Facebook Pixel ΑΕΚ: Ομάδα... Premier η ΑΕΚ, αυτός είναι ο "νέος Πινέδα" του Αλμέιδα - Σκάει αποχώρηση έκπληξη Έλληνα άσου!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-05 13:05:00

Ομάδα... Premier η ΑΕΚ, φέρνει "νέο Πινέδα" ο Αλμέιδα - Σκάει αποχώρηση έκπληξη Έλληνα άσου!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ομάδα... Premier η ΑΕΚ, φέρνει "νέο Πινέδα" ο Αλμέιδα - Σκάει αποχώρηση έκπληξη Έλληνα άσου!

Ο Νο1 στόχος του Αργεντινού και το ντόμινο αλλαγών στο ρόστερ το καλοκαίρι. Πώς κινείται η Ένωση στα μεταγραφικά, γιατί περιμένουν τις προτάσεις του προπονητή για τις κινήσεις του Ιανουαρίου και οι πρώτες σκέψεις για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ενόψει της επόμενης σεζόν.

ΑΕΚ: Ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτές τις ημέρες το ρεπορτάζ της Ένωσης, αφενός γιατί η ομάδα στραβοπάτησε στα Γιάννινα, έχασε, και απομακρύνθηκε από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό. Με αποτέλεσμα, τώρα, να δημιουργεί έξτρα ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσει αγωνιστικά.

Δεν είναι όμως μόνο το αγωνιστικό σκέλος, καθώς οι Κιτρινόμαυροι κινούνται και για την ενίσχυσή τους, σε μια δύσκολη μεταγραφική περίοδο όπως είναι η χειμερινή. Κι εδώ έχει ενδιαφέρον να δούμε το... αγγλικό στιλ που υπάρχει στο κλαμπ, καθώς ο Ματίας Αλμέιδα όντως έχει πάρει τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος στο σπίτι του!

Γιατί είναι εκείνος που έχει το γενικό πρόσταγμα αγωνιστικά, στα αποδυτήρια, αλλά είναι και εκείνος που δίνει την κατεύθυνση στις μεταγραφές. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι κυριαρχεί το όνομα του Κικάνοβιτς εδώ και κάμποσο καιρό στο ρεπορτάζ, καθώς ο Αργεντινός τεχνικός έχει αποδείξει ότι ξέρει τι/ποιον εισηγείται. Η περίπτωση του Πινέδα είναι χαρακτηριστική.

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό όνομα, ακόμα και στην ομάδα του δεν είναι ο πιο γνωστός παίκτης, αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί ως φουνταριστός, αριστερος εξτρέμ, ή πίσω από τον επιθετικό. Στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο είναι στα 2,5 εκατ. ευρώ η τιμή του, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει σε ποια συμφωνία μπορεί να φτάσει μια ομάδα του MLS (δανεισμός και οψιόν, συνιδιοκτησία, διετής δανεισμός).

Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ έχει μαρκάρει την περίπτωση του Κικάνοβιτς, φουλάρει τις μηχανές και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτησή του.

"Τελειώνει" ο Τζαβέλλας ή πωλείται ο Μήτογλου;

Η πληροφορία που έφτασε στα αυτιά του sportdog από το ρεπορτάζ της Ένωσης, αναφέρει ότι οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να αποκτήσουν και στόπερ στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Με δεδομένο ότι Μουκουντί και Βίντα δεν μετακινούνται από την 11άδα και ο Μήτογλου είναι σταθερά η τρίτη λύση όταν ο ένας από τους δύο βασικούς δεν μπορεί να αγωνιστεί.

Το μυαλό πηγαίνει στον Τζαβέλλα, καθώς αν έρθει κάποιος στόπερ προφανώς η ιεράρχηση στην ομάδα θα αλλάξει και ο διεθνής Έλληνας άσος δεν θα έχει χώρο. Μόνο που καλό θα είναι να μην βιαστούμε με τον Γιώργο, καθώς η βασική του θέση είναι εκείνη του αριστερού μπακ!

Μπορεί δηλαδή να δώσει λύσεις (και μάλιστα ως αριστεροπόδαρος!) σε δύο θέσεις στην άμυνα. Με αποτέλεσμα το μυαλό να πηγαίνει μάλλον στον Μήτογλου, που ναι μεν ήρθε ως πρότζεκτ στην ομάδα αλλά αν προκύψει μια καλή πρόταση για την παραχώρησή του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι Βίντα και Μουκουντί δεν κουνιούνται από την 11άδα και η ομάδα ψάχνεται για ενίσχυση στην άμυνα, δεν αποκλείεται να συνεχίσει αλλού την καριέρα του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μουντιαλικός χαφ σε... τιμή ευκαιρίας για ΑΕΚ - "Κόφτης με τάκλιν και γκολ - Ψεγάδι του οι κίτρινες"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags