Facebook Pixel ΑΕΚ - Δημήτρης Μελισσανίδης: Σούπερ μεταγραφή πριν τον προπονητή - Το πήρε πάνω του ο Μελισσανίδης - Πάνω από εκατομμύριο
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-25 12:30:00

Σούπερ μεταγραφή πριν τον προπονητή - Το πήρε πάνω του ο Μελισσανίδης - Πάνω από εκατομμύριο

του Γιώργου Θεοδωράκη
Σούπερ μεταγραφή πριν τον προπονητή - Το πήρε πάνω του ο Μελισσανίδης - Πάνω από εκατομμύριο

Πρώτη κίνηση... Αγιάς Σοφιάς, σκάει τρελά λεφτά για να υπογράψει! Εβδομάδα εξελίξεων είναι αυτή που ξεκίνησε για την ΑΕΚ, καθώς μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος της προπονητής, ενώ γίνονται παράλληλα προσπάθειες και για μία μεγάλη συμφωνία που θα αναβαθμίσει το ρόστερ.

Η αναζήτηση του επόμενου προπονητή που θα αναλάβει την ομάδα στην επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι το κυρίαρχο θέμα στην επικαιρότητα της ΑΕΚ, με το όνομα του Ματίας Αλμέιδα να φιγουράρει πολύ ψηλά στη λίστα των υποψήφιων τεχνικών. Ένα άλλο πολύ καυτό ζήτημα, το οποίο υπάρχει στην κιτρινόμαυρη ατζέντα είναι τι μέλλει γενέσθαι με τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ. Ειδικά μετά την εμφάνισή του στα Γιάννινα, όπου ο Πολωνός μέσος βρήκε δίχτυα, φούντωσαν οι συζητήσεις στον ενωσίτικο οργανισμό. Οι οπαδοί πιστεύουν, ότι η ομάδα πρέπει να εξαντλήσει τα περιθώρια για την επέκταση της παραμονής του πέραν του καλοκαιριού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο πόλεμος στην Ουκρανία εξαιτίας των ρωσικών επιχειρήσεων που ξεκίνησαν στις 24 Φεβρουαρίου 2022, δημιούργησε κάποιες ποδοσφαιρικές ευκαιρίες. FIFA και UEFA ενέκριναν μία νέα μεταγραφική περίοδο, διευκολύνοντας ξένους παίκτες και προπονητές που δραστηριοποιοούνται σε Ουκρανία και Ρωσία, να αποκτήσουν τη δυνατότητα να παίξουν σε άλλη χώρα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αυτό το παράθυρο εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ στην περίπτωση του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ. Η Ένωση έφερε στην Αθήνα, μέσω Κωνσταντινούπολης, αφού η Τουρκία δεν συμμετείχε στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και δεν πάγωσαν οι αεροπορικές συνδέσεις, έναν ποδοσφαιριστή του οποίου η χρηματιστηριακή αξία είναι στα 11 εκατ.Ευρώ, ενώ την εποχή που μετεγράφη στην Παρί έφτασε ακόμα και τα 30. εκατ.Ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt.

Πρόκειται για έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή που δεν στερείται τεχνικής, αλλά και ηγετικού πνεύματος, το οποίο δείχνει αναλαμβάνοντας ευθύνες μέσα στο γήπεδο. Ο 32χρονος, ο οποίος φέτος μέχρι το ξέσπασμα του πολέμου μετρούσε 17 ματς, 5 γκολ και 3 ασίστ με τη φανέλα της Κράσνονταρ, ήρθε με διάθεση να μπει κατευθείαν στα βαθιά και να πάρει φανέλα βασικού.

Εξάλλου η ποδοσφαιρική του αξία έδινε τη δυνατότητα για κάτι που σε διαφορετική περίπτωση θα φάνταζε παράτολμο. Ο Κριχόβιακ είναι ένας από τους πιο διάσημους Πολωνούς ποδοσφαιριστές, πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και τον Βόϊτσεχ Τσέζνι. Είναι ο στυλοβάτης της Εθνικής Πολωνίας, η οποία εκμεταλλεύεται την ποιότητα του στο αμυντικό παιχνίδι. Έχει κατακτήσει δύο φορές κατά σειρά τι Europa League με τη Σεβίλη στις σεζόν 2014-15 και 2015-16.

Στο παιχνίδι του έχει μεγάλη αφοσίωση και συγκέντρωση. Έχει φτιάξει ένα καταπληκτικό δίδυμο στο κέντρο με τον συμπατριώτη του Νταμιάν Σιμάνσκι. Επίσης συμμετέχει στην επιθετική ανάπτυξη. Φυσικά σουτάρει και όπως είδαμε στο τελευταίο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ για την 5η αγωνιστική μπορεί και να σκοράρει. Είναι ένας φοβερός συνδετήρας άμυνας και κέντρου, ενώ η πολυγλωσσία του τον καθιστά ικανό να συνεννοηθεί μέσα στο γήπεδο με παίκτες όπως ο Αραούχο, ο Λιβάι Γκαρσία (ισπανικά) και ο Άμραμπατ (γαλλικά).

Ο Κριχόβιακ λοιπόν, με εξαίρεση το θέμα του προπονητή, είναι αυτήν τη στιγμή το πιο καυτό θέμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι η ΑΕΚ δεν πρόκειται να αφήσει έτσι το θέμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα προσπαθήσει να τον κρατήσει πέραν του καλοκαιριού.

Όσον αφορά την προσφορά που ετοιμάζει; Φαίνεται πως η Ένωση έχει αποφασίσει να του προτείνει κλειστό συμβόλαιο, διετές ή και τριετές με εγγυημένες ετήσιες αποδοχές που θα υπερβαίνουν σημαντικά το 1 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση μόνο απλή δεν είναι από τη στιγμή που ο διεθνής Πολωνός μέσος δεσμεύεται με την Κράσνονταρ έως το καλοκαίρι του 2024, με αποδοχές που ξεπερνούν κατά πολύ τα 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ένα ποσό φυσικά απλησίαστο για την ομάδα του Δικέφαλου αετού. Στην ΑΕΚ σκέφτονται να προσφέρουν πολλά μπόνους επίτευξης στόχων, είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο, προκειμένου να τον πείσουν να συνεχίσει να φορά τον δικέφαλο στο στήθος μετά τη λήξη της συμφωνίας που έκαναν. Αν κρίνουμε από το γεγονός, ότι ο Κριχόβιακ δεν θέλει να επιστρέψει στη Ρωσία, τότε η ΑΕΚ έχει ένα καλό προβάδισμα στις κινήσεις που θα κάνει για να κρατήσει κιτρινόμαυρο τον «Κρίχα».
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άλλο Γκαρσία, άλλο Αλμέιδα - Πολλές μεταγραφές, "αυτοκτονία" με Τσούμπερ - Πρόταση για Μάνταλο"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags