Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Αλλάζει η μεσαία γραμμή του ΠΑΟ - "Ποιοτικός box to box - Ταιριάζει στα πλάνα του Γιοβάνοβιτς"
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-02 23:32:00

Αλλάζει η μεσαία γραμμή του ΠΑΟ - "Ποιοτικός box to box - Ταιριάζει στα πλάνα του Γιοβάνοβιτς"

του Νίκου Στεργίου
Αλλάζει η μεσαία γραμμή του ΠΑΟ - "Ποιοτικός box to box - Ταιριάζει στα πλάνα του Γιοβάνοβιτς"

Οι Πράσινοι ετοιμάζονται για αναβάθμιση του ρόστερ το καλοκαίρι! Τί αναφέρουν ειδικοί για δύο χαφ τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στο ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Ο βασικός και ο... φευγάτος.

Το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την ενίσχυση στο κέντρο το καλοκαίρι. Μαουρίτσιο και Λούντκβιστ θα αποχωρήσουν αδειάζοντας δύο θέσεις με τους πράσινους να αναζητούν δύο 6-8άρια που θα αποτελέσουν τη ραχοκοκκαλιά της ομάδας. Τις πασχαλινές ημέρες διέρρευσαν δύο ονόματα ποδοσφαιριστών. Ο λόγος για τον Ισπανό Φάμπιο Γκονζάλεθ της Λας Πάλμας και τον Γάλλο Αμντουλαγιέ Σισακό της Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Ταιριάζει στον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς

Ο πρώτος έχει 25 συμμετοχές με μία ασίστ φέτος με την ομάδα των Κανάριων Νήσων. «Παίζει βασικός και έχει καλή τεχνική κατάρτιστη. Πρόκειται για ποιοτικό box to box χαφ ο οποίος μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Αποτελεί πολύ ποιοτική προσέγγιση βάσει των στοιχείων που θέλει να δείξει η ομάδα του Γιοβάνοβιτς», αναφέρει στο Sportdog ο υπεύθυνος των ισπανικών πρωταθλημάτων στους Beterades, Ηλίας Μαλιγιάννης και συμπληρώνει:

«Είναι επίσης σε καλή ηλικία (25) και δένει με τους υπόλοιπους παίκτες. Η Λας Πάλμας είναι ομάδα που της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα μετά την αλλαγή προπονητή. Αυτήν τη στιγμή παλεύει να μπει στα πλέι οφ ανόδου. Δηλαδή διεκδικεί πράγματα με τον ποδοσφαιριστή να προσπαθεί να δείξει στοιχεία. Θεωρώ, ότι ταιριάζει στον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς».

Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι 400.000 Ευρώ σύμφωνα με το Transfermarkt, ενώ για 435.000 Ευρώ κάνει λόγο το SofaScore.  

Αθλητικός με προοπτική

Ο Σισακό μετρά φέτος 19 συμμετοχές με δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ στο Βέλγιο. Ο τραυματισμός του στη γάμπα τον περασμένο Νοέμβρη, ο οποίος χαρακτηρίστηκε αρκετά περίπλοκος, τον άφησε εκτός δράσης για 13 ματς. Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο επίσης είναι, ότι φέτος αποβλήθηκε τρεις φορές, δύο με απευθείας κόκκινη και μία με δεύτερη κίτρινη.

Το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο. «Είχε ζητήσει να αποχωρήσει από τη Ζούλτε. Αυτό το ενδεχομένο ίσως κάνει την κατάσταση ευκολότερη για τον Παναθηναϊκό. Θέλει να φύγει και αυτό μπορεί να βοηθήσει», αναφέρει στο Sportdog, ο Νίκος Μπέλτσος, υπεύθυνος για το βελγικό πρωτάθλημα στην εφημερίδα «KingBet».

«Είναι box to box μέσος, υψηλόσωμος (1,86 μ.) και πολύ αθλητικός ποδοσφαιριστής. Μπορεί να παίξει εξίσου καλά και στο 6 και στο 8. Δεν είναι όμως καθαρό οχτάρι. Είναι καλύτερος στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Πατά περιοχή και έχει ένα με δύο γκολ τη χρονιά», αναφέρει.

Ο συνάδελφος θεωρεί, ότι ως γαλλοτραφής, ο Σισακό μπορεί να ανταπεξέλθει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Συν τοις άλλοις είναι ποδοσφαιριστής σε ηλικία παραγωγική. «Είναι παίκτης με προοπτική. Δεν έχει φτάσει στο πικ του. Οπότε έχει περιθώρια εξέλιξης», σημειώνει ο Νίκος Μπέλτσος, για την υπόθεση του Σισακό, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο των Ρέιντζερς, με το ρεπορτάζ της Daily Record να επιβεβαιώνει την επιθυμία του να μην ανανεώσει με τη βελγική ομάδα, η οποία τερμάτισε στη 16η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, τέσσερις βαθμούς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Σύμφωνα με το SofaScore, δυνατό του στοιχείο είναι οι μακρινές μπαλιές του, ενώ αδυναμία δείχνει στην πειθαρχία... Η αγοραστική του αξία είναι 850.000 Ευρώ κατά το Transfermarkt, ενώ η προηγούμενη πλατφόρμα κάνει λόγο για 1,1 εκατ.Ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επαφή με κορυφαίο πλέι-μέικερ ο ΠΑΟ - Μεταγραφή από το… πάνω ράφι - Παίκτης για F4 Ευρωλίγκας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags