Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Ντου" για Πινακά, αποφασίζει ο Μαρτίνς - "Τρίβει τα χέρια" του ο Κούγιας - Παράπτωμα πριν τον ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-16 14:40:00

"Ντου" για Πινακά, αποφασίζει ο Μαρτίνς - "Τρίβει τα χέρια" του ο Κούγιας - Παράπτωμα πριν τον ΠΑΟΚ

του Παναγιώτη Νικολάου
"Ντου" για Πινακά, αποφασίζει ο Μαρτίνς - "Τρίβει τα χέρια" του ο Κούγιας - Παράπτωμα πριν τον ΠΑΟΚ

Οι προτάσεις από το εξωτερικό και η... επιστροφή του νεαρού επιθετικού! Γιατί είναι πλέον πολύ πιθανό να αποχωρήσει το καλοκαίρι από το Λιμάνι, το πρωτάθλημα που θα τον βοηθήσει να "αλλάξει λέβελ", το ποσοστό μεταπώλησης που έχει διατηρήσει η ΑΕΛ και οι λόγοι που δεν έπαιξε φέτος πολύ.

Ο Δημήτρης Πινακάς αρχίζει να δείχνει τις ικανότητές του στον Ολυμπιακό Β', μετά από ένα κακό ξεκίνημα στη σεζόν. Θυμίζουμε ότι ο νεαρός άσος δεν είχε πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής στο πρώτο διάστημα της αγωνιστικής χρονιάς εξαιτίας τιμωρίας για πειθαρχικό παράπτωμα, πριν από το ντέρμπι της πρεμιέρας κόντρα στον ΠΑΟΚ Β'.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στις 29 Δεκεμβρίου 2021 για να κάνει ο Πινακάς την πρώτη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα και στις 5 Φεβρουαρίου 2022 για να πετύχει το παρθενικό του γκολ, απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Πρόσφατα έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στη σεζόν, σκοράροντας τρεις φορές στη νίκη με 4-0 επί του Θεσπρωτού.

Στον Ολυμπιακό πιστεύουν πάρα πολύ στις ικανότητες του 20χρονου επιθετικού, γι' αυτό και δαπάνησαν 1.500.000 ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσουν από την ΑΕΛ του Αλέξη Κούγια, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωσή του έχει κρατήσει και ποσοστό μεταπώλησης 15%. Μην ξεχνάμε ότι μπορεί να αγωνίζεται στη Super League 2 με τον Ολυμπιακό, αλλά έχει εμπειρία από τα "σαλόνια" της Super League, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις (με 7 γκολ) τη σεζόν 2020-21. Τότε ήταν που τράβηξε τα βλέμματα των ανθρώπων του Ολυμπιακού, αλλά και των υπόλοιπων "μεγάλων" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το απόλυτο highlight της μέχρι τώρα καριέρας του Πινακά είναι το καταπληκτικό γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ, δείγμα του ότι ο νεαρός άσος έχει το... κάτι παραπάνω και αξίζει μια μεγάλη ομάδα να επενδύσει επάνω του για το μέλλον.

Από την περίοδο που αγωνιζόταν στη Λάρισα, ο Πινακάς είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον συλλόγων του εξωτερικού, αν και ο Ολυμπιακός ήταν τελικά η ομάδα που κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τον Αλέξη Κούγια και να αποσπάσει την υπογραφή του παίκτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσεχές καλοκαίρι θα είναι "καυτό" για τον ταλαντούχο επιθετικό, αφού αναμένεται να "σκάσουν" προτάσεις για δανεισμό, πιθανότατα από ομάδες της Ολλανδίας και του Βελγίου, αφού εκεί φέρεται να έχει πολλούς θαυμαστές. Ο Ολυμπιακός καλείται να αποφασίσει για το αν θα τον κρατήσει ή θα τον στείλει στο εξωτερικό, με την προοπτική να ανεβάσει τις μετοχές του στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τα πρωταθλήματα της Ολλανδίας και του Βελγίου αποτελούν σταθερό στόχο των scouts παγκοσμίως, ενώ ο τρόπος που προσεγγίζουν τακτικά το παιχνίδι οι ομάδες είναι... βούτυρο στο ψωμί των επιθετικών ώστε να φτάσουν σε υψηλά νούμερα παραγωγικότητας. Συνεπώς αν κάποιος ποδοσφαιριστής ξεχωρίσει στις Κάτω Χώρες, αυτομάτως ανεβαίνει η χρηματιστηριακή του αξία και η προοπτική πώλησης σε καλή τιμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φέρνει... Γκεντουζί ο Ολυμπιακός - "Δημιουργικός χαφ, δίπλα σε Εμβιλά- Πρότζεκτ για Άγιαξ και PSV"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags