Facebook Pixel Κερασάκι στην τούρτα για Αλμέιδα! "Παπάδες" Πινέδα - Μεταγραφή στόπερ ο Τίγρης
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-20 13:17:00

Κερασάκι στην τούρτα για Αλμέιδα! "Παπάδες" ο Πινέδα - Έκλεισε μεταγραφή στόπερ ο Μελισσανίδης

του Γιώργου Θεοδωράκη
Κερασάκι στην τούρτα για Αλμέιδα! "Παπάδες" ο Πινέδα - Έκλεισε μεταγραφή στόπερ ο Μελισσανίδης

H πρώτη γεύση που πήραμε από τις μεταγραφές της ΑΕΚ ήταν θετική. Ο σχεδιασμός όμως βρίσκεται σε εξέλιξη και πλέον η ομάδα επικεντρώνεται στην ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας

Η προετοιμασία της ΑΕΚ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στην Ολλανδία, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Η Ένωση μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει τρεις μεταγραφές (χωρίς την αγορά του Τσούμπερ από την Άιντραχτ). Όλες οι προσθήκες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής αφορούν το κέντρο.

Πρώτος ανακοινώθηκε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς! Ακολούθησε η προσθήκη του Γενς Γιόνσον και το κερασάκι στην Τούρτα για να κλείσει η τριάδα στον άξονα ήταν ο ερχομός του Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος ήταν ο διακαής πόθος του Ματίας Αλμέιδα για τη μεσαία γραμμή. Μάλιστα οι Ενωσίτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και τα τρία αποκτήματα της ομάδας στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας που έδωσε η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού.

Δημιούργησε προσδοκίες ο Πινέδα

Κόντρα στη Γκενκ ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε ένα σύνολο σε διάταξη 3-5-2 με τον Σιμάνσκι να οπισθοχωρεί ως κεντρικός στόπερ, τον Γιόνσον να παίρνει τον ρόλο του κόφτη και τον Γκατσίνοβιτς να παίζει μπροστά του ως εσωτερικός μέσος με παρτενέρ τον Μάνταλο. Οι δύο προσθήκες είχαν πολύ καλή λειτουργία με την ομάδα τους να πετυχαίνει τα γκολ που έκριναν το αποτέλεσμα από το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η ώρα του Μεξικανού άσου.

Ο Αλμέιδα άλλαξε εντελώς την ενδεκάδα με τον Πινέδα να παίρνει θέση στο χορτάρι και στην κυριολεξία να κάνει παπάδες με μόνο μία προπόνηση με τους «κιτρινόμαυρους». Το ταλέντο δεν κρύβεται. Ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος ήρθε ως δανεικός από τη Θέλτα, έχει φοβερή τεχνική κατάρτιση και διαθέτει φαντασία με εκρηκτικότητα στο παιχνίδι του. Μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό της κυκλοφορίας από τη μία στιγμή στην άλλη και να βγάλει φαρμακερές μπαλιές.

Η παρουσία του δημιουργία προσδοκίες. Και αν μία προπόνηση έκανε... παπάδες, φανταστείτε τί έχει να συμβεί όταν δέσει με το υπόλοιπο σύνολο. Έπεται και συνέχεια, αφού η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Παρασκευή τη Φόλενταμ, όπου αναμένεται να προσθέσουμε χρήσιμα στοιχεία στα συμπεράσματα που έχουμε βγάλει για την ομάδα του Αλμέιδα.

Συνεπώς η πρώτη γεύση που πήραμε από τις μεταγραφές της ΑΕΚ ήταν θετική. Ο σχεδιασμός όμως βρίσκεται σε εξέλιξη και πλέον η ομάδα επικεντρώνεται στην ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, εκεί όπου ο Αργεντινός τεχνικός έχει ζητήσει δύο ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά με ένα κοινό στοιχείο. Δηλαδή να μπορούν να κατεβάσουν τη μπάλα και να συμμετέχουν στο build up.

Έτσι έψησε τον Πλάνιτς η ΑΕΚ

Το όνομα του Μπόγκνταν Πλάνιτς βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Η ΑΕΚ προσέφερε ένα ποσό της τάξεως των 1,3 εκατ.Ευρώ στη Μακάμπι Χάιφα. Οι Ισραηλινοί το έπαιζαν δύσκολοι, καθώς όπως αναφέρουν πηγές του Sportdog, θεωρούσαν, ότι καμία ομάδα δεν θα έδινε τα λεφτά της ρήτρας (ύψους 2 εκατ.Ευρώ) για έναν 30χρονο αμυντικό. Ωστόσο, το συμβόλαιο του τελευταίου λήγει του χρόνου, έγινε προσπάθεια αναπροσαρμογής για να μην τον χάσουν, αλλά φαίνεται πως η ΑΕΚ κέρδισε τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή με την πρόταση συμβολαίου, το οποίο θα του εξασφαλίζει 700.000 Ευρώ ετησίως.

Εις επίρρωσιν των όσων γράφουμε ήρθαν οι δηλώσεις του προέδρου της Μακάμπι Χάιφα. Τα λόγια του είναι χαρακτηριστικότατα και αποδεικνύουν, ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε ρουά ματ. Γιατί, ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν αρχικά, ότι η ΑΕΚ είχε πρόθεση να ανεβάσει την προσφορά της στη Μακάμπι στα 1,8 εκατ.Ευρώ τελικά έμεινε στην αρχική της θέση και έκλεισε τον παίκτη.

«Ο Πλάνιτς είναι ο καλύτερα αμειβόμενος παίκτης στην Μακάμπι Χάιφα, αλλά είναι αδύνατον να ανταγωνιστούμε την ελληνική πρόταση.

Είναι επίσης αδύνατον να δημιουργήσουμε τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ των παικτών γιατί στη συνέχεια όλοι θα ζητήσουν περισσότερα. Είχε δύο εξαιρετικές σεζόν, κατέκτησε πρωταθλήματα, αλλά είναι ώρα να φύγει. Επιπλέον τα χρήματα για την ομάδα είναι καλά και η ΑΕΚ φέτος δεν παίζει στην Ευρώπη. Αυτό μας επιτρέπει να τον δώσουμε μετά τα ματς με τον Ολυμπιακό», είχε αναφέρει ο ισχυρός άνδρας των Ισραηλινών, Γιακόφ Σαχάρ.

Ο Πλάνιτς είναι ένας αμυντικός πολύ αποτελεσματικός σε σετ παιχνίδι. Έχει σκοράρει μερικά γκολ και μπορεί να δημιουργήσει φάσεις με την ικανότητά του να καθοδηγεί. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η ταχύτητά του. Δεν φαίνεται τόσο γρήγορος, αλλά στο Ισραήλ, πολλοί λίγοι επιθετικοί μπορούσαν να τον κερδίσουν στο κυνήγι της μπάλας. Δεν τον νικούσαν στο σπριντ. Είναι επίσης δυνατός και αρκετά αθλητικός, ενώ διακρίνεται για τον επαγγελματισμό του. Στο Ισραήλ δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα και προσαρμόστηκε πολύ εύκολα με την οικογένειά του.

Στην υπόθεση του Πλάνιτς, το νερό αναμένεται να μπει στο αυλάκι, μετά τα ματς της Μακάμπι Χάιφα με τον Ολυμπιακό. Δηλαδή αναμένεται μετά το ματς της 27ης Ιουλίου στο Καραϊσκάκη, ο Σέρβος ποδοσφαιριστής να παραμείνει στην Αθήνα, ώστε να ολοκληρωθούν τα τυπικά της μετακίνησής του.

Παράλληλα στην ΑΕΚ ασχολούνται και με τον παρτενέρ του Πλάνιτς! Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν στη λίστα τους τέσσερις δυνατές περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών, τις οποίες και διυλίζουν πριν καταλήξουν στην τελική τους απόφαση για τον δεύτερο δίδυμο πύργο στην άμυνα της Ένωσης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags