Facebook Pixel Τρελάθηκαν οι ΑΕΚτζήδες με στόπερ στο Μακάμπι-Ολυμπιακός! Ανίκητος παντού - Τον "κλέβει" ο Τίγρης
| 2022-07-21 12:15:00

Τρελάθηκαν οι ΑΕΚτζήδες με Πλάνιτς κόντρα σε Ολυμπιακό - Ανίκητος παντού - Τον "κλέβει" ο Τίγρης!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τρελάθηκαν οι ΑΕΚτζήδες με Πλάνιτς κόντρα σε Ολυμπιακό - Ανίκητος παντού - Τον "κλέβει" ο Τίγρης!

Δυνατός, αρκετά αθλητικός, αλλά και δημιουργικός στόπερ! Είναι ο καλύτερα αμειβόμενος παίκτης στην Μακάμπι Χάιφα! Τον παίρνει με 1,3, εκατ.Ευρώ η Ένωση και 700.000 Ευρώ συμβόλαιο.

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 στο πρώτο ματς με τη Μακάμπι στη Χάιφα, ένα σκορ, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δίκαιο βάσει των ευκαιριών που είχε η ισραηλινή ομάδα, της οποίας, συν τοις άλλοις, ακυρώθηκαν δύο γκολ. Έτσι το παιχνίδι της 27ης Ιουλίου, στο Καραϊσκάκη, αποκτά χαρακτήρα... τελικού, αφού οι αντίπαλοι των πρωταθλητών Ελλάδας θα έρθουν για να τα παίξουν όλα για όλα. Και απ' ότι φάνηκε, η Μακάμπι δεν είναι και ομάδα του πεταματού.

Μάλιστα μία από τις μονάδες της, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ, έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Ο λόγος για τον Μπόγκνταν Πλάνιτς, το όνομα του οποίου βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στην Ένωση για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Η ομάδα του «Δικέφαλου αετού» προσφέρει 1,3 εκατ.Ευρώ στη Μακάμπι και 700.000 Ευρώ στον παίκτη, του οποίου του συμβόλαιο λήγει το επόμενο έτος. Ο σύλλογος της Χάιφα είχε κάνει προσπάθειες για να τον κρατήσει στο έμψυχο δυναμικό της, αφού είναι παίκτης που την οδήγησε στην κατάκτηση δύο σερί πρωταθλημάτων μετά από 16 χρόνια ανομβρίας και μετά από πολλές αποτυχημένες μεταγραφές ξένων στόπερ. Ωστόσο σε αυτήν τη διελκυστίνδα ο νικητής είχε κιτρινόμαυρο χρώμα.

 

Εις επίρρωσιν των όσων γράφουμε έρχονται οι δηλώσεις του προέδρου της Μακάμπι Χάιφα. Τα λόγια του είναι χαρακτηριστικότατα και αποδεικνύουν, ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε ρουά ματ. Γιατί, ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν αρχικά, ότι η ΑΕΚ είχε πρόθεση να ανεβάσει την προσφορά της στη Μακάμπι στα 1,8 εκατ.Ευρώ τελικά έμεινε στην αρχική της θέση και έκλεισε τον παίκτη.

«Ο Πλάνιτς είναι ο καλύτερα αμειβόμενος παίκτης στην Μακάμπι Χάιφα, αλλά είναι αδύνατον να ανταγωνιστούμε την ελληνική πρόταση. Είναι επίσης αδύνατον να δημιουργήσουμε τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ των παικτών γιατί στη συνέχεια όλοι θα ζητήσουν περισσότερα. Είχε δύο εξαιρετικές σεζόν, κατέκτησε πρωταθλήματα, αλλά είναι ώρα να φύγει. Επιπλέον τα χρήματα για την ομάδα είναι καλά και η ΑΕΚ φέτος δεν παίζει στην Ευρώπη. Αυτό μας επιτρέπει να τον δώσουμε μετά τα ματς με τον Ολυμπιακό», είχε αναφέρει ο ισχυρός άνδρας των Ισραηλινών, Γιακόφ Σαχάρ.

Τρελάθηκαν με Πλάνιτς κόντρα σε Ολυμπιακό οι ΑΕΚτζήδες

Στον πρώτο αγώνα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Πλάνιτς απέδειξε, ότι αξίζει η αναμονή από πλευράς ΑΕΚ. Ο 30χρονος αποτέλεσε ηγετική μορφή στην άμυνα της Μακάμπι. Καθοδηγούσε συνεχώς τους συμπαίκτες του από πίσω. Στον αέρα δεν του παίρνεις κεφαλιά με τίποτα. Βγήκε νικητής σε όλες τις μονομαχίες με τους «ερυθρόλευκους», κάνοντας πλάκα σε Τικίνιο και Καμαρά. Άντε να πάρεις κεφαλιά από στόπερ με ύψος 1,91 μ.ένα στοιχείο ωστόσο που δεν στερεί την ταχύτητά του, το οποίο είναι και το βασικότερο πλεονέκτημά του. Γιατί είναι ένας αμυντικός με μεγάλη ταχύτητα σκέψης.

Αποφασίζει γρήγορα. Βγαίνει πρώτος πάνω στη μπάλα και καθαρίζει. Όπως μας έλεγαν από το Ισραήλ, πολλοί λίγοι επιθετικοί μπορούσαν να τον κερδίσουν στο κυνήγι της μπάλας. Δεν τον νικούσαν στο σπριντ. Είναι επίσης δυνατός και αρκετά αθλητικός, αλλά και δημιουργικός παίκτης. Στον αγώνα με τους Πειραιώτες σκόραρε το δεύτερο γκολ της Μακάμπι, το οποίο ακυρώθηκε. Έχει σκοράρει μερικά γκολ στην καριέρα του (10) και μπορεί να δημιουργήσει φάσεις με την ικανότητά του να καθοδηγεί. Επιπρόσθετα, διακρίνεται για τον επαγγελματισμό του. Στο Ισραήλ δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα και προσαρμόστηκε πολύ εύκολα με την οικογένειά του.

Για την ΑΕΚ εξελίξεις με Πλάνιτς θα υπάρξουν μετά τον επαναληπτικό της Μακάμπι Χάιφα με τον Ολυμπιακό. Μετά το παιχνίδι της 27ης Ιουλίου στο Καραϊσκάκη, ο Σέρβος ποδοσφαιριστής αναμένται να παραμείνει στην Αθήνα, ώστε να ολοκληρωθούν τα τυπικά της μετακίνησής του. Όπως προαναφέραμε, η αναμονή αξίζει. Έτσι και αλλιώς ο ποδοσφαιριστής έχει κάνει προετοιμασία με τη Μακάμπι Χάιφα, θα έρθει με αγωνιστικό ρυθμό μετά τα παιχνίδια με τους Πειραιώτες στην Ευρώπη και είναι ζήτημα χρόνου η προσαρμογή στο πλάνο του Αλμέιδα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κερασάκι στην τούρτα για Αλμέιδα! "Παπάδες" ο Πινέδα - Έκλεισε μεταγραφή στόπερ ο Μελισσανίδης

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags