Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Καμία αντίδραση Μίτσελ, ολική μεταστροφή στον Ολυμπιακό - Τραγικός Βρσάλικο - Να αλλάξει σύστημα"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-07 18:37:00

"Καμία αντίδραση Μίτσελ, ολική μεταστροφή στον Ολυμπιακό - Τραγικός Βρσάλικο - Να αλλάξει σύστημα"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Καμία αντίδραση Μίτσελ, ολική μεταστροφή στον Ολυμπιακό - Τραγικός Βρσάλικο - Να αλλάξει σύστημα"!

Γιατί έπρεπε να παίξει ο Μαρσέλο και γιατί δεν έπρεπε να βγει ο Σισέ! Απέτυχε η αξιολόγηση στον Ολυμπιακό. Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει το μαύρο κουτί της ήττας από την Καραμπάγκ, στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Europa League.

Ο Ολυμπιακός υπέστη βαριά ήττα την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Η Καραμπάγκ έφυγε νικήτρια με σκορ 0-3 από το «Καραϊσκάκη», εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από τον κόσμο της ομάδας του Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο, αν και κινδύνεψαν, πέρασαν στην αντεπίθεση, έβγαλαν φάσεις και δημιούργησαν την ψευδαίσθηση, ότι μπορούν να πάρουν κάτι καλό από το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος όμως ήρθε η... πανωλεθρία. Οι Αζέροι εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα σε κέντρο και άμυνα και έφυγαν με ένα υπερπολίτιμο τρίποντο.

 

Στην αδυναμία αντίδρασης εντοπίζει το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής ομάδας ο Σάκης Τσιώλης. Ο έμπειρος τεχνικός ανέλυσε στο Sportdog το μαύρο κουτί της νέας ευρωπαϊκής απώλειας των Πειραιωτών, η οποία ήρθε για να προστεθεί στις ήττες από Ναντ και Φράιμπουργκ. Ο προπονητής της Καλαμάτας υποστήριξε, ότι η ομάδα δεν είχε συνοχή και έπρεπε να αλλάξει το σχήμα στην άμυνα, να το γυρίσει (από τα τρία στόπερ) σε τετράδα, να παίξει με δύο αμυντικά χαφ, ώστε να θωρακίσει τον άξονα και να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν. Παράλληλα χαρακτήρισε τραγική την επιλογή αλλά και την εμφάνιση του Βρσάλικο στο κέντρο της άμυνας, υποστήριξε, ότι δεν θα έκανε τον Σισέ αλλαγή στο 0-2 και έκρουσε καμπανάκι για τη συνέχεια. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Περιμένατε το αποτέλεσμα στο Ολυμπιακός-Καραμπάγκ;

«Φάνηκε από το πρώτο ημίχρονο. Εκτός από το ακυρωθέν γκολ, είχαν και δύο τετ α τετ αυτοί. Θυμηθείτε τη φάση που ο Εμβιλά έβγαλε πάνω στη γραμμή. Ήταν γνωστό, ότι αυτοί έχουν τρομερή ταχύτητα στην επίθεση και όταν θα έβρισκαν χώρο, θα τον “σκότωναν” τον Ολυμπιακό.

Τί λάθος έκανε ο Ολυμπιακός;

«Ήταν μία ομάδα που δεν είχε καμία συνοχή. Ήταν εντελώς καινούρια ομάδα. Συστηματικά δεν μπορούσε να στηρίξει αυτό που έπαιξε. Με τα τρία στόπερ και τον τρόπο που λειτουργούσαν, πέρα από τον Εμβιλά, είχαν τεράστια προβλήματα. Είχε την έμπνευση να παίξει με τρία στόπερ. Το πρόβλημα ήταν, ότι δεν υπήρξε αντίδραση. Δηλαδή να παίξει με τον Εμβιλά στο κέντρο και να έχει δύο αμυντικά χαφ, να τραβήξει το δεκάρι και να αγωνιστεί με τρεις επιθετικούς. Να δώσει ένα πρόβλημα στον αντίπαλο. Γιατί αμυντικά η Καραμπάγκ είχε προβλήματα με την ταχύτητα του Ολυμπιακού. Οπότε μεγάλη εντύπωση μου έκανε, ότι δεν υπήρχε αντίδραση από τον πάγκο. Μπορώ, να το δικαιολογήσω. Όλες οι ομάδες οι μεγάλες κάνουν κοιλιά. Απλά στον Ολυμπιακό υπάρχει μία ολική μεταστροφή».

Ο Σισέ ευθύνεται στα δύο πρώτα γκολ. Ήταν ο αρνητικότερος πρωταγωνιστής της βραδιάς. Πώς σχολιάζετε την εικόνα του, αλλά και την κίνηση του Μίτσελ να τον κάνει αλλαγή μετά το 0-2. Αυτό που ειπώθηκε είναι, ότι τον «έδωσε» στεγνά...

«Έτυχε, ειδικά στο δεύτερο γκολ, να ευθύνεται 100%. Γιατί εκεί κρίθηκε το ματς. Έτσι και αλλιώς, με μόνο αμυντικό χαφ τον Μπουχαλάκη, δύο επιθετικούς χαφ, δύο σέντερ φορ και χωρίς βοήθειες από τα άκρα, είχε τεράστια προβλήματα ο Ολυμπιακός συστηματικά. Σε καμία περίπτωση δεν πέτυχε η αξιολόγηση, για να βγάλει αυτό το σύστημα. Όπως είπα και πριν, ότι αφού το βλέπεις και είναι θέμα χρόνου, έπρεπε να αλλάξει κάτι αφού είχε πρόβλημα πίσω. Οι Αζέροι ήταν τρομερά γρήγοροι στο χώρο και έπαιζαν με ταχύτητα τη μπάλα. Ήταν αδύνατο να τους ακολουθήσει ο Ολυμπιακός. Μου έκανε εντύπωση, γιατί δεν το γύρισε σε τετράδα. Με Εμβιλά-Μπουχαλάκης στο κέντρο θα το κλείδωνε. Όσο για την αλλαγή του Σισέ, προσωπικά ίσως να τον προφύλαγα. Ο προπονητής δεν ξέρω πως το είδε ο προπονητής. Θα ήταν διαφορετικά αν τον έβγαζε στο ημίχρονο και έβαζε τον Παπασταθόπουλο ή δέκα λεπτά αργότερα. Την ώρα που έγινε η αλλαγή ήταν πολύ... ζεστό το θέμα. Εξέθεσε περισσότερο τον υπολογιστή. Βγήκε από τα όρια του».

Όλοι περίμεναν την είσοδο του Μαρσέλο. Είδαμε ότι δεν ήταν στο καλύτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Πώς κρίνετε την επιλογή;

«Συζητήθηκε πολύ αν έπρεπε να παίξει. Γνώμη μου είναι, ότι φυσικά έπρεπε να παίξει ο Μαρσέλο. Αλλά να παίξει σαν 11 μπροστά από το 3. Όχι σαν αμυντικός στην τετράδα. Θα ήταν περισσότερο ωφέλιμος. Με αυτό που έκανε, που συνέχιζε να παίζει με τρεις πίσω και τον Βραζιλιάνο σε ρόλο χαφ, τον εξέθεσε και αυτόν».

Ποιοί ήταν οι μοναδικοί διασωθέντες της αναμέτρησης;

«Ο Μπιελ και ο Εμβιλά. Γι'αυτό λέω, ότι αν έφερνε τον τελευταίο στο κέντρο, αφού ήταν σε καλή βραδιά και έπαιζε ο Μπιελ δεκάρι και τον Μασούρα στη θέση του Άβιλα δεξιά, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κάνει ανατροπή. Ήμουν σίγουρος, ότι θα άλλαζε το σύστημα. Δεν το έκανε ποτέ».

Βρσάλικο σε θέση δεξί στόπερ, δίπλα στον Σισέ. Πώς το είδατε το... έργο;

«Ήταν τραγικός. Έχει μεγάλες παραστάσεις ως παίκτης. Αλλά το βράδυ της Πέμπτης ήταν τραγικός. Ήταν νωθρός, πήγαινε πάντα δεύτερος στη μπάλα. Δεν κάλυπτε την πλάτη του και την πλευρά του. Επίσης όταν είχε ο Μπουχαλάκης τη μπάλα, δεν απλωνόταν στη γραμμή, για να πάρει τη μπάλα. Καθόταν στόπερ με συνέπεια να μην μπορεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα ο Ολυμπιακός. Είχε πολλά θέματα».

Ο Ρέαμπτσιουκ είναι ο αδύναμος κρίκος του Ολυμπιακού. Όλες οι ομάδες σημαδεύουν την πλευρά του. Τί συμβαίνει εκεί στα αριστερά; Είναι αποκλειστικά ευθύνη του Σλοβάκου αυτή η εικόνα που έχει ομάδα σε εκείνον τον τομέα;

«Για μένα θα μπορούσε να συμμαζευτεί η δουλειά, αν γύριζε σε τετράδα. Με δύο αμυντικά χαφ θα καλυπτόταν το θέμα. Ο προηγούμενος προπονητής έπαιζε με τρία αμυντικά χαφ Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκη με τον τελευταίο που έχει αριστερό πόδι, να καλύπτει τον Ρέαμπτσιουκ. Με το να παίζει μόνος ανασταλτικός μέσος ο Μπουχαλάκης ήταν δύσκολο να καλυφθεί αυτός ο παίκτης. Επαναλαμβάνω, ότι η αξιολόγηση στο σύστημα, δεν του βγήκε καθόλου».

Η διακοπή θα είναι... φάρμακο για να σωθεί η κατάσταση;

«Μέχρι να πάει σε διακοπή είναι πολύ επικίνδυνες οι καταστάσεις. Μπορεί να βγει εκτός στόχων, αν έχει αυτό το πρόσωπο. Θέλω να πιστεύω, ότι θα γίνει μία ανασύνταξη, να συζητήσουν κάποια θέματα. Σίγουρα και ο κόουτς θα δει κάποια πράγματα. Γιατί παρότι είναι ένας άνθρωπος που ξέρει το στυλ του Ολυμπιακού, την Πέμπτη έδειξε, σαν να μην ξέρει καθόλου την ομάδα. Καθόλου όμως. Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, στην Κρήτη, είναι κομβικό. Αν δεν αλλάξει τον σχηματισμό, θα έχει θέματα. Για μένα η μεγαλύτερη απώλεια και πληγή είναι ο Σεμέντο. Αυτός έμαθε να παίζει τον Ολυμπιακό μπάλα στην άμυνα, να βγάζει κάθετα και διαγώνια και να πάει πρώτος στη μπάλα. Ήταν μεγάλη η απώλειά του».

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νοοτροπία… ακριβού σούπερ μάρκετ στον Ολυμπιακό - Δεν τον φοβούνται - "Σπέκουλα" με Μαρσέλο

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags