Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μανωλάς και Φορτούνης "χρωστούν" στον Μίτσελ - Επανένωση με Ιμπαγάσα - Φέρνει άλλους δύο πίσω!
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-20 19:03:00

Μανωλάς και Φορτούνης "χρωστούν" στον Μίτσελ - Επανένωση με Ιμπαγάσα - Φέρνει άλλους δύο πίσω!

Sportdog Team
Μανωλάς και Φορτούνης "χρωστούν" στον Μίτσελ - Επανένωση με Ιμπαγάσα - Φέρνει άλλους δύο πίσω!

Τα πεπραγμένα του Ισπανού τεχνικού κατά την πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό, οι παίκτες που χρησιμοποίησε και αυτοί με τους οποίους θα ξανασυνεργαστεί στους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ με την απόφαση του να επιστρέψει στη χώρα μας για χάρη του Ολυμπιακού θα βρει και αρκετά γνώριμα πρόσωπα, κάτι που είναι απολύτως λογικό, μιας και προπόνησε τους πρωταθλητές Ελλάδος 90 φορές! Μερικοί από τους γνώρισμους του είναι υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας, άλλοι συνεχίζουν από άλλο πόστο στον Ολυμπιακό και άλλοι αγωνίζονται ως ποδοσφαιριστές.

Ξεκινάμε από αυτούς που έχουν κρεμάσει τα παπούτσια τους, με πρώτο τον Γιάννη Μανιάτη. Ο παλαίμαχος διεθνής άσος πλέον έχει πόστο στη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού και έχει γράψει τη δική του ιστορία στους Πειραιώτες! Εξάλλου, ξέρει αρκετά καλά τον Μίτσελ, μιας και αγωνίστηκε στα 68 από τα 90 ματς που προπόνησε τους ερυθρόλευκους. Επρόκειτο για τον αρχηγό της τρελής χρονιάς που προκρίθηκε από τον όμιλο με Παρί Σεν Ζερμέν, Άντερλεχτ και Μπενφίκα, για να αποκλειστεί στο νήμα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη ρεβάνς, εξαιτίας του Φαν Πέρσι. Το πιο εντυπωσιακό επίσης ήταν πως σημείωσε 7 γκολ και 8 ασίστ στο διάστημα επί Μίτσελ ενώ γενικά στον Ολυμπιακό είχε 11 γκολ και 20 ασίστ σε 152 ματς.

Ένας ακόμη παίκτης που έχει αποσυρθεί και συνεχίζει στον Ολυμπιακό είναι ο τιμ μάνατζερ Αβραάμ Παπαδόπουλος! Όπως και ο Μανιάτης, έτσι και ο Αβραάμ είχε φορέσει το περιβραχιόνιο επί Μίτσελ, παίζοντας στο 1/3 των αγώνων, δηλαδή σε 30 αγώνες. Στην Ευρώπη δεν ήταν βασική λύση, ωστόσο έπαιρνε χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα ο Μίτσελ είχε προπονήσει και τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού Β΄ έπαιξε σε 25 περιπτώσεις, χωρίς όμως ο Αργεντινός να έχει ενεργό ρόλο στο ροτέισον της ομάδας! Κάτι που αποτυπώνεται και από το γεγονός πως είχε παίξει μόλις 2 φορές ολόκληρο αγώνα με τον Μίτσελ στον πάγκο ο Ιμπαγάσα.

Μια ακόμη περίπτωση παίκτη με αρκετές συμμετοχές επί Μίτσελ ήταν και ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος έχει φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα 96 φορές, με τις 49 εξ αυτών να είναι στη θητεία του Μίτσελ! Ο Μανωλάς ήταν βασικός και αναντικατάστατος στη πρώτη θητεία του Ισπανού και αυτό αναμένεται να συμβεί και φέτος. Γενικότερα ο έμπειρος στόπερ βοηθήθηκε επί Μίτσελ για να πάρει και τη μεταγραφή του στην Ρόμα.

Η παρουσία του Μίτσελ στον Ολυμπιακό είχε συμπέσει και με τη πρώτη χρονιά του Μπουχαλάκη στη συγκεκριμένη ομάδα, με τον Έλληνα άσο να καταγράφει 9 συμμετοχές και 1 γκολ επί Μίτσελ, την ώρα που πλέον μετράει 220 συμμετοχές και φοράει το περιβραχιόνιο της ομάδας. Ουσιαστικά με τον Μίτσελ πήρε τις πρώτες του ευκαιρίες για να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον Φορτούνη, ο οποίος πρόλαβε να παίξει 10 φορές, με 2 γκολ και 1 ασίστ, ωστόσο δεν είχε βρεθεί στην ευρωπαϊκή λίστα για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με Ατλέτικο, Μάλμε και Γιουβέντους. Κάπως έτσι το ντεμπούτο του είχε έρθει στην εκτός έδρας ήττα με τον Ατρόμητο, ως αλλαγή, ενώ με τον Μίτσελ κατέγραψε μόλις δύο φορές 90΄ συμμετοχή.

Μπορεί ο Παϊτίμ Κασάμι να μην έχει ακόμη φορέσει επίσημα την κόκκινη φανέλα, ωστόσο όλα δείχνουν πως θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Και αυτός έγραψε το 1/3 των συμμετοχών του στον Ολυμπιακό επί Μίτσελ, μιας και είχε τα 20 από τα 66 ματς, ενώ προσέφερε και 5 γκολ και μοίρασε και 4 ασίστ. Το καλύτερο του ματς ήταν αναμφίβολα αυτό με την Μάλμε τη οποία είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός με 4-2, με τον Ελβετό χαφ να δίνει 2 ασίστ.

Τέλος, μπορεί η περίπτωση του Ομάρ Ελαμπντελαουί να έχει... παγώσει στον Ολυμπιακό, ωστόσο η έλευση του Μίτσελ δεν αποκλείεται να το αλλάξει αυτό, μιας και ήταν αναντικατάστατος για όσο διάστημα τον είχε στη διάθεση του ο Ισπανός προπονητής! Είχε 6/6 90΄ στους αγώνες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς να γίνει αλλαγή και από την ενδεκάδα έβγαινε μόνο για ξεκούραση.

***Αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες που χρησιμοποίησε περισσότερο στα 90 του ματς στον Ολυμπιακό ο Μίτσελ ήταν οι Ρομπέρτο και Μανιάτης, με 72 και 67 αγώνες αντίστοιχα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από την... σφαλιάρα της Παρί στο έπος με Μάντσεστερ - Το θέμα Μίτσελ στα ντέρμπι και ο... Πλατανιάς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags