Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος Μαρτίνς - Δεν είναι εμμονή τα τρία στόπερ - "Ξενέρωσε" ο Ελ Αραμπί;
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-23 22:30:00

Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος Μαρτίνς - Δεν είναι εμμονή τα τρία στόπερ - Τι... τρέχει με Ελ Αραμπί;

του Παναγιώτη Νικολάου
Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος Μαρτίνς - Δεν είναι εμμονή τα τρία στόπερ - Τι... τρέχει με Ελ Αραμπί;

Ο αγνώριστος και ντεφορμέ Καμαρά και το σχέδιο του Πορτογάλου προπονητή. Ποιο ήταν το λάθος του Μαρτίνς που λίγο έλειψε να πληρώσει ο Ολυμπιακός, αλλά και η... ευχή για τον Ελ Αραμπί. Επέστρεψε στο κατάλληλο σημείο ο Μασούρας. Μήπως τελικά τα τρία στόπερ δεν είναι απλά... εμμονή;

Ολυμπιακός: Επέστεψαν στην… κανονικότητα οι Ερυθρόλευκοι που κατάφεραν και έσπασαν το… ρόδι για το 2022 κερδίζοντας με 2-0 τον ΠΑΣ των πολλών προβλημάτων, σε μια αναμέτρηση που αν… στράβωνε θα έφερνε πολλές αναταράξεις στο εσωτερικό της ομάδας. Βέβαια πολύ σημαντικό ρόλο για την τη νίκη έπαιξε το γρήγορο γκολ του Γιώργου Μασούρα μόλις στο 4'. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής παρά το γεγονός ότι ήταν καταλυτικός στην αρχή της περιόδου, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, πέρασε αρκετά μεγάλη περίοδο ντεφορμαρίσματος και ο αγώνας με τους Ηπειρώτες κάνει τον Πέδρο Μαρτίνς, να αισιοδοξεί πως η μέτρια απόδοσή του περνάει στο παρελθόν. Άλλωστε ο Μασούρας κατάφερε και βρήκε δίχτυα μετά τις 7 Νοεμβρίου και την αναμέτρηση με τον Ιωνικό, κάτι που σίγουρα τον… μπουστάρει ψυχολογικά την κατάλληλη στιγμή μιας και ο Ολυμπιακός τον έχει πολύ μεγάλη ανάγκη.

Σε αντίθεση με τον Μασούρα, ο Μαντί Καμαρά εξακολουθεί να δείχνει άλλος ποδοσφαιριστής σε σχέση με την περασμένη σεζόν και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν σημάδια βελτίωσης. Ο Αφρικανός έχει χάσει πλήρως την επαφή του με τα δίχτυα, με τον 24χρονο να μην έχει σκοράρει στην φετινή Super League μέχρι στιγμής. Αυτό δείχνει να τον έχει επηρεάσει αρκετά, μιας και πολλές φορές, όπως και στον αγώνα με τα Γιάννινα, προσπαθεί να κάνει την παραπάνω ενέργεια, προχωρώντας σε πολλά λάθη, ενώ την ίδια στιγμή έχει χάσει το σημαντικότερο προσόν του, την εύκολη και σωστή πάσα.

Την ίδια στιγμή ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και αυτός δείχνει να μην πατάει αρκετά καλά. Αν βγάλει κάποιος εκτός την πολύ ωραία σέντρα που βγάζει στον Ανδρούτσο, με το άστοχο σουτ του Έλληνα ποδοσφαιριστή στη συνέχεια, ο Μαροκινός είναι για ακόμα έναν αγώνα η σκιά του γνωστού εαυτού του, μην καταφέρνοντας να απειλήσει. Αν κάποιος δει τα νούμερα του Ελ Αραμπί θα αντιληφθεί πως έχει να βρει δίχτυα από τον αγώνα με την Λαμία στις 19 Δεκεμβρίου και είναι εύκολο να καταλάβει πόσο μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί αυτό, μιας και μιλάμε για τον παίκτη που έχει σκοράρει 15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. Αυτό πάντως που… εύχονται οι πάντες στον Ολυμπιακό είναι ο 34χρονος να περνάει απλά μια μικρή… κοιλιά στην απόδοσή του και όχι να πρόκειται για κάποιο… ξενέρωμα του Μαροκινού λόγω της μη ανανέωσης, μέχρι στιγμής, του συμβολαίου του.

Παράλληλα ο Πέδρο Μαρτίνς σίγουρα έχει και εκείνος την… ευθύνη του για το πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο των Πειραιωτών για έναν και βασικό λόγο. Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν ο άνθρωπος που ήταν… μόνιμος κίνδυνος στο πρώτο μέρος για την άμυνα τους ΠΑΣ, κάτι που φαινόταν και από τον μονοδιάστατο, από τα δεξιά, τρόπο παιχνιδιού των Ερυθρολεύκων. Βέβαια όλοι ξέρουμε πως ο Γάλλος σε ποιότητα δεν υστερεί, ενώ αντίθετα το πρόβλημα είναι η φυσική του κατάσταση λόγω και της ηλικίας του. Έτσι ο Πορτογάλος τεχνικός είχε μέχρι στιγμής διαχειριστεί άψογα τον 37χρονο, καθώς στα 10 παιχνίδια, μέχρι το σημερινό, ο Βαλμπουενά έπαιζε κατά μέσο όρο 31,3 λεπτά. Απέναντι από τα Γιάννινα όμως ο Γάλλος έμεινε στο γήπεδο 79 ολόκληρα λεπτά, δεύτερος μεγαλύτερος χρόνος μετά την πρεμιέρα με τον Ατρόμητο που ήταν στον αγωνιστικό χώρο 88 λεπτά, κάτι που φυσικά δημιούργησε προβλήματα. Ο Βαλμπουενά έχασε την έκρηξή του και την δημιουργία του, κάτι που φάνηκε και στην ανάπτυξη των Ερυθρόλευκων μιας και ο Μαρτίνς δεν άλλαξε την πλευρά που ήθελε η ομάδα του να επιτεθεί.

Όσον αφορά το… κόλλημα του Μαρτίνς με τους τρεις αμυντικούς πλέον τα πάντα δείχνουν πως δεν πρόκειται για λύση λόγω των απουσιών και των προβλημάτων που υπήρχαν στο εσωτερικό της ομάδας. Ο Πορτογάλος με την… εμμονή του στα τρία στόπερ φαίνεται πως ετοιμάζει το Ερυθρόλευκο σύνολο για τις αναμετρήσεις με την Αταλάντα που έρχονται. Ο Μαρτίνς γνωρίζοντας την ποιότητα των Ιταλών θέλει από τώρα να έχει χρόνο ώστε γίνουν οι κατάλληλες δοκιμές με στόχο φυσικά στις αναμετρήσεις με τους Μπεργκαμάσκι να είναι οι πάντες έτοιμοι. Και φυσικά τότε δεν πρόκειται να δούμε μια τριάδα με Σισέ και Αβραάμ, αλλά αν όλα πάνε… φυσιολογικά τα στόπερ θα είναι ο Μανωλάς, ο Σωκράτης και ο Σισέ δημιουργώντας σίγουρα ένα… απροσπέλαστο τείχος.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό αρέσει σε Μαρτίνς ο Ξενιτίδης - "Διαβάζει εύκολα το παιχνίδι και..." - Βρήκε... νέο Τσιμίκα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags