακού, το 2017.

«Τότε είχε κάποια μειονεκτήματα στην άμυνα», παρατηρεί ο νυν προπονητής της Τρίγλιας Ραφήνας και συμπληρώνει: «Θεωρώ, ότι μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο και να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε ρόλο του δώσει ο προπονητής του».

Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει ύψος 1,74 μ. Αγωνίζεται περισσότερο ως αριστερός εξτρέμ. Φέτος μετρά εννιά παιχνίδια στη Super League 2 και ένα γκολ, δύο συμμετοχές στην Κ19 με δύο γκολ και δύο ματς στο Κύπελλο Ελλάδας. Η χρηματιστηριακή του αξία είναι 100.000 Ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο... χτύπημα για Ολυμπιακό - Φορ που τρελαίνει την Ευρώπη - "Έχασε" ταλεντάρα από Σάλτσμπουργκ!