Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μίτσελ: Εντολή Μαρινάκη σε Μίτσελ για... σκούπα - Τέλειωσε κορυφαία ονόματα - Ποιοι φεύγουν από Ολυμπιακό
| 2022-09-21 10:00:00

Εντολή Μαρινάκη σε Μίτσελ για... σκούπα - Τέλειωσε κορυφαία ονόματα - Ποιοι φεύγουν από Ολυμπιακό!

του Παναγιώτη Νικολάου
Εντολή Μαρινάκη σε Μίτσελ για... σκούπα - Τέλειωσε κορυφαία ονόματα - Ποιοι φεύγουν από Ολυμπιακό!

Έρχεται να "καθαρίσει" το ρόστερ ο Ισπανός, φεύγουν βαριά συμβόλαια. Άλλωστε, το ίδιο είχε συμβεί και στην πρώτη του θητεία στο Λιμάνι, όταν είχαν αποχωρήσει από την ομάδα πολλοί παίκτες με μεγάλα συμβόλαια και δυνατό βιογραφικό. Ποιοι... κινδυνεύουν;

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν αρχίσει να... ξεσυνηθίζουν τις αλλαγές προπονητών, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς "ρίζωσε" στο Λιμάνι για μια τετραετία. Η αποχώρηση του Πορτογάλου τεχνικού έβαλε τον σύλλογο σε ένα μεταβατικό στάδιο, η εποχή Κορμπεράν τελείωσε πριν καλά καλά αρχίσει και ο Μίτσελ αποτελεί ήδη τον τρίτο προπονητή του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν.

Ο Ισπανός επιστρέφει στον Πειραιά για δεύτερη θητεία σε γνώριμα λημέρια και καλείται να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση. Οι Ερυθρόλευκοι προέρχονται από σερί αρνητικών αποτελεσμάτων που τους έχει φέρει ήδη στο -7 από την κορυφή στη Super League και μετρούν δύο ήττες σε ισάριθμα ματς στο Europa League. Όχι μόνο αυτό αλλά μετά τις μεταγραφές του Σεπτεμβρίου, διαθέτουν ένα ποιοτικό μεν, πολυάριθμο ρόστερ δε. Οι νέοι παίκτες ψάχνουν χημεία με τους προϋπάρχοντες, ενώ παράλληλα εκκρεμούν αποχωρήσεις, μιας και το έμψυχο δυναμικό της ομάδας αριθμεί σχεδόν 40 ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μίτσελ έκανε ήδη τη σχετική συζήτηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ανέλαβε το δύσκολο έργο της... εκκαθάρισης. Οι παίκτες θα περάσουν από την αξιολόγηση του ίδιου και του τεχνικού του επιτελείου ώστε να καθοριστεί το τι μέλλει γενέσθαι για τον καθένα ξεχωριστά.

Ασχέτως του τι πιστεύει κανείς για τις προπονητικές ικανότητες του Ισπανού τεχνικού, δεν χωρά αμφισβήτηση το ειδικό βάρος που κουβαλά και το ότι δεν... καταλαβαίνει από ονόματα. Για όσους δεν το θυμούνται, ο Μίτσελ είχε προβεί σε μεγάλες αλλαγές στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ το καλοκαίρι του 2013, έχοντας αναλάβει την ομάδα τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς. Κατόπιν εισήγησής του, είχαν αποχωρήσει τότε ορισμένα σημαντικά ονόματα, όπως οι Φέισα, Φετφατζίδης, Αμπντούν, Κοντρέρας, Μοντέστο ενώ είχαν δοθεί δανεικοί οι Τζιμπούρ, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Κολοβός και όχι μόνο!

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι ο 59χρονος τεχνικός δεν θα έχει πρόβλημα να "καθαρίσει" εκ νέου το ρόστερ του Ολυμπιακού, ζήτημα που είναι μείζονος σημασίας τη δεδομένη χρονική στιγμή.



Όπως σας έχουμε ξαναγράψει, υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές στο τωρινό ρόστερ, που μοιάζουν να περισσεύουν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι Κρίστινσον (ειδικά εάν αποκτηθεί ο Πασχαλάκης), Ανδρούτσος, Κεϊτά, Κούτρης, οι οποίοι παραμένουν στην ομάδα δίχως να υπολογίζονται. Ο Αγκιμπού Καμαρά μοιάζει να μη βρίσκεται σε καλή κατάσταση και το προηγούμενο διάστημα είχαν "φουντώσει" τα σενάρια για δανεισμό του, ενώ ο Βρουσάι αρχικά κέρδισε μια θέση στο ρόστερ από τον Κάρλος Κορμπεράν αλλά στη συνέχεια δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου.

Οι Αμπουμπακάρ Καμαρά και Λάιντνερ αποτέλεσαν καλοκαιρινές προσθήκες, όμως ο πρώτος προβληματίζει με τις εμφανίσεις και τον χαμηλό βαθμό ετοιμότητάς του, ενώ ο δεύτερος δεν κατάφερε να βγάλει κοινοτικό διαβατήριο και έτσι προς το παρόν υπολογίζεται για τον Ολυμπιακό Β'.

Όλοι οι παραπάνω -και όχι μόνο- θα περάσουν από το... μικροσκόπιο του Μίτσελ και η διοίκηση θα πάρει τις αποφάσεις για το μέλλον τους από κοινού με τον Ισπανό προπονητή. Η δουλειά που τον περιμένει είναι πολλή, αλλά όπως προαναφέραμε, ο παλαίμαχος θρύλος της Ρεάλ εργάζεται με τον δικό του τρόπο. Δεν θα διστάσει να δώσει δεύτερη ευκαιρία σε όποιον θεωρεί πως το αξίζει ούτε να "παρκάρει" στον πάγκο μεγάλα ονόματα αν δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του. Γι' αυτό άλλωστε επελέγη από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία!
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν χαμπαριάζει από βεντέτες ο Μίτσελ! Μεταγραφή 15 εκατ. - "Αδικία" σε Φορτούνη, φήμες για Βίκτορ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags