Ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ, Κώστας Τσίλης, μιλάει στον OverFM για τον Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της «Ένωσης». Επίσης, υπογραμμίζει ότι η ΑΕΚ έδωσε τα χέρια με την Ρακόφ Τσεστόχοβα για τον δανεισμό του Σβάρνα. Παράλληλα, αναφέρεται στον Βράνιες, ο οποίος βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου αλλά και για την προετοιμασία της ομάδας.

Αρχικά, τόνισε ότι το ενδιαφέρον της Τσίβας για τον Πινέδα δεν ανησυχεί την ΑΕΚ. Ο Πινέδα επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη και αυτό είναι το μεγάλο ατού της «Ένωσης». Επίσης ο Ματίας Αλμέιδα επιθυμεί διακαώς να συνεργαστεί ξανά με τον ποδοσφαιριστή και αυτό είναι ένα ακόμα συν στην υπόθεση της απόκτησής του.

Η ΑΕΚ θέλει να τον αποκτήσει ως δανεικό με την Θέλτα να αξιώνει ένα ποσό της τάξεως των 4-5 εκατομμυρίων ευρών για να τον πουλήσει. Η υπόθεσή του εάν η Θέλτα δείξει την πρόθεσή της να τον δώσει δανεικό μπορεί να προχωρήσει και να κλείσει θετικά για την ΑΕΚ.

Επίσης, ανέφερε ότι η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει σε όλα με τη Ράκοβ Τσεστόχοβα για τον δανεισμό του Στράτου Σβάρνα. Η συμφωνία είναι για δανεισμό του ποδοσφαιριστή με οψιόν αγοράς και ενοίκιο. Ο παίκτης αναχωρεί σήμερα για την Πολωνία για να περάσει από ιατρικά. Όλες οι λεπτομέρειες  της συμφωνίας έχουν φιξαριστεί.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Τσίλης υπογραμμίζει ότι η ΑΕΚ αναμένεται να λύσει τη συνεργασία της με τον Βράνιες. Ο Αλμέιδα δεν είναι ιδιαίτερα «ζεστός» στο ενδεχόμενο της παραμονής του. Ο Βράνιες ήταν απογοητευτικός αγωνιστικά τη σεζόν, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε. Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να λυθεί το συμβόλαιό του. Αμείβεται με 400.000€ το χρόνο και θα φανεί ποιες ομάδας ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδα της Κύπρου και η ΑΕΚ δεν θα σταθεί εμπόδιο στην παραχώρησή του.

Την ίδια ώρα, ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ αποσαφηνίζει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα αποχώρησης του Αραούχο από τον σύλλογο. Είναι ένας από τους βασικούς παίκτες, στους οποίους υπολογίζει για τη νέα σεζόν ο Αλμέιδα. Τα δημοσιεύματα περί Λας Πάλμας δεν έχουν καμία απολύτως βάση.

Επιπλέον, η ΑΕΚ είναι είναι κοντά στην απόκτηση στόπερ και αυτός δεν είναι ο Μαγκνουσον. Έχει προχωρήσει μια περίπτωση στόπερ και την επομένη εβδομάδα θα ολοκληρώσει την πρώτη της μεταγραφή η ΑΕΚ. Έξαλλου σύντομα ξεκάνει η προετοιμασία και η απόκτηση στόπερ πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα.

Ο Λάτσι θα βρίσκεται εαυτή εκτός και εάν ο ίδιος ζητήσει να παραχωρηθεί σε κάποιον σύλλογο δανεικός. Γαλανόπουλος κανονικά από την πρώτη μέρα και ψάχνει και ο ίδιος την επιστροφή στις καλές εμφανίσεις. Λήγει το 2023 το συμβόλαιο του και θέλει τη νέα σεζόν να δείξει στον Αλμέιδα ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας.