Facebook Pixel Ολυμπιακός: Βγάζει τα μάτια μόνος του ο Μαρτίνς – Φτάνει πια με τον Μπα – Ο Καρβάλιο δείχνει το πρόβλημα
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-06 22:11:00

Βγάζει τα μάτια μόνος του ο Μαρτίνς - Φτάνει πια με τον Μπα- Ο Καρβάλιο δείχνει το πρόβλημα

του Παναγιώτη Νικολάου
Βγάζει τα μάτια μόνος του ο Μαρτίνς - Φτάνει πια με τον Μπα- Ο Καρβάλιο δείχνει το πρόβλημα

Ακατανόητες οι αποφάσεις του Πορτογάλου για ακόμα μια φορά τη φετινή σεζόν. Ο Αφρικανός αμυντικός συνεχίζει να εκθέτει τους πάντες. Η χρονιά δεν τελείωσε με τον αποκλεισμό από την Αταλάντα αλλά έτσι όπως πάει θα τελειώσει… εκεί.

Ολυμπιακός: Για ακόμα μια χρονιά ένας… άγραφος στόχος των Ερυθρολεύκων πάει… περίπατο "καταφέρνοντας" να χάσουν με κάτω τα χέρια από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη (2-1) ρίχνοντας στα σκουπίδια τις όποιες ελπίδες είχε για ένα αήττητο πρωτάθλημα που θα τον ανέβαζε πολύ ψυχολογικά.

Οι παίκτες του Μαρτίνς παρά το γεγονός ότι βρήκαν δίχτυα στην πρώτη τους ευκαιρία, με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος μέσα στο 2022 κάτι πολύ σημαντικό για την συνέχεια της Super League, τράβηξαν χειρόφρενο. Και αν άλλες φορές που έχει γίνει το ίδιο σε αναμετρήσεις του πρωταθλήματος υπήρχε η δικαιολογία των αγώνων τις Ευρώπης στο παιχνίδι του Βικελίδης κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Οι Πειραιώτες θεώρησαν ότι η αναμέτρηση μετά 0-1 είχε τελειώσει, ξεχνώντας ότι απέναντί τους έχουν παίκτες που δίψαγαν για μια μεγάλη νίκη που θα τους έδινε τεράστια ώθηση για τα play off, ενώ παράλληλα δεν έβαλαν στην… εξίσωση και τον Μπούργκος που έχει βοηθήσει πολύ σημαντικά, όπως φαίνεται, τους Κίτρινους. Ευθύνη φυσικά για το αποτέλεσμα, αλλά και για την εικόνα χαλάρωσης του Ολυμπιακού τον τελευταίο καιρό έχει και ο Μαρτίνς. Για ακόμα μια φορά ο Πορτογάλος ανακατεύει την τράπουλα, χωρίς πρακτικό λόγο, επιμένοντας στον Μπα στο κέντρο της άμυνας, με τον Αφρικανό να συνεχίζει να τον… εκθέτει κάνοντας την μια μέτρια εμφάνιση μετά την άλλη. Και φυσικά η παρουσία του Μπα στην βασική ενδεκάδα σε ακόμα έναν αγώνα, παρά την εικόνα του όλη την χρονιά προκαλεί μεγαλύτερη απορία μιας και ο Μανωλάς ήταν απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί. Παράλληλα και η… έμπνευση με τον Κίτσο δεν τον δικαίωσε, με τον νεαρό πάντως να δείχνει μεγάλη θέληση.

Από την μέση και μπροστά και σε όλο τον αγώνα του Βικελίδης οι Ερυθρόλευκοι ήταν παντελώς ακίνδυνοι, έχοντας τρείς φάσεις σε 90 λεπτά, όπου μάλιστα η μια από αυτές κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα. Την ίδια στιγμή συνεχίζουμε να βλέπουμε έναν Καμαρά που δεν θυμίζει σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή που θα έπαιρνε μεταγραφή σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα με ποσά… ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, κάτι που φυσικά και δημιουργεί θέματα στους Πειραιώτες μιας και είναι πολύ φανερό ότι πολλά πράγματα στην ανάπτυξη της ομάδας έχουν στρωθεί πάνω του. Δεν είναι δυνατόν για ένα ρόστερ που πηγαίνει από την αρχή της σεζόν έχοντας στόχο το νταμπλ, και φυσικά το αήττητο πρωτάθλημα ακόμα και αν δεν το έχει πει ποτέ δημόσια, ο καλύτερος παίκτης του τον τελευταίο καιρό να είναι ο 37χρονος Βαλμπουενά!

Ο Γάλλος για ακόμα μια φορά βάζει τα… γυαλιά στους πάντες ανεβάζοντας επίπεδο τους συμπαίκτες του από την στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, όμως την ίδια στιγμή κανένας άλλος δεν μπορεί να το ακολουθήσει. Αποτέλεσμα; Μια εικόνα ομάδας που πάει να κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη που κυριαρχούσε σε όλες τις έδρες. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και την αψυχολόγητη ενέργεια του Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος είχε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και μάλιστα για έκτο συνεχόμενο αγώνα ήταν στην βασική ενδεκάδα, κάτι που έκανε πολλούς μέχρι τον αγώνα με τον Άρη να πιστεύουν πως για ακόμα μια φορά οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν… λαγό από το καπέλο.

Θέλοντας όμως να… γκρεμίσει και αυτός όσα έχτιζε ο Καρβάλιο κόντεψε να αποβληθεί με 2 κίτρινες σε ένα λεπτό και μάλιστα χωρίς να κάνει μαρκάρισμα με αποτέλεσμα να εκνευριστεί κι όλας όταν ο Μαρτίνς τον έβγαλε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Η εικόνα του Πορτογάλου δείχνει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό της ομάδας, με ποδοσφαιριστές να δείχνουν αδιάφοροι, χωρίς κίνητρο που μάλλον θεωρούν ότι η χρονιά τελείωσε με τον αποκλεισμό από την Αταλάντα και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις είναι… διαδικαστικού χαρακτήρα. Δουλεία του Μαρτίνς είναι άμεσα να μαζέψει τα λουριά, μιας και μπορεί το πρωτάθλημα να χάνεται μόνο με αυτοκτονία, όμως κανείς δεν είναι σίγουρος με αυτή την εικόνα πως ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να κατακτήσει και το κύπελλο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκίνησαν οι μεταγραφές στο Λιμάνι - Ταξίδι για παίκτη ο Μοντέστο - Στο αεροπλάνο και ο Ντε Μπαρτόλο

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags