Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Σκέτη απόλαυση ο Παλάσιος! Μαγεία Μπερνάρ-Βέρμπιτς – Πόσο δίκιο έχεις ρε Γιοβάνοβιτς (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-29 22:16:00

Σκέτη απόλαυση ο Παλάσιος! Μαγεία Μπερνάρ-Βέρμπιτς - Πόσο δίκιο έχεις ρε Γιοβάνοβιτς (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Σκέτη απόλαυση ο Παλάσιος! Μαγεία Μπερνάρ-Βέρμπιτς - Πόσο δίκιο έχεις ρε Γιοβάνοβιτς (ΒΙΝΤΕΟ)

Φανταστείτε αυτό το ματς στον Βόλο να γινόταν χωρίς κόσμο. Δεν θα είχε γίνει το πάρτι που είδαμε. Ίσως να μη βλέπαμε τόσο ορεξάτους τους παίκτες. Τους έφτιαξαν οι 15.000 Παναθηναϊκοί.

 Παναθηναϊκός έκανε το δέκα στα δέκα (και έγραψε ιστορία αφού για πρώτη φορά σημείωσε τέτοια επίδοση) επικρατώντας 5-1 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό, σε μία αναμέτρηση με καταπληκτική ατμόσφαιρα, ένα στοιχείο στο οποίο στάθηκε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. «Θυμηθήκαμε έστω και λίγο πως είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο, να ταξιδεύουν οι φίλαθλοι να δούνε την ομάδα τους», ήταν τα λόγια του στις πρώτες δηλώσεις μετά την θριαμβική επικράτηση του «Τριφυλλιού». Και πόσο δίκιο έχει!!! Φανταστείτε αυτό το ματς στον Βόλο να γινόταν χωρίς κόσμο. Δεν θα είχε γίνει το πάρτι που είδαμε. Ίσως να μη βλέπαμε τόσο ορεξάτους τους παίκτες. Τους έφτιαξαν οι 15.000 Παναθηναϊκοί που είδαν την ομάδα τους να κάνει μία πρωταθληματική εμφάνιση.

 

Έχοντας τρομερή ψυχολογία από την επικράτηση εναντίον του Άρη, αλλά χωρίς τον Αϊτόρ για τον οποίο η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι, οι πράσινοι παρατάχθηκαν σε διάταξη 4-3-3. Στο πρώτο ημίχρονο οι πρωταγωνιστές ήταν χωρίς αμφισβήτηση οι Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Σπόραρ και φυσικά ο Παλάσιος! Ειδικά ο τελευταίος που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη με ένα καταπληκτικό γκολ και μέσα σε πέντε λεπτά «καθάρισε» την υπόθεση νίκη για την αθηναϊκή ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στον Βόλο. Και πάλι όμως οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι επιθετικά, σε σημείο τερματοφύλακας και άμυνα να έχουν ρόλο θεατών στο παιχνίδι. Οι «πράσινοι» δεν έμειναν το 0-2 και εκμεταλλευόμενοι τα περισσότερα ρήγματα στα μετόπισθεν των γηπεδούχων, κατάφεραν να σημειώσουν άλλα τρία τέρματα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους.

Ένας από τους παίκτες που έψαξαν πολύ το γκολ και είχε καλές στιγμές ήταν ο Σπόραρ! Εν τέλει το πέτυχε στο 76' σημειώνοντας το πέμπτο τέρμα του Παναθηναϊκού και ένατο προσωπικό με την πράσινη φανέλα. Για να δούμε όμως τι σημειώσαμε στο μπλοκάκι μας για τον καθένα ξεχωριστά.
 

 

Μπρινιόλι: Στο πρώτο μέρος δεν είχε καθόλου δουλειά! Δεν έκαναν φάσεις οι Βολιώτες. Μάλιστα το 0-2 έγινε με δικό του βολέ, άρα το γέμισμά του μέτρησε ως ασίστ. Στο δεύτερο όμως έδειξε καλά αντανακλαστικά στην πρώτη απειλή των γηπεδούχων, όταν ο Μπαριέντος έκανε πονηρή εκτέλεση φάουλ. Στο πέναλτι ο Νοκέρτ τον ψαρεύει περνώντας τη μπάλα από πάνω του.

Σάντσες: Στα αμυντικά του καθήκοντα δεν είχε πρόβλημα! Δεν ανέβηκε πολύ την πλευρά, αφού όλη τη δουλειά από δεξιά την έκανε ο Παλάσιος.

Σένκεφελντ: Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλή δουλειά. Στο δεύτερο όμως, στην πρώτη πολύ καλή στιγμή του Βόλου, στο 60', κάλυψε τον χώρο και έκλεισε σωστά την επέλαση του Φερνάντες που κλείστηκε στη γωνία πριν πασάρει. Στο 83' έκανε το μαρκάρισμα πάνω στον Τσοκάνη, η οποία δόθηκε πέναλτι, μετά από θέαση του VAR.

Μάγκνουσον: Ήταν από τους πρωταγωνιστές στην άμυνα! Είχε καθοριστικές επεμβάσεις όποτε δημιουργήθηκε θέμα. Δεν άφησε αν περάσουν πολλές μπαλιές.

Χουάνκαρ: Δεν είχε πρόβλημα στα αμυντικά του καθήκοντα. Είχε ανεβάσματα στην επίθεση. Στο 63' σκόραρε με φοβερό σουτ εκτός περιοχής (το οποίο κόντραρε) για το 0-3. Αρχικά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ του Βέρμπιτς, ο Σιδηρόπουλος όμως εξέτασε τη φάση στο VAR και το κατακύρωσε, αλλά ως αυτογκόλ του Εσκοβάλ. Από εκείνον ξεκίνησε η φάση στο 0-5.

Ρούμπεν: Μαζί με τον Τσέριν δεν άφηναν να περνά τίποτα από το κέντρο προς τα πίσω!

Τσέριν: Σημείωσε το 0-4 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησε του Παναθηναϊκού στον Βόλο. Πήρε τη μπάλα με πλάτη στην εστία, κράτησε τη μπάλα, γύρισε και πλάσαρε τον Κλέιμαν.

Μπερνάρ: Ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την πάσα στον Παλάσιος για να κάνει αυτήν την τρελή κούρσα στο 0-1, αλλά και αυτός που έδωσε την ασίστ στον Σπόραρ για το 0-5. Έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Παλάσιος: Η συμβολή του καθοριστική! Το πρώτο γκολ που σημειώνει ήταν σκέτη απόλαυση. Ήταν μία παλικαρίσια ατομική προσπάθεια, όπου σε ένα τρελό σλάλομ πέρασε τους Βολιώτες σαν σταματημένους και εκτέλεσε άψογα με εξωτερικό φάλτσο. Στο δεύτερο ευνοήθηκε από την τύχη και την κακή εκτίμηση του Κλέιμαν. Στο 72' έπιασε ανάποδο ψαλίδι που αν έμπαινε θα μιλούσαμε για το γκολ της χρονιάς.

Βέρμπιτς: Είχε σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση, καθότι ο Γιοβάνοβιτς περίμενε από αυτόν να πιέσει ψηλά. Και έτσι έγινε! Ο Σλοβένος ήταν πολύ κινητικός, απειλητικός και πήρε ατομικές προσπάθειες. Ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν δηλαδή. Στο δεύτερο μέρος, μετά το 0-4, έγινε αλλαγή, επειδή αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση. Μαζί με τον Μπερνάρ ήταν... μαγεία.

Σπόραρ: Πέτυχε το νικητήριο γκολ με τον Άρη και μετά το παιχνίδι η κάμερα τον έπιασε να τραγουδά με οπαδούς του Παναθηναϊκού, έξω από τη Λεωφόρο, το σύνθημα “πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ”. Στον Βόλο το έψαξε αρκετά, είχε φάσεις, μάλιστα πριν το 0-4 ο Κλέιμαν απέκρουσε ένα καταπληκτικό τακουνάκι που έκανε, αλλά στο 76' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, σημειώνοντας το πέμπτο γκολ του Παναθηναϊκού.

Σημείωση: Όλες οι αλλαγές έγιναν μετά το 0-5, όταν το αποτέλεσμα είχε κριθεί. Οπότε δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για Κουρμπέλη, Ιωαννίδη, Ρούμπεν, Τσόκαϊ, Γκάνεα, Κώτσιρας.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το "αστέρι" ΠΑΟ έχει... χάρισμα στο γκολ - Το κοινό παρελθόν με Σαλάχ και η πίστη του Ιβάν! (ΒΙΝΤΕΟ)
 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags