Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Είχε κότσια να πει και μία αλήθεια ο Λουτσέσκου! Γλίτωσε το 5-0 ο Κοτάρσκι - Άλλα δεδομένα με Κωνσταντέλια
| 2022-10-31 09:30:00

Είχε κότσια να πει και μία αλήθεια ο Λουτσέσκου! 5-0 χωρίς Κοτάρσκι - Άλλα δεδομένα με Κωνσταντέλια

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Είχε κότσια να πει και μία αλήθεια ο Λουτσέσκου! 5-0 χωρίς Κοτάρσκι - Άλλα δεδομένα με Κωνσταντέλια

Γιατί δεν φταίει η διαιτησία στον ΠΑΟΚ και τι συμβαίνει με Μπότο-Σαββίδη. Στον Δικέφαλο θα πρέπει να... ψαχτούν γιατί δεν σκόραραν όταν μπορούσαν και γιατί υπήρξαν γκάφες που στοίχισαν.

«Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ άξιζε τη νίκη, αλλα την πήρε μετά από μία μεγάλη… ασίστ από εμάς». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Ρασβάν Λουτσέσκου, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ίσχυσε ξανά ο νόμος της ιστορικής έδρας της Ένωσης σε αυτά τα ματς. Επειδή στο προηγούμενο Blog μας, στολίσαμε με λόγια έντασης τον Ρουμάνο, σε αυτό το κείμενο θα γράψουμε, ότι είχε τουλάχιστον τα... κότσια να παραδεχτεί, ότι η αντίπαλη ομάδα, στο γήπεδο της οποίας μπήκε, για να προκαλέσει τους οπαδούς της, άξιζε τη νίκη. Είπε και μία αλήθεια.

Γιατί εδώ και τέσσερα χρόνια πάλευε μαζί της, όπως ο Διγενής με τον Χάρο στα μαρμαρένια αλώνια. Μπορεί το τετ α τετ με τον Μελισσανίδη να του άλλαξε τα μυαλά.

Γιατί στα ερτζιανά τα αφτιά μας άκουσαν φωνές από ρεπόρτερ που πρόσκεινταν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που έλεγαν, ότι η ΑΕΚ πήρε σφυρίγματα, ιδιαίτερα ότι δεν τιμωρήθηκαν σκληρά μαρκαρίσματα, τα οποία έστειλαν μήνυμα στον ΠΑΟΚ, ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι.

Δεν φταίει βέβαια η διαιτησία, όταν ο Κωνσταντέλιας δεν κάνει γκολ την πρώτη φάση του αγώνα. Δεν φταίει η διαιτησία αν ο Ολιβέιρα βάζει ένα γκολ σε 100 ευκαιρίες και χάνει σίγουρα τέρματα, όπως η κεφαλιά στο 8'. Και επίσης δεν φταίει η διαιτησία, όταν τρως δύο γκολ από γκάφες.

Και πάμε παρακάτω. Ο ΠΑΟΚ, έλεγε η ίδια φωνή, ότι έχτιζε τις επιθέσεις από πίσω, ενώ η ΑΕΚ πήγαινε να κλέψει μπάλες, κάτι που το γνώριζε ο προπονητής. Ρώτησαν τον Λουτσέσκου, αλλά αυτός είπε “και τί να κάνω;”. Πάντως αυτό που είδαμε από τον ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα μετά το 2-0, δεν ήταν build up, αλλά ανούσια κυκλοφορία της μπάλας.

Η ΑΕΚ είχε σχέδιο, το εφάρμοσε και πήρε τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ στη Φιλαδέλφεια δεν είχε σχέδιο. Το μόνο σχέδιο ήταν να δημιουργηθεί κλίμα από τον Λουτσέσκου, για να διαταραχθεί η ηρεμία του παιχνιδιού, να τιναχτούν τα πάντα στον αέρα, κάτι που θα στοίχιζε στην Ένωση. 

Ο ΠΑΟΚ είχε MVP, τον Κοτάρσκι. Αυτός κράτησε τόσο χαμηλά το σκορ. Το φυσιολογικό αποτέλεσμα θα ήταν 5-0. Έκανε μεγάλες επεμβάσεις ο Σλοβένος και απετράπη μία πανωλεθρία. Ήταν ήρωας για τους «ασπόμαυρους». Κατά τα άλλα, όλη η ομάδα της Θεσσαλονίκης παίρνει πολύ κακό βαθμό. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση του Κωνσταντέλια, για τον οποίο έχουμε τονίσει πολλάκις, ότι πρέπει να πάρει και άλλα παιχνίδια. Ο Λουτσέσκου τον έριξε βασικό σε ντέρμπι, τα πήγε περίφημα, πρέπει όμως να καθιερωθεί.

Και μακάρι να πιάσει το παιδί, όπως και όλα τα νεαρά παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία της ομάδας. Σε αυτό τον τομέα δεν χρειάζεται κριτική. Γιατί υπάρχουν φωνές που λένε, ότι με τις επιλογές των πιτσιρικάδων, ο Ρουμάνος ενοχοποιεί τον Μπότο για τον σχεδιασμό ή ότι η ομάδα φτωχοποιείται, γιατί ο Σαββίδης δεν είναι πλέον τόσο ζεστός. Μπορεί να παίζει το πρώτο σενάριο ή το δεύτερο, αλλά και τα δύο μαζί. Το θέμα είναι, ότι πιτσιρικάδες «βγαίνουν» ως λύσεις. Το έχει ανάγκη όχι μόνο ο ΠΑΟΚ αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. By the way, ο Μπότο κοίταζε όλο το γήπεδο... αποσβολωμένος. Και πάμε τώρα να δούμε τις σημειώσεις μας από το παιχνίδι για τους «ασπρόμαυρους»:

 

Κοτάρσκι: Στο 1-0 δεν ευθύνεται. Τον «κρέμασε» η άμυνά του. Μάλιστα με τις επεμβάσεις του κράτησε χαμηλά το σκορ. Ειδικά η επέμβαση στο 38' στην προσπάθεια του Πινέδα ήταν η απόκρουση της χρονιάς.

Σάστρε: Είχε θέματα από αριστερά με τις επελάσεις του Γκατσίνοβιτς.

Ίνγκασον: Έκοβε τις πρώτες μπαλιές ψηλά. Στο γκολ ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Δεν βρέθηκε στη σωστή θέση για να κόψει τον Λιβάι Γκαρσία, αν και το λάθος ξεκινά από τον Κουλιεράκη.

Κουλιεράκης: Η φάση του γκολ του Λιβάι Γκαρσία ξεκινά από λάθος δικό του. Κάνει παρκινδυνευμένη πάσα στον Ντάντας. Έχει ευθύνη και στο 2-0, αφού τρώει την προσποίηση του Ελίασον.

Σοάρες: Ευθύνεται στο 2-0! Δεν φαίνεται ούτε καν στο πλάνο της τηλεόρασης. Τόσο εκτός τόπου και χρόνου ήταν. Από την πλευρά του έκανε πάρτι ο Ελίασον.

Κούρτιτς: Απομάκρυνε κίνδυνο στον αέρα ύστερα από γέμισμα του Γκατσίνοβιτς από επικίνδυνη στατική φάση που έφερε όλη την ΑΕΚ στην περιοχή του ΠΑΟΚ.

Ντάντας: Είναι ο άνθρωπος που χάνει τη μπάλα υπό την πίεση του Αραούχο στο 1-0. Κάκιστη εμφάνιση έγινε αλλαγή στο δεύτερο μέρος.

Αουγκούστο: Είχε ανεβάσματα και βοηθούσε να βγει η μπάλα γρήγορα μπροστά. Από εκεί και πέρα τον κατάπιε η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ.

Κωνσταντέλιας: Έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Μάλιστα έκανε την πρώτη φάση του αγώνα, όταν από γέμισμα από φάουλ, βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, αλλά κλείστηκε αριστερά στη γωνία, με αποτέλεσμα ο Αθανασιάδης να βγει και να του κόψει το οπτικό πεδίο. Στο 47' έκανε απίθανη κούρσα, άδειασε δύο αντιπάλους και σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Πινέδα. Αν έμπαινε το γκολ στο 7' ίσως το παιχνίδι να είχε άλλη εξέλιξη και ο ίδιος να καθιερωνόταν στα πλάνα του προπονητή του. Το είπε άλλωστε και ο Λουτσέσκου, τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια κρίνονται από τις στιγμές.

Νάρεϊ: Άφαντος στο παιχνίδι. Τον έβγαλε ο Λουτσέσκου. Ήταν το χειρότερο παιχνίδι του.

Ολιβέιρα: Έχασε από πολύ κοντά μία κεφαλιά στο 8' που δεν χάνεται! Από εκεί και πέρα δεν φάνηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι. Ο Λουτσέσκου δεν τον έβγαλε, μπας και γίνει καμία καραμπόλα και την εκμεταλλευόταν ο Πορτογάλος. Αλλά και ποιόν να έβαζε; Τον Γκορντεζιάνι; Να τον κάψει σε αυτό το παιχνίδ;

ΑΛΛΑΓΕΣ

Οι αλλαγές δεν μπαίνουν στο ζύγι! Ο ΠΑΟΚ με την είσοδο των Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Καντουρί, Κουαλιάτα, απλά απέκτησε μία καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς ουσία. Δεν μπορούσε να απειλήσει με την καμία.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήρε την… ταυτότητα του Λουτσέσκου ο Αλμέιδα - "Έπνιξε" τον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ - "Εξαφανίστηκε" ο Νάρεϊ!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags