Facebook Pixel Super League: Φαβορί η ΑΕΚ - Ο ΠΑΟΚ μπορεί να... καταστρέψει τον ΠΑΟ - Κανένα άλλοθι για Γιοβάνοβιτς-Αλαφούζο
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-23 10:00:00

Φαβορί η ΑΕΚ - Ο ΠΑΟΚ μπορεί να... καταστρέψει τον ΠΑΟ - Κανένα άλλοθι για Γιοβάνοβιτς-Αλαφούζο

του Νίκου Στεργίου
Φαβορί η ΑΕΚ - Ο ΠΑΟΚ μπορεί να... καταστρέψει τον ΠΑΟ - Κανένα άλλοθι για Γιοβάνοβιτς-Αλαφούζο

Το μεγάλο κέρδος στον Ολυμπιακό, παρά τη νέα... αυτοκτονία του! Το πρωτάθλημα φουντώνει για τα καλά. Ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε all in στην Λεωφόρο και η νίκη του επωφελεί τόσο τον ίδιο όσο και την Ένωση, ενώ οι Πειραιώτες θα μπορούσαν τώρα να είναι στο -2 από την κορυφή!

Ολοκληρώθηκε μια ακόμη αγωνιστική της Super League και όσο περνάει ο καιρός ξεκαθαρίζουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Καταρχάς από εκεί που ένα μήνα πριν ψάχναμε εάν θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό και άλλη ομάδα, πέρα από την ΑΕΚ, πλέον έχουμε 4 διεκδικητές του τίτλου για τα... καλά.

Μάλιστα, θα λέγαμε πως πλέον ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά από το τρελό του σερί και έπειτα δεν είναι το απόλυτο φαβορί, με αυτό τον τίτλο να ανήκει ξεκάθαρα στην ΑΕΚ.

Ξεκινώντας από την ΑΕΚ που έκανε μια τεράστια ανατροπή επί του Ιωνικού και πλέον χαμογελάει όλο και περισσότερο. Η Ένωση κατάφερε να κάνει την πρώτη της ανατροπή για το φετινό πρωτάθλημα και αυτή φαίνεται πως ήρθε την καλύτερη δυνατή στιγμή, αφού την ίδια ώρα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχασαν βαθμούς. Μάλιστα, η Ένωση το έκανε αυτό σε μια έδρα που είχε δυσκολέψει και το Τριφύλλι πριν λίγο καιρό. 

Το μεγαλύτερο θετικό για τον Αλμέιδα, πέρα από τη νίκη είναι πρώτον ότι η ομάδα έβγαλε χαρακτήρα χωρίς τον καλύτερο της παίκτη και δεύτερον πως... απέκτησε εσωτερική μεταγραφή, μιας και είναι δεδομένο πως το γκολ που έβαλε ο Τσούμπερ θα του ανεβάσει αισθητά την απόδοση το προσεχές διάστημα. Εξάλλου είχε φανεί και στο κύπελλο το πόσο έψαχνε το γκολ ο Ελβετός. 

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, για όποιον δεν το έχει καταλάβει, πρόκειται για το σωματείο που είχαν όλοι ξεγραμμένο και έχει καταφέρει να μετράει στα τελευταία 15 ματς 13 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες, ενώ έχει φάει 1 γκολ στα τελευταία 9 ματς. Επιτεύγματά που οφείλονται στον Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ έχει κάθε λόγο να χαμογελάει, μιας και είναι ο μόνος από τους 4 που έχει τολμήσει να κάνει τόσο μεγάλο rebuilding δίνοντας πολλές ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά όπως ο Κοτάρσκι, ο Κουλιεράκης και ο Κωνσταντέλιας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να γίνει και η ομάδα που θα καταστρέψει τη χρονιά για τον Παναθηναϊκό, μιας και σε 10 μέρες μέσα δεν αποκλείεται να τον αποκλείσει από το κύπελλο και να τον έχει φτάσει στα... σχοινιά για το πρωτάθλημα. Εξάλλου ο ΠΑΟΚ είδε στο καταλληλότερο ματς τον Κωνσταντέλια να του δίνει τη νίκη, έχοντας συμμετοχή και στα τρία γκολ της ομάδας του. 

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει το παραμικρό άλλοθι και η ευθύνη βαραίνει τους Γιοβάνοβιτς και την διοίκηση, μιας και ο Αϊτόρ κοντεύει να... αποθεραπευτεί και ακόμη δεν έχει έρθει παίκτης ικανός να τον αντικασταστήσει! Έτσι πως το πάει το τριφύλλι πιο πιθανό είναι να επανέλθει συντομότερα ο Ισπανός στην δράση, παρά να αποκτηθεί παίκτης στη θέση του τρομερού Ισπανού εξτρέμ. Και η αλήθεια είναι πως κάποιοι το είχαν σκεφτεί χωρίς να το γράψουν, αλά η αλήθεια είναι ότι αυτή η χρονιά θυμίζει... ταμάμ τη χρονιά με τον τραυματισμό του Λέτο. Τότε ο Αργεντινός έμεινε στα πιτς και οι πράσινοι κατέρρευσαν και τώρα έχει μείνει εκτός ο Ισπανός και οι πράσινοι μετρούν 3 ήττες τον Γενάρη, ενώ αγνοούσαν τις ήττες στο πρώτο μισό της σεζόν.

Τέλος ο Ολυμπιακός, από τις ομάδες που είχαν κάνει το δικό τους comeback, έχασε μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην κορυφή το βράδυ της Κυριακής και είδε τον Ατρόμητο να του εγκλωβίζει τα ατού του και να του παίρνει δύο πολύτιμους βαθμούς. Μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός εάν είχε κερδίσει σε Γιάννενα και Περιστέρι θα ήταν στο -2 από την κορυφή, ωστόσο έχει χάσει άκρως σημαντικούς βαθμούς εκτός έδρας. Αν μένει κάτι από το ματς των ερυθρόλευκων ήταν πως έχουν πετύχει διάνα με τη μεταγραφή του Ροντινέι, μιας και έχει προσαρμοστεί με το καλημέρα στη χώρα μας.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λύγισε μετά τη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός - Διπλό λάθος Μίτσελ - Εκτός Πασχαλάκης, "τρελαμένος" Χάμες

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags