Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Βοτανικός: Οριστικό: Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου οι προσφορές για την κατασκευή του Βοτανικού - Άμεσα ο ανάδοχος!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-18 13:35:00

Οριστικό: Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου οι προσφορές για την κατασκευή του Βοτανικού - Άμεσα ο ανάδοχος!

Sportdog Team
Οριστικό: Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου οι προσφορές για την κατασκευή του Βοτανικού - Άμεσα ο ανάδοχος!

Πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 16 Δεκεμβρίου, θα έχει προκύψει ο ανάδοχος και τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2023! 

O διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για τη δημοπράτηση του Βοτανικού έχει ξεκινήσει δια στόματος Κώστα Μπακογιάννη από χθες, Δευτέρα (17/10), και όπως επιβεβαιώνεται επίσημα πια θα έχει άμεσο αποτέλεσμα εντός 45 ημερών!

Πριν τα Χριστούγεννα λοιπόν και συγκεκριμένα στις 16 Δεκεμβρίου, θα έχει προκύψει ο ανάδοχος και τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2023! Η παράδοση του σταδίου στον Παναθηναϊκό αναμένεται εντός του 2026. Κι αυτό, διότι όπως γίνεται σαφές μέσα από τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε, οι υποψήφιοι ανάδοχοι οφείλουν να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί και τρεις μέρες αργότερα, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα εξετάσει τις προσφορές και θα γίνει γνωστός εντός τριών ημερών ο ανάδοχος που θα κατασκευάσει το νέο γήπεδο!

Ανάδειξη μειοδότη

Η δημοπράτηση θα αναδείξει μειοδότη και όχι πλειοδότη. Δηλαδή οι εταιρείες που θα διεκδικήσουν να πάρουν το έργο, θα καταθέσουν τις οικονομικές τους προσφορές και πόσο οι ίδιες κοστολογούν την κατασκευή του νέου γηπέδου.

Από αυτή τη διαδικασία θα επιλεγεί ο ανάδοχος, που θα κατασκευάσει τον Βοτανικό με το μικρότερο προτεινόμενο κόστος. Το πρωί της 30ης Σεπτεμβρίου είχαν εγκριθεί από τη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Ενέργειας οι Περιβαλλοντικοί Όροι για τον Βοτανικό. Επί της ουσίας αυτό ήταν ένα απ’ τα πιο σημαντικά έγγραφα στην πορεία προς τη δημοπράτηση του γηπέδου. Το στάδιο θα έχει χωρητικότητα από 38.500 μέχρι 40.000 μαζί με τις σουίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόλυτη ΝΤΡΟΠΗ αυτό που έκαναν στον Παναθηναϊκό στη Λαμία - Για τέτοιες κάθετες ήρθε ο Μπερνάρ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags