Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ετοιμάζει σούπερ έκπληξη ο Λουτσέσκου με ΑΕΚ - Μπαίνει πρόσωπο που δεν περίμενε κανείς
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-27 23:01:00

Ετοιμάζει σούπερ έκπληξη ο Λουτσέσκου με ΑΕΚ - Μπαίνει πρόσωπο που δεν περίμενε κανείς!

Sportdog Team
Ετοιμάζει σούπερ έκπληξη ο Λουτσέσκου με ΑΕΚ - Μπαίνει πρόσωπο που δεν περίμενε κανείς!

Μπορεί ο αμφίβολος για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, Άντριγια Ζίβκοβιτς να αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στην επικαιρότητα του ΠΑΟΚ, ωστόσο και η περίπτωση του Ράφα Σοάρες παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΠΑΟΚ: Οι πρώτες σκέψεις του Ραζβάν Λουτσέσκου για την αναμέτρηση της Κυριακής είναι να μην πάει σε αλχημείες για να καλύψει τις απουσίες Τσαούση και Βιεϊρίνια, αλλά να χρησιμοποιήσει τον Πορτογάλο μπακ στο αριστερό άκρο της άμυνάς του και τον Σάστρε στο δεξί άκρο, δυο παίκτες δηλαδή που παίζουν στις φυσικές τους θέσεις και έχουν μια εμπειρία για να παίξουν ως ακραίοι μπακ.

Αυτό που απασχολεί το τεχνικό επιτελείο, είναι αν ο Ράφα Σοάρες είναι σωματικά και ψυχολογικά έτοιμος για ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι όπως αυτό με την Ένωση. Η αλήθεια είναι ότι ο Ράφα Σοάρες, ενώ αποκτήθηκε με την λογική ότι θα είναι ο παίκτης που θα καλύπτει με τον Βιεϊρίνια τη θέση του αριστερού μπακ – ο Μάριος Τσαούσης μπήκε στο κάδρο στη διάρκεια της προετοιμασίας – έμεινε πολύ πίσω στην ιεραρχία του προπονητή του.

Καθοριστικό ρόλο στην οπισθοχώρησή του έπαιξαν δυο παράγοντες. Πρώτα ο τραυματισμός του που τον κράτησε εκτός για αρκετά μεγάλο διάστημα της προετοιμασίας. Ο Πορτογάλος υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στο δικέφαλο στον αγώνα με την Λέφσκι Σόφιας στην Τούμπα και έμεινε εκτός προπονήσεων μέχρι και τις 17 Αυγούστου λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ότι ο Ραφα Σοάρες δεν είναι τόσο επιθετικογενής μπακ όσο θα ήθελε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Πάντως βάσει των αριθμών, ο Πορτογάλος μπακ πέρσι με την φανέλα της Γκιμαράες είχε 8 ασίστ και 2 γκολ, σε μια επίδοση που δεν την λες και… κακή.

Όπως και να έχει και ενώ εδώ και δυο μήνες έχει ξεπεράσει το πρόβλημα του τραυματισμού του, όχι μόνο δεν έχει ακόμη κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα αλλά δεν ήταν καν στην αποστολή κανενός από τα 9 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ.

Ο Λουτσέσκου σκέφτηκε να τον ενεργοποιήσει νωρίτερα, πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής σε μια κουβέντα που έκανε μαζί του, τον ενημέρωσε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται ενοχλήσεις και πως δεν ήταν στο 100% της ετοιμότητάς του.

Πηγή: sfina.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags