Facebook Pixel ΑΕΚ: "Τέλος" μετά τον ΠΑΟΚ ο Δημητριάδης - Ο... διάλογος με Μελισσανίδη - Ο λόγος που έφυγε από την ΑΕΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-06 10:03:00

"Τέλος" μετά τον ΠΑΟΚ ο Δημητριάδης - Ο... διάλογος με Μελισσανίδη - Ο λόγος που έφυγε από την ΑΕΚ!

Οι Μιχείες
"Τέλος" μετά τον ΠΑΟΚ ο Δημητριάδης - Ο... διάλογος με Μελισσανίδη - Ο λόγος που έφυγε από την ΑΕΚ!

Το ξέσπασμα του "Τίγρη", η απάντησή του και ο... αστικός μύθος! Το Sportdog.gr αποκαλύπτει το παρασκήνιο της παραίτησης του Βασίλη Δημητριάδη, η οποία έγινε προφανώς με την "έγκριση" του διοικητικού ηγέτη της ομάδας. Τι συνέβη μετά τη ρεβάνς με τους Θεσσαλονικείς και τι του "χρεώνουν" για τον Αργύρη Γιαννίκη;

Ο Βασίλης Δημητριάδης αποχώρησε χθες με παραίτηση απο Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ. Ήταν η τρίτη του θητεία (1998 - 99, 2009 - 2012 οι προηγούμενες), η οποία ξεκίνησε απο την πρώτη ημέρα της επιστροφής του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΑΕΚ το 2013. Άλλωστε ο "Βασιλομπίλαρος" εδώ και μια 30ετία ήταν και θα είναι... "Μελισσανιδικός μέχρι το κόκκαλο". Δεν το έκρυψε άλλωστε και ποτέ...

Όπως κάποτε ως παίκτης, των 90´s, με τα γκολ και τον πανηγυρισμό του, έγινε ο λατρεμένος της "σκεπαστής" (Oρίτζιναλ). Κι ας είχε έρθει σαν "παιδί του Άρη" (μεταγραφή της διοίκησης Γενεράκη, μαζί με τους Σαμπάνε κι Αλεξανδρή, καλοκαίρι του 1991). 

Ο Δημητριάδης ουσιαστικά  ήταν ο... πιονέρος της αντίστοιχης σχέσης που έκτισε, αμέσως μετά, ο Ντέμης Νικολαϊδης με την "σκεπαστή" του "Νίκος Γκούμας".  Σημειωλογικά (γιατί έχει την σημασία του) όταν πλέον είχαν αποχωρήσει και ο "Βασιλομπίλαρος" αλλά και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς... 

Ανεξάρτητα απο τήν σημερινή δημοφιλία του Βασίλη Δημητριάδη στον "πλανήτη Ένωση" και την κάπου φυσιολογική "φθορά του" με το πέρασμα των χρόνων ως στέλεχος, η συνολική πρόσφορά του στο κλαμπ είναι μεγάλη/ιδιαίτερη και θα αποτυπωθεί με ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλιό της ιστορίας της ΑΕΚ. 

Γιατί είτε τον γουστάρουν, είτε όχι πλέον, ο Βασίλης Δημητριάδης μπορεί να διεκδικήσει για την ΑΕΚ αυτό που οι Άγγλοι περιγράφουν πολύ εύστοχα με τον "man of the club"! 

Τρια σερί πρωταθλήματα (1992/1993/1994), ένα Κύπελλο (1996), δις αρχισκόρερ (1992 και 1993), με 28 και 35 γκολ αντίστοιχα! Από τους παίκτες σημεία αναφοράς και δόξα της ΑΕΚ στην "χρυσή δεκαετία" του κλάμπ (90's), μέλος ίσως της καλύτερης ομάδας της ιστορίας της. 

Τότε που και με δική του συμβολή, έγινε η... παρένθεση και το "νούμερο 9" πουλούσε περισσότερο απο το μυθικό "νούμερο 11" (για τους "κιτρινόμαυρους"). Αυτό είναι το παρελθόν του ποδοσφαιριστή Δημητριάδη και δεν μπορεί να σβηστεί γιατί είναι όντως κεφάλαιο της ιστορίας του συλλόγου!

Πάμε τώρα και στο ρεπορτάζ για την χθεσινή παραίτηση Δημητριάδη. Μια... παραίτηση που προφανώς είχε/έγινε 100% με την "έγκριση Μελισσανίδη"! Είναι άλλωστε τέτοια η σχέση του "Βασιλομπίλαρου" με τον "τίγρη" και την οικογενειά του (τόσο με τον αδερφό του Ιάκωβο, όσο και με τον γιό του Δημήτρη), που κάλλιστα θα μπορούσε να μπεί στο... συρτάρι αν δεν ήθελε την παραιτησή του το αφεντικό της ΑΕΚ.

Ουσιαστικά το "τέλος" του Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος... έπεσε το βράδυ της κυπελλικής ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Τότε που φέρεται ο Μελισσανίδης να... ξέσπασε στον Δημητριάδη, να τον "ενοχοποίησε" για διάφορα και ο "Βασιλομπίλαρος" θιγμένος να του απάντησε: "αν θεωρείς πως εγώ είμαι το πρόβλημα, τότε να παραιτηθώ..."!

Ο Δημητριάδης δεν έφυγε τότε αλλά... μετά από σχεδόν ένα μήνα! Κι αφού προηγουμένως είχε απολυθεί και ο κόουτς Άρτζι! Ο Γιαννίκης, λοιπόν, ήταν το... πρώτο αίμα και ο Δημητριάδης το δεύτερο! 

Τυχαίο; Για τους παροικούντες στην "κιτρινόμαυρη Ιερουσαλήμ" όχι!! Βλέπετε ο Βασίλης Δημητριάδης ήταν (και προς το αφεντικό) απο τους πλέον ένθερμους - μέχρι τέλους - υποστηρικτές της προπονητικής αξίας του Αργύρη Γιαννίκη και της δουλειάς που έριχνε στα Σπάτα. Άλλωστε και απο την πλευρά του ο Γερμαναθρεμένος κόουτς υπολόγιζε και φέρεται πως άκουγε/ζητούσε την άποψη του "Βασιλομπίλαρου" ακόμη κι απο τον... πάγκο. Έτσι τουλάχιστον λέγεται...

Το να χρεώσε , λοιπόν, ο "τίγρης" στον Δημητριάδη... μέρος και του Γιαννίκη (προφανώς κάποια πράγματα που είχαν γίνει κι άλλα που δεν γίνονταν στα Σπάτα και δεν του τα είχε μεταφέρει) εξ ου και τον (ουσιαστικά) εξώθησε του στην έξοδο/αποχωρησή του, παίζει πολύ δυνατά.

Άλλωστε και σύμφωνα με τον αστικό μύθο, αυτή καθυστέρησε περίπου 15 μήνες.Τότε ο Βασίλης Δημητριάδης ήταν να αντικατασταθεί από Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ απο τον Παναγιώτη Κονε. Τελικά ο Μελισσανίδης πείστηκε και ο "Βασιλομπίλαρος" διασώθηκε, με τον Κονέ αν και παντελώς άπειρος να "βολεύεται" με τον τίτλο του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι πρώτοι… όροι Σάντος σε Μελισσανίδη - Ανατροπή με τον "φευγάτο" - Μεγάλος κίνδυνος για ΑΕΚ!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags