Facebook Pixel Ολυμπιακός - Τζορτζ Μπάλντοκ: Ρέτσος και Καμαρά… φέρνουν μπακ στο Λιμάνι - Η απόφαση για Ελλάδα και το πήγαινε-έλα στο Νησί!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-23 14:07:00

Ρέτσος και Καμαρά… κλείνουν μπακ για Ολυμπιακό - Η απόφαση για Ελλάδα και το πήγαινε-έλα στο Νησί!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ρέτσος και Καμαρά… κλείνουν μπακ για Ολυμπιακό - Η απόφαση για Ελλάδα και το  πήγαινε-έλα στο Νησί!

Τον ήθελαν Αναστασιάδης, Φαν'τ Σιπ και τώρα ο Πογέτ. Είναι μία ιστορία που μπήκε στην ελληνική αθλητική καθημερινότητα τον Απρίλιο του 2019

Ο Ολυμπιακός σύμφωνα με το ρεπορτάζ ψάχνεται για την ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας με το όνομα του Τζορτζ Μπάλντοκ να βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα.

Ο Μπάλντοκ είναι μία ιστορία που μπήκε στην ελληνική αθλητική καθημερινότητα τον Απρίλιο του 2019 με αφορμή την προσπάθεια να κληθεί στην Εθνική Ελλάδας. «Από ό,τι φαίνεται, μπορώ να παίξω στην Ελλάδα. Ένας εκ των προγόνων μου ήταν από εκεί και αυτό που φαίνεται αρκετά καλό. Το μόνο θέμα είναι πως, κοιτώντας το ρόστερ τους, είδα πως υπάρχουν παίκτες από την Άρσεναλ και τον Ολυμπιακό. Επίσης, δεν μιλάω τη γλώσσα», ήταν τα λόγια του Άγγλου αμυντικού, ο οποίος είχε απασχολήσει τους ανθρώπους της γαλανόλευκης, τόσο με Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο όσο και με Φαν'τ Σχιπ, ενώ το ίδιο συμβαίνει και τώρα που έχει αναλάβει ο Γκουστάβο Πογέτ.

Πήγαινε-έλα μέχρι το 2017

Γεννημένος στο Άιλσμπουρι Βέιλ, μία περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στην Οξφόρδη, το Λούτον και το Γουότφορντ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στην Μίλτον Κέιν Ντονς. Τον Οκτώβριο του 2011, πήγε με δανεισμό ενός... μηνός στη Νορθάμπτον Τάουν και τον Μάρτιο του 2012, εντάχθηκε με (δανεισμό ξανά) στην Τάμγουορθ, ενώ τον Μάιο του ίδιου χρόνου πήγε πάλι για έναν μήνα σε ομάδα και δη την ισλανδική Βεστμανάεϊγια, ωστόσο η παραμονή του παρατάθηκε μέχρι τις αρχές Αυγούστου προκειμένου να παίξει στα προκριματικά του Europa League.

Επέστρεψε στην Τάμγουορθ αλλά και στη Μίλτον Κέινς Ντονς και τον Φεβρουάριο του 2015 δόθηκε δανεικός στην Όξφορντ Γιουνάιτεντ και τον Ιανουάριο του 2016 επέστρεψε και πάλι στην Μίλτον Κέινς Ντονς. Όπως καταλαβαίνετε, η καριέρα του μέχρι εκείνη τη χρονιά ήταν όλο πήγαινε-έλα. Τα πράγματα άλλαξαν τον Ιούνιο του 2017.

Τότε μπήκε στη ζωή του η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία τον απέκτησε βγάζοντας από τα ταμεία της 470.000 Ευρώ. Ήταν η πρώτη πραγματική μεταγραφή για τον ύψους 1,78μ.αμυντικό. Εκεί βρήκε για πέντε σεζόν το λιμάνι του. Ήταν βασικός και αναντικατάστατος, κάτι που φαίνεται από τα στατιστικά του.

2017-2018: 34 συμμετοχές, 1 γκολ, 1 ασίστ

2018-2019: 27 συμμετοχές, 1 γκολ, 3 ασίστ

2019-2020: 40 συμμετοχές, 2 γκολ, 4 ασίστ

2020-2021: 34 συμμετοχές, 2 ασίστ

2021-2022: 27 συμμετοχές, 1 γκολ, 3 ασίστ

Το... κονέ με Ρέτσο

Εκεί γνώρισε και τον Παναγιώτη Ρέτσο, ο οποίος είχε πάει δανεικός από τη Λεβερκούζεν τον Ιανουάριο του 2020, παίζοντας ένα και μοναδικό παιχνίδι, αυτό στο Κύπελλο κόντρα στη Ρέντινγκ. Ο Μπάλντοκ σε δηλώσεις του χρησιμοποίησε το... κονέ, ως ένα επιπλέον χαρτί για την ελληνοποίησή του. «Ο Πάνος κάθεται δίπλα μου, στα αποδυτήρια, όχι ακριβώς δίπλα αλλά στο οπτικό μου πεδίο και θέλει να παίξω στην Εθνική. Δεν μου έχει μάθει ελληνικά, αλλά αν κληθώ είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει και αυτό», είχε πει στην εφημερίδα «Star».

Οι προσπάθειες για την ελληνοποίηση του Μπαλντοκ συνεχίστηκαν το 2022. Η καθυστέρηση στις διαδικασίες οφειλόταν στην πανδημία, αλλά και το Brexit, όπως είχε τονίσει σε δηλώσεις του, στις οποίες εμφανιζόταν αισιόδοξος πως όλα βαδίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Εάν ήμουν κατά το ήμισυ Έλληνας, η όλη διαδικασία θα ήταν πιο γρήγορη, αλλά δυστυχώς η γιαγιά μου δεν είναι πια μαζί μας και υπάρχει γραφειοκρατία. Πρέπει να μεταφέρω τις σωστές πληροφορίες στις ελληνικές αρχές, αλλά η γραμμή του τερματισμού είναι κοντά. Ελπίζω να παίξω αρκετά καλά και να μπω στην ομάδα», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Άνοιξε ο δρόμος για Εθνική

Στα τέλη του Μαΐου 2022 ήρθαν τα καλά νέα! Ο παίκτης φέρεται να απέκτησε ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο, οπότε είναι θέμα χρόνου να κληθεί από τον Γκουστάβο Πογέτ. Σημειωτέον, ότι έχουν γίνει ήδη γνωστές οι κλήσεις για τα εκτός έδρας παιχνίδια με τη Βόρεια Ιρλανδία (2/6) και το Κόσοβο (5/6) και τα εντός με την Κύπρο (9/6) και το Κόσοβο (12/6) για το Nations League. Σε αυτές δεν υπήρχε το όνομα του Μπάλντοκ αφού η διαδικασία ελληνοποίησης βρισκόταν σε εκκρεμότητα. Τώρα όμως ο δρόμος για την Εθνική Ελλάδας είναι ανοικτός.

Στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού πρωτοεμφανίστηκε τον Αύγουστο του 2021 και πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να πιάσει λιμάνι. Ο 29χρονος μπορεί να έχει συμβόλαιο με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ μέχρι τον Ιούνιο του 2024, φέρεται όμως να ψάχνεται για μία νέα πρόκληση στην καριέρα του. Οι Πειραιώτες διαθέτουν τρεις παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν στη θέση του (Κένι Λαλά, Μίχαλ Καρμπόβνικ και Θανάσης Ανδρούτσος), αλλά δεν υπολογίζονται. 

Έτσι εφόσον ο παίκτης προστεθεί στο ερυθρόλευκο έμψυχο δυναμικό δεν θα πιάνει θέση ξένου. Η χρηματιστηριακή του αξία βάσει transfermarkt είναι 4.000.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκπροσωπείται από το μανατζερικό γραφείο CAA Base, το οποίο πρόσφατα ανέλαβε τον Μαντί Καμαρά. Συνεπώς μπορεί να χαρακτηριστεί... ομόσταυλος του μέσου από τη Γουινέα.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βουίζει" το Λιμάνι για μεγάλη πώληση - Βρέθηκε κιόλας ο αντικαταστάτης - Ψώνια από τον... ΠΑΟ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags