Facebook Pixel ΑΕΚ - Ματίας Αλμέιδα: Αυτούς ζήτησε ο Αλμέιδα από Μελισσανίδη - "Ψηλά" για ΑΕΚ Έλληνας άσος - Νέο deal με Μαλένοβιτς
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-09 12:30:00

Αυτούς ζήτησε ο Αλμέιδα από Μελισσανίδη - "Ψηλά" για ΑΕΚ Έλληνας άσος - Νέο deal με Μαλένοβιτς

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αυτούς ζήτησε ο Αλμέιδα από Μελισσανίδη - "Ψηλά" για ΑΕΚ Έλληνας άσος - Νέο deal με Μαλένοβιτς

"Τρέχει" για στόπερ η Ένωση και στη λίστα υπάρχει κι ένα όνομα έκπληξη! Επιτακτική ανάγκη ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας με δύο ποδοσφαιριστές που θα αποπνέουν εμπειρία και φρεσκάδα. Ο περίεργος ρόλος του μάνατζερ του Τσούμπερ στα Σπάτα.

Η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την ΑΕΚ. Το παράδειγμα της καταστροφικής σεζόν 2021-2022 πρέπει να γίνει μάθημα στην Ένωση. Βράνιες και Τζαβέλλας δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, ίσως και να τους πήρε η κάτω βόλτα, εξαιτίας της συνολικής κακής εικόνας της ομάδας, ενώ ο Μήτογλου ως δευτεροτρίτη επιλογή έδειξε πως χρειάζεται έναν εμβληματικό παίκτη δίπλα του, για να σκουπίζει τα λάθη, να μάθει και να πάρει εμπειρία. Ο Βόσνιος αμυντικός δεν υπολογίζεται, ο Τζαβέλλας μένει ως μία έμπειρη λύση στον πάγκο, ενώ ο έτερος συμπατριώτης μας αρέσει στον Αλμέιδα, γι'αυτό και έμεινε στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, εν αντιθέσει με τον Σβάρνα που έφυγε για τη... γη της ποδοσφαιρικής αναγέννησης Πολωνία και τη Ρακόβ. Όσον αφορά τον Λάτσι είναι στο χέρι του να πείσει τον Αργεντινό τεχνικό της ΑΕΚ για να τον πάρει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, στην Πολωνία.

Πάντως είναι ξεκάθαρο πως ο «Πελάδο» θέλει αλλαγή του βασικού διδύμου στο κέντρο της κιτρινόμαυρης άμυνας. Σύμφωνα με πηγές, ο Αλμέιδα επιθυμεί οι παίκτες που θα αποκτηθούν, να παίζουν με το… ανάλογο πόδι. Δηλαδή ο αριστερός στόπερ να είναι αριστεροπόδαρος και ο δεξιός κεντρικός αμυντικός να έχει «καλό» πόδι το δεξί. Είναι ένα ζήτημα ισορροπίας στο κέντρο της άμυνας κατά τον προπονητή της Ένωσης .

Υπάρχουν όμως και μερικές ακόμα προϋποθέσεις. Πρέπει ο ένας από τους δύο να έχει κάνει τα χιλιομετράκια του σε υψηλό επίπεδο στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Η δεύτερη υπόθεση θα μπορούσε να είναι η επιλογή ενός νεώτερου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα μία τέτοια περίπτωση είναι του Λεωνίδα Στεργίου, η οποία έχει ξανακουστεί και έχουμε ξαναγράψει εδώ στο Sportdog.

Πρόκειται για τον 20χρονο αμυντικό της Ζανκτ Γκάλεν, ο οποίος φέτος μετρά 30 συμμετοχές στις ελβετικές διοργανώσεις. Ο Στεργίου είναι Ελβετός ελληνικής καταγωγής, ενώ έχει και σερβικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας του. Αποτελεί προϊόν των Ακαδημιών της ελβετικής ομάδας που τον πήρε το 2015 από τη Βιλ. Το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Σανκτ Γκάλεν το Φεβρουάριο του 2019, στη νίκη με 3-1 επί της Ζυρίχης, σε ηλικία 26 ετών και 11 μηνών. Στη δεύτερη, συμμετοχή του απέναντι στη Βασιλεία, η ελβετική εφημερίδα "Neue Zürcher Zeitung" τον αποκάλεσε «μαργαριτάρι από το Τόγκενμπουργκ» και υποστήριξε, ότι «έπαιζε σαν βετεράνος, ειδικά με τον τρόπο που έπεφτε πάνω στους αντιπάλους του».

Τον Μάρτιο του 2020, επί εποχή Φαν'τ Σιπ συζητήθηκε πολύ η πιθανότητα να φορέσει τη γαλανόλευκη. Ωστόσο η Ελβετία είχε το προβάδισμα σε αυτόν τον τομέα, αφού ο γεννηθείς στο Βάτβιλ, μία πόλη 9000 κατοίκων, ομογενής υπήρξε διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές (Κ-15, Κ-16, Κ-17, Κ-19) της... «Schweizer Nati».

Η πρώτη γνωριμία του Στεργίου με την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να τσεκάρει πρώτη φορά τον Στεργίου τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με την ελβετική ομάδα στα προκριματικά του Europa League. Στον έναν και μοναδικό αγώνα νοκ άουτ που δόθηκε (εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού) η Ένωση επικράτησε 1-0 με γκολ του Ολιβέιρα, με τον ομογενή ποδοσφαιριστή να ξεκινά βασικός στην σύνθεση της Ζανκτ Γκάλεν.

Μάλιστα είχε ευθύνη στο γκολ της Ένωσης. Ο Ολιβέιρα τον πέρασε με τον τερματοφύλακα Ζίγκι να τον ανατρέπει στη συνέχεια και τον Ισπανό διαιτητή, Αλεχάντρο Ερνάντεζ να δείχνει το σημείο του πέναλτι, απ' όπου ευστόχησε ο Πορτογάλος, πρώην επιθετικός των κιτρινόμαυρων.

 

Ο ντε Λιχτ της Ελβετίας

Οι εμφανίσεις του Στεργίου με την πράσινη φανέλα οδήγησαν τον Μάρτιο του 2021 την ιταλική ιστοσελίδα, «tuttomercatoweb» να του κάνει ένα μικρό αφιέρωμα, στο οποίο του έπλεξαν το εγκώμιο παρομοιάζοντάς με τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό της Γιουβέντους, Ματάις ντε Λιχτ.

«Ο Ελβετός κεντρικός αμυντικός Λεωνίδας Στεργίου θεωρείται θαύμα του ελβετικού ποδοσφαίρου και σαφώς το μέλλον της εθνικής ομάδας. Μιλάμε για έναν πολύ προικισμένο αμυντικό τεχνικά, αλλά και αθλητικά. Αυτό που εκπλήσσει, ωστόσο, είναι η ωριμότητα με την οποία αντιμετωπίζει κάθε αναμέτρηση, σαν να ήταν βετεράνος με εκατοντάδες παιχνίδια πίσω του.

Ένας νεαρός με αυτήν την προσωπικότητα είναι πραγματικά σπάνιο να βρεθεί και δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι προσέχουν όλοι στην απόδοσή του, πρόθυμοι να τον οδηγήσουν σε υψηλότερο επίπεδο», ανέφερε τότε το ιταλικό δημοσίευμα. Φυσικά οι τιμητικές αναφορές δεν σταμάτησαν εκεί.

Στη λίστα με Τζόλη και Αλεξανδρόπουλο - Θέλει να γίνει... αλεπού

Ο Στεργίου στα τέλη Αυγούστου του 2021 βρέθηκε στην 22η θέση με τα 100 μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου, με βάση τη λίστα του «football-observatory.com», στην οποία τοποθετήθηκαν δύο ακόμα συμπατριώτες μας, ο Χρήστος Τζόλης (52η θέση) και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (47η θέση).

Όσον αφορά τον χαρακτήρα του, ο ίδιος, όπως είχε δηλώσει σε ελβετικό ραδιόφωνο, είναι προσγειωμένος και συγκεντρωμένος. Και απ' ότι φαίνεται παίρνει πολύ σοβαρά τις συμβουλές που του δίνουν. «Η εμπειρία παίζει κεντρικό ρόλο, εκεί που χρειάζεται εξυπνάδα. Μου λένε να γίνω αλεπού και θέλω να γίνω», είχε πει σε συνέντευξή του. Ποδοσφαιρικά πρότυπα για τον Στεργίου αποτελούν ο Σέρχιο Ράμος, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και ο Φαμπιάν Σχαρ, ενώ από τους παλαιότερους αμυντικός ο Φάμπιο Καναβάρο.

Η αξία του Ελληνοελβετού στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι 6 εκατ.Ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt. H AEK όπως φαίνεται τον έχει βάλει στο μάτι. Στο παρελθόν όμως έχουν υπάρξει αναφορές, ότι Σεβίλλη καιΑτλέτικο Μαδρίτης τον έχουν στα ραντάρ τους και παρακολουθούν στενά την εξέλιξή του.

Φέρνει ή διώχνει παίκτη ο Μαλένοβιτς;

Δημοσιεύματα υποστηρίζουν, ότι ο agent Μαλένοβιτς ήρθε για να μείνει στην ΑΕΚ. Ο Ελβετός είναι ο ιδιοκτήτης της "Soccer Mondial AG" και σύμφωνα με τις Μιχείες, η διεθνής μανατζερική πιάτσα έχει πλέον την εντύπωση/εκτίμηση πως ο Μαλένοβιτς είναι για την ΑΕΚ οτι στο παρελθόν έχει διατελέσει ο Μέντες για τον Ολυμπιακό! Αυτά γράφονταν στο Sportdog τον Δεκέμβριο του 2021. Αυτή η αντίληψη ενισχύθηκε μετά τον ερχομό και του Γκατσίνοβιτς στα Σπάτα (μετά τους Τσούμπερ-Γέβτιτς).

Φήμες λένε, ότι ο Μαλένοβιτς θα φέρει και άλλον παίκτη στην ομάδα του «Δικέφαλου» αετού. Σε πρόσφατο ρεπορτάζ που σας μετέφερε το Sportdog, είχε αποδοθεί στον Σερβοελβετό ένας ξεχωριστός ρόλος. Μάλιστα μεταφέρθηκε ότι έχει σηκώσει μανίκια. Όχι όμως για προσθήκη, αλλά για πώληση παικτών της ΑΕΚ. Άρα να υποθέσουμε, ότι έχει αναλάβει κατά κάποιον τρόπο μέρος της επιχείρησης... σκούπα για το άδειασμα του ρόστερ.

Εξάλλου υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται και θα χρειαστεί και μία ώθηση για να αδειάσει το ρόστερ. Ίσως η πιο δύσκολη από αυτές τις περιπτώσεις να είναι ένας παίκτης που ήταν επιλογή του προπονητή με τον οποίο ξεκίνησε τη σεζόν η Ένωση πέρσι. Ο λόγος για τον Νταμιέν Λε Ταλέκ, που ήταν επιλογή του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Η δρομολόγηση ενός σεναρίου ξεφορτώματος του γάλλου είναι δύσκολη για δύο λόγους. Πρώτον επειδή έχει μεγάλο συμβόλαιο και, δεύτερον, γιατί πλέον ο παίκτης ξανασκέφτεται το ενδεχόμενο να παίξει σε ομάδα της Ρωσίας (απ' όπου υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον) μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι η σύζυγος του Λε Ταλέκ είναι Ρωσίδα. Οπότε ο Γάλλος δεν θα είχε πρόβλημα σε μία τέτοια επιλογή, παρά τον πόλεμο...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φούντωσαν οι φήμες για ΒΟΜΒΑ Λιβάγια στην Ελλάδα - Δεν είναι η ΑΕΚ! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags