Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Πανηγυρίζει ο Λουτσέσκου για δύο... μεταγραφές - Δεν είναι μάγος ο Κριχόβιακ - Έξαλλοι με Άμραμπατ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-20 22:05:00

Πανηγυρίζει ο Λουτσέσκου για δύο... μεταγραφές - Δεν είναι μάγος ο Κριχόβιακ - Έξαλλοι με Άμραμπατ!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Πανηγυρίζει ο Λουτσέσκου για δύο... μεταγραφές - Δεν είναι μάγος ο Κριχόβιακ - Έξαλλοι με Άμραμπατ!

Η διπλή έκπληξη στον ΠΑΟΚ και οι πρώτες εικόνες του Πολωνού. Γιατί οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να φύγουν και πάλι νικητές από το ΟΑΚΑ και οι αντιδράσεις του κόσμου της ΑΕΚ που είναι στα... κάγκελα. Πάντως η τελευταία μεταγραφή της ομάδας τους έδειξε πράγματα, αν και όλοι περίμεναν να κάνει... θαύματα.

Ο ΠΑΟΚ έχει... πάρει τον αέρα της ΑΕΚ, η οποία δεν μπορεί να τον νικήσει με τίποτα στο ΟΑΚΑ. Μόνο που αυτή τη φορά οι Θεσσαλονικείς δεν απέφυγαν απλώς την ήττα, αλλά πήραν και μεγάλο διπλό κόντρα στην Ένωση, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την ψυχολογία τους μετά την πρόκριση επί της Γάνδης.

Μάλιστα ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να πανηγυρίζει ότι κέρδισε και δύο νέους παίκτες στο σημερινό ντέρμπι. Ο λόγος φυσικά για τους Αντόνιο Τσόλακ και Φερνάντο Βαρέλα!

Ο Κροάτης επιθετικός λυτρώθηκε στο ΟΑΚΑ, σκοράροντας επιτέλους το πρώτο του φετινό γκολ. Όχι το πρώτο γενικά, αφού στη Σουηδία "μάτωσε" τα δίχτυα για λογαρισμό της Μάλμε, αλλά το παρθενικό στη δεύτερη θητεία του με τον ΠΑΟΚ. Ο διεθνής άσος ήταν φανερό ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικό θέμα και ο Λουτσέσκου ελπίζει ότι το τέρμα που έκρινε το ντέρμπι των Δικεφάλων θα τον "ξεμπουκώσει" ενόψει της συνέχειας.

Όσο για τον Βαρέλα, η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά από μεγάλο διάστημα αποχής προκάλεσε ικανοποίηση. Ο Αφρικανός αμυντικός συνέθεσε ένα αξιοπρεπέστατο δίδυμο με τον Ίνγκασον και βοήθησε τον ΠAΟΚ να κρατήσει την ΑΕΚ με μόλις μια κλασική ευκαιρία σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Ειδικά μετά τους τραυματισμούς Μιχαηλίδη και Κρέσπο, ο Λουτσέσκου δεν είχε την πολυτέλεια να έχει παροπλισμένο έναν παίκτη με την εμπειρία του Βαρέλα.

Εννοείται πώς το... μισό γκολ του ντέρμπι ανήκει στον Αλεξάντρου Μιτρίτσα λόγω της καταπληκτικής κάθετης πάσας που έβγαλε. Ο Ρουμάνος είναι πολύ ανεβασμένος και το γεγονός ότι αποχώρησε με ενοχλήσεις από το ματς έχει σημάνει συναγερμό στην ομάδα. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ μεσολαβεί διακοπή λόγω των πλέι οφ του Μουντιάλ και οι Θεσσαλονικείς θα πάρουν μια ανάσα, πριν συνεχίσουν τη μάχη σε τρεις διοργανώσεις. Μην ξεχνάμε την ταλαιπωρία που περνά ο Δικέφαλος λόγω κορωνοϊού και ιώσεων.



Μην περιμένετε μαγικά από τον Κριχόβιακ - Αυτά μπορεί να δώσει ο Πολωνός

Από την πλευρά τους οι οπαδοί της ΑΕΚ νιώθουν ότι βρέθηκαν στο ίδιο έργο θεατές. Τί κι αν η σπουδαία μεταγραφή του Κριχόβιακ άλλαξε το κλίμα πριν το ματς; Η συνέχεια έφερε ακόμα μια ήττα του Δικεφάλου σε ντέρμπι και μπόλικη γκρίνια στο ΟΑΚΑ.

Η οργή των φίλων της Ένωσης εκφράστηκε με έντονες αποδοκιμασίες στη λήξη του ματς, αλλά οι διαθέσεις τους είχαν φανεί και λίγο νωρίτερα. Στο 89ο λεπτό ο Άμραμπατ επέλεξε να σουτάρει από το κέντρο του γηπέδου, στέλνοντας εύκολα την μπάλα στα χέρια του Πασχαλάκη, και το ΟΑΚΑ... εξερράγη από γιουχάρισμα και αποδοκιμασίες!

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, που έκανε το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Πολωνός χαφ έδειξε το πόσο κοντρολαρισμένος παίκτης είναι, προσφέροντας ασφάλεια στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να απειλήσει την αντίπαλη εστία με δύο σουτ από καλές θέσεις, άσχετα εάν οι εκτελέσεις του δεν ήταν οι ιδανικές.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως αν κάποιος περιμένει από τον Κριχόβιακ μαγικά και... τσαλιμάκια, θα απογοητευτεί. Δεν πρόκειται σε καμία των περιπτώσεων για φαντεζί παίκτη, ούτε για κάποιον που θα "βομβαρδίσει" τα αντίπαλα δίχτυα. Ένα ποιοτικό 6-8άρι είναι ο Πολωνός, που με την εμπειρία του έχει τη δυνατότητα να συμμαζέψει τη μεσαία γραμμή, να μοιράσει σωστά την μπάλα και με ορθό διάβασμα του παιχνιδιού να διαλέξει τις στιγμές που μπορεί να πατήσει περιοχή. Έτσι έκανε καριέρα τόσα χρόνια, αυτός θα είναι ο ρόλος του και στην Ελλάδα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεύτερη επιστροφή μετά τον... Σάντος - Φορ με συμβόλαιο 1.5 εκατ. - "Διώχνει" top όνομα από την ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags