Facebook Pixel Ολυμπιακός: Εγγύηση με Σωκράτη! Ασταμάτητος Μασούρας, συγκλονιστικός Ρέαμπτσιουκ - Έτσι περνάει τη Μακάμπι
| 2022-07-09 22:59:00

Εγγύηση με Σωκράτη! Ασταμάτητος Μασούρας, συγκλονιστικός Ρέαμπτσιουκ - Θέλει χρόνο ο Βρσάλικο

του Παναγιώτη Νικολάου
Εγγύηση με Σωκράτη! Ασταμάτητος Μασούρας, συγκλονιστικός Ρέαμπτσιουκ - Θέλει χρόνο ο Βρσάλικο

Ποιοι ξεχώρισαν, ποιοι προβλημάτισαν και πώς... περνάει τη Μακάμπι! Τί είδε ο Μαρτίνς με Άλκμααρ από τους παίκτες του, ιδίως τις μεταγραφές; Οι δύο καλές στιγμές με Ζίνγκερναγκελ και ποιος ξεχώρισε. Ανάλυση Sportdog ενόψει των δύο αναμετρήσεων με τη Μακάμπι

Ολυμπιακός: Εγγύηση με Σωκράτη! Ασταμάτητος Μασούρας, συγκλονιστικός Ρέαμπτσιουκ - Έτσι περνάει τη Μακάμπι - Τί είδε ο Μαρτίνς με Άλκμααρ από τους παίκτες του, ιδίως τις μεταγραφές; Δύο καλές στιγμές με Ζίνγκερναγκελ. Θέλει το χρόνο του ο Βρσάλικο. Ανάλυση Sportdog.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Άλκμααρ με γκολ του Σισέ σε μία φιλική αναμέτρηση που είχε... επίσημο χαρακτήρα! Γιατί στο ματς απέναντι στην ολλανδική ομάδα ο Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της αναμέτρησης με τη Μακάμπι Χάιφα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Το πρώτο παιχνίδι, στις 20 Ιουλίου, στο Ισραήλ, κοντοζυγώνει.

Οπότε ο Πορτογάλος τεχνικός δοκίμασε μία ενδεκάδα, η οποία προκάλεσε το ερώτημα, αν θα είναι αυτή με την οποία θα παίξουν οι πρωταθλητές Ελλάδας απέναντι στους Ισραηλινούς. Επιπρόσθετα στις λίγες ημέρες, στις 14 Ιουλίου, η ομάδα του Πειραιά πρέπει να δηλώσει ευρωπαϊκή λίστα για τα πρώτα παιχνίδια εκτός Ελλάδας, κάτι που έδωσε έναν επιπλέον ενδιαφέρον στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με Βάτσλικ στην εστία, Βρσάλικο στα δεξιά της άμυνας, Σωκράτη-Σισέ στο κέντρο αυτής και Ρέαμπτσιουκ στα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν Μαντί, Αγκιμπούρ και Κανέ. Την αριστερή πτέρυγα κάλυψε ο Ζίνγκερναγκελ, τη δεξιά ο Μασούρας και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου καλός επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο! Γενικότερα δεν είδαμε καλό παιχνίδι. Οι «Ερυθρόλευκοι» είχαν δυσκολία στη δημιουργία. Αμυντικά όμως έστεκαν ολόρθοι με τον Παπασταθόπουλο να εξελίσσεται σε ποδοσφαιριστή καταλύτη. Ήταν η εγγύηση στα μετόπισθεν. Δεν πέρασε ΤΙΠΟΤΑ!. Το γκολ ήρθε στο τέλος του ημιχρόνου από εκτέλεση κόρνερ του Ζίνγκερναγκελ και κεφαλιά του Σισέ, ο οποίος είχε και άλλες παρόμοιες προσπάθειες στο ματς και θα μπορούσε να είχε βρει δίχτυα.

Η ασίστ του νεοαποκτηθέντος Δανού εξτρέμ, που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός, δεν ήταν η μοναδική θετική στιγμή που θα μπορούσαμε να κρατήσουμε από τη γενικότερη παρουσία του στο ματς. Είχε μία ακόμα εξαιρετική ενέργεια στο 55', όταν πήρε την μπάλα, ελίχθηκε ωραία στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά αστόχησε. Όσον αφορά τη μεγάλη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού, τον Βρσάλικο, ο Κροάτης φάνηκε, ότι ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά του. Βγήκε στο δεύτερο μέρος, με τον Άβιλα που πήρε τη θέση του να δείχνει περισσότερο έτοιμος.

Από το φιλικό με την Άλκμααρ ο Ολυμπιακός κρατά την παρουσία του Γιώργου Μασούρα! Ο διεθνής Έλληνας εξτρέμ έβγαλε ένα 90λεπτο, στο οποίο έτρεχε πάνω-κάτω από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δεν σταματούσε να κυνηγά μπάλες, να πιέζει ψηλά και να προσπαθεί να σκοράρει.

Χωρίς αμιφσβήτηση όμως η συγκλονιστικότερη εμφάνιση ήταν αυτή του Ρέαμπτσιουκ. Πέρσι λέγαμε να του βρούμε έναν παίκτη να κάνει τα ρεπό του. Φέτος δείχνει ότι έχει φορτώσει μπαταρίες energizer στο σασί του και το φιλότιμό του είναι ανεξάντλητο. Ο Μολδαβός είχε πολλά τρεξίματα και έδειχνε στην κυριολεξία ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ. Στο τέλος, δε, έσωσε τον Ολυμπιακό από το να δεχτεί γκολ, πραγματοποιώντας διπλή απόκρουση πάνω στη γραμμή.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί εξίσου, ότι στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες ήταν περισσότερο δημιουργικοί σε σχέση με το πρώτο. Μπήκαν βέβαια και παίκτες με φρεσκότερα πόδια, όπως ο Ραντζέλοβιτς και ο Καμαρά που έβγαλαν άγριες διαθέσεις. Δεύτερο γκολ όμως δεν ήρθε. Ήταν όμορφο να βλέπει κανείς τους παίκτες του Μαρτίνς να δείχνουν στοιχεία ομάδας που κυνηγά την πρόκριση στα τελευταία λεπτά, παρότι έπαιζαν φιλικό. Είναι ξεκάθαρο πάντως πως τέτοια στοιχεία μαχητικότητας δίνουν την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, πήρε τη νίκη, αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι δεν χωρά βελτίωση. Ειδικά η επιθετική δυστοκία στο πρώτο 45λεπτο χρήζει μελέτης. Έτσι και αλλιώς, πριν το ματς με τη Μακάμπι Χάιφα, οι «Ερυθρόλευκοι» έχουν ένα ακόμα πολύ δυνατό τεστ. Πρόκειται για το ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το οποίο θα αποτελέσει μία πολύ δυνατή δοκιμασία για τους παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας, αλλά και θα δώσει ακόμα πιο χρήσιμα συμπεράσματα στον Μαρτίνς.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ολιβέιρα… χάλασε μεταγραφή του Ολυμπιακού - Γιατί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ "έκοψαν" τον Μάγκνουσον

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags