Η φετινή αγωνιστική χρονιά θα περάσει στην ιστορία ως αποτυχημένη για την ΑΕΚ, που έχει ήδη μείνει εκτός όλων των στόχων της και έχει αλλάξει τρεις προπονητές, ψάχνοντας την ιδανική συνταγή για ένα ρόστερ που στην αρχή της σεζόν θεωρήθηκε υπερπλήρες.

Πλέον, με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στον πάγκο, οι Κιτρινόμαυροι επικεντρώνονται αφενός στο να μην χάσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο και αφετέρου στο να διορθώσουν τα κακώς κείμενα ενόψει της επόμενης σεζόν.

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα ονόματα για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της Ένωσης, με τον Άλαν Σόουζα να είναι μια από τις περιπτώσεις που "έπαιξαν" στα ρεπορτάζ της ομάδας τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για 25χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό της Βέιλε, ομάδας στην οποία αγωνίζεται ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Ο Σόουζα φερόταν να βρίσκεται κοντά στην ΑΕΚ, αλλά εν τέλει οι Κιτρινόμαυροι δεν προχώρησαν την περίπτωσή του και ο Βραζιλιάνος άσος τα βρήκε με την Άαλμποργκ ώστε να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Γιατί λοιπόν αναφερόμαστε στον Σόουζα από τη στιγμή που έκλεισε σε άλλη ομάδα; Επειδή δεν πρόκειται για τον μοναδικό παίκτη της Βέιλε που τσεκάρει η Ένωση!

Συγκεκριμένα, οι Κιτρινόμαυροι εξετάζουν την περίπτωση του Ιρανού αμυντικού χαφ, Σαΐντ Εζατολάχι. Το όνομά του ίσως θυμίζει κάτι στους οπαδούς της AΕΚ, μιας και είχε ξαναγραφτεί για τον Δικέφαλο τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Ιρανός μέσος παίζει ως δανεικός στην Αλ Γκαράφα του Κατάρ, ενώ το συμβόλαιό του με τη Βέιλε ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2023.

Στα 25 του χρόνια ο Εζατολάχι είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Ιράν, με την οποία έχει προλάβει να αγωνιστεί στο Μουντιάλ του 2018 και ετοιμάζεται να λάβει μέρος στη διοργάνωση του 2022. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως αμυντικός χαφ όσο και ως 8άρι, συνδυάζει καλή τεχνική και δυναμισμό στο παιχνίδι του και διαθέτει παράλληλα έφεση στο να κερδίζει εναέριες μονομαχίες.

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν σχηματίσει θετική άποψη για τον διεθνή μέσο και δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις με την περίπτωσή του το προσεχές καλοκαίρι. Για τον Εζατολάχι... εγγυώνται και οι Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί, Μοχαμάντι, που τον γνωρίζουν πολύ καλά από την εθνική ομάδα. Απομένει να μάθουμε αν η ιρανική παροικία της AΕΚ θα αποκτήσει ένα ακόμα μέλος τη νέα σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Γλιτώνει" την επένδυση Ιβάν ο Λουτσέσκου - Μεξικό για Παλάσιος - Στη… Νικολούλη για παίκτη της ΑΕΚ