Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Γιατί η αγωνία κράτησε παρά μόνο λίγα λεπτά, τα πρώτα έντεκα για την ακρίβεια, όπου η Ένωση πέτυχε δύο γκολ. «καθάρισε» τη νίκη και από εκεί και πέρα το ματς έληξε. Αλλά όχι! Η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού σημείωσε άλλο ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και είχε πολλές ακόμα ευκαιρίες, για να δώσει μεγαλύτερο εύρος στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο προπονητής των Κρητικών παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου, ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρυθμό της Ένωσης και την ένταση που είχε στο παιχνίδι της από τον παλμό του κόσμου, ο οποίος για μία ακόμα φορά γέμισε την «Αγιά Σοφιά», παρά τις περίεργες συνθήκες, αφού εξαιτίας της γενικής απεργίας τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν λειτούργησαν όπως τις κανονικές ημέρες, ενώ ο ηλεκτρικός σταμάτησε τα δρομολόγιά του στις 17:00.

Εντάξει, σύμφωνοι, ο τελευταίος στη βαθμολογία ΟΦΗ δεν είναι φόβητρο. Κάθε παιχνίδι όμως ελλοχεύει κινδύνους, ακόμα και απέναντι στον πιο αδύναμο αντίπαλο. Πόσω μάλλον όταν ακολουεί ένα κρίσμο ματς, όπως αυτό εναντίον του Ολυμπιακού, στο Καραϊσκάκη. Το σημαντικότερο για την ΑΕΚ ήταν, ότι δόθηκε η ευκαιρία στον Ματίας Αλμέιδα να κάνει αλλαγές, να ξεκουράσει παίκτες και να δοκιμάσει πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά.

Ο αντι-Ελίασον

Όπως η θέση στη δεξιά πτέρυγα, για την οποία υπάρχει ένας προβληματισμός στον κόσμο, εξαιτίας του τραυματισμού του Νίκλας Ελίασον. Ο Σουηδός ήταν σημείο αναφοράς. Έφερε ισορροπία στην πλευρά και με την απλότητά του έδωσε πολλές λύσεις στους «κιτρινόμαυρους» με πάσες και ασίστ. Επίσης βοήθησε πολύ τον Ρότα να ανεβεί.

Ο Αργεντινός τεχνικός προτίμησε ως αντί-Ελίασον τον Άμραμπατ, ο οποίος έκανε καλό παιχνίδι! Ήταν πολύ κινητικός και δραστήριος εξ αρχής, με αυτό το αλανιάρικο στυλ που τον χαρακτηρίζει. Ο Μαροκινός ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο 5', απ'το οποίο προήλθε το 1-0. Έφτιαξε ευκαιρία για τον Γκατσίνοβιτς, στο 46'. Εμφανίστηκε κεφάτος και με διάθεση να πάρει το ρόλο του Ελίασον παρότι ο τρόπος που αγωνίζεται είναι πολύ διαφορετικός. Έχει δύναμη, πάθος, ένταση, τρεξίματα, μπουκαρίσματα. Αν μπορούσε να βάλει περισσότερη απλότητα και ουσία στο παιχνίδι του θα ήταν ιδανικότερο. Ίσως ο Μάνταλος θα μπορούσε να «ντυθεί» καλύτερα αυτόν τον μανδύα και να παίξει στη δεξιά πλευρά, αφού και ο Τσούμπερ είναι νοκ-άουτ, γιατί είναι πιο ευέλικτος, αποτελεσματικός και δεν σπαταλά άσκοπη ενέργεια.

Για τον Αλμέιδα πάντως σημασία είχε, ότι η ομάδα του έβγαλε την ίδια δύναμη στον αγωνιστικό χώρο με το ματς στην Τρίπολη, διατήρησε την ένταση, με τη μόνη διαφορά, ότι η ΑΕΚ σκόραρε αρκετά γρήγορα. «Ήταν σημαντικό να διατηρήσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας παρά τις αλλαγές που είχαμε. Πιστεύω, με αυτόν τον τρόπο ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές αρχίζουν να πιστεύουν ότι είναι σημαντικοί. Εγώ δουλεύω με γκρουπ. Οι ίδιοι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του «πελλάδο».

Η στιγμή

Μισή ώρα πριν τη σέντρα στο ΑΕΚ-ΟΦΗ υπήρξε μία πολύ όμορφη στιγμή. Ο Νίκλας Ελίασον, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Αστέρα και υποβλήθηκε σε επέμβαση αποκατάστασης του κατάγματος που υπέστη στην περόνη, εισήλθε στο γήπεδο με πατερίτσες.

Όταν έγινε αντιληπτός, οι οπαδοί της ΑΕΚ τον καταχειροκρότησαν και φώναξαν ρυθμικά το όνομά του, στηρίζοντάς για τον αγώνα της επιστροφής που έχει να δώσει ο Σουηδός.

Κριτική παικτών

Αθανασιάδης: Δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα στο παιχνίδι. Στο 45' έκανε μία απόκρουση σε σουτ του Μπαλογιάννη από αριστερά, στην οποία δεν έστειλε τη μπάλα πλάγια, όπως έπρεπε, στα σίγουρα... Κίνδυνος δεν δημιουργήθηκε, αλλά σε διαφορετικές καταστάσεις θα μπορούσε...

Σιντιμπέ: Αμυντικά δεν είχε προβλήματα. Είχε ανεβάσματα. Έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκι στο 65' από σέντρα του Λιβάι Γκαρσία. Ακόμα υπολείπεται σε φυσική κατάσταση.

Μήτογλου: Είχε σωστές τοποθετήσεις και επεμβάσεις. Είχε σοβαρότητα και συγκέντρωση.

Μουκουντί: Ήταν σταθερός και ψύχραιμος στα κοψίματά του. Γενικά υπήρχε καλή αλληλοκάλυψη μεταξύ των δύο στόπερ και του Γιόνσον που οπισθοχωρούσε για να βοηθήσει.

Χατζισαφί: Πολύ καλό παιχνίδι για τον Ιρανό. Αμυντικά ήταν αλάνθαστος. Είχε ανεβάσματα συχνά, επιχείρησε σουτ και σέντρες.

Γιόνσον: Έκανε σωστά κοψίματα. Ήταν σημαντικό ότι δεν βγήκαν πολλές ενέργειες από το κέντρο χάρη στην παρουσία του. Είχε μία λάθος μεταβίβαση που δεν κόστισε.

Γκατσίνοβιτς: Ο Σέρβος για μία ακόμα φορά ήταν μέσα στις φάσεις. Κυνήγησε το γκολ, σκόραρε με ντελικάτο τελείωμα από σέντρα του Μάνταλου, ξεσήκωσε τον κόσμο με τις ντρίπλες και τις μαγιικές του ενέργειες στις «μπούκες» του στην περιοχή. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έχασε μία τεράστια ευκαιρία, όταν σημάδεψε πάνω στον Λάρσον, ύστερα από σέντρα του Άμραμπατ.

Άμραμπατ: Ήταν πολύ κινητικός και δραστήριος εξ αρχής, με αυτό το αλανιάρικο στυλ που τον χαρακτηρίζει. Ο Μαροκινός ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο 5', απ'το οποίο προήλθε το 1-0. Έφτιαξε ευκαιρία για τον Γκατσίνοβιτς, στο 46'. Εμφανίστηκε κεφάτος και με διάθεση να πάρει το ρόλο του Ελίασον. Αν μπορούσε να βάλει περισσότερη απλότητα και ουσία στο παιχνίδι του θα ήταν ιδανικό.

Πινέδα: Μοίραζε παιχνίδι, δημιουργούσε επιθέσεις, έβγαζε την ομάδα μπροστά. Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε μία λάθος μεταβίβαση (για τον Άμραμπατ) που δεν κόστισε, αλλά σε διαφορετικές συνθήκες (σε άλλο ματς για παράδειγμα) θα μπορούσε.

Μάνταλος: Ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ. Έφτιαξε ευκαιρίες, είχε ασίστ (στον Γκατσίνοβιτς στο 2-0), έχασε και αυτός κάποιες φάσεις. Το έψαξε δηλαδή το γκολ και το πέτυχε στο 60'. Ήταν άτυχος, γιατί τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή.

Λιβάι Γκαρσία: Άνοιξε το σκορ με πέναλτι, στο 6', δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μία άνετη επικράτηση της ΑΕΚ. Είχε συμμετοχή στο 2-0, αφού από δική του διεκδίκηση, ο Μάνταλος σέρβιρε για τον Γκατσίνοβιτς. Πήρε ατομικές προσπάθειες.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Γαλανόπουλος: Όταν μπήκε το ματς είχε τελειώσει. Έδειξε μεγάλη διάθεση. Δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, αφού ο ρυθμός είχε πέσει.

Αραούχο: Στο 76' είχε ένα σουτ εκτός περιοχής που έφυγε πάνω από τα γκολπόστ. Είχε τον χώρο και τον χρόνο, για να ζυγίσει καλύτερα την προσπάθειά του. Ήταν η πρώτη του επαφή με τη μπάλα με την είσοδό του στο παιχνίδι.

Μαχαίρας: Δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής, για να αξιολογηθεί.

Κοσίδης: Ισχύει ό,τι και για τον Μαχαίρα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με Φερνάντες στην ΑΕΚ, αυτόν ζήτησε ο Αλμέιδα - Κρατάει τον... φευγάτο στον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν!