Facebook Pixel Super League: Ατάκες που θα συζητηθούν από πρώην ποδοσφαιριστή - "Ποιοτικός ο Άρης αλλά... - Δεν θα 'ναι πρώτος ο ΠΑΟ"
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-26 23:39:00

Ατάκες που θα συζητηθούν από πρώην παίκτη - "Ποιοτικός ο Άρης αλλά... - Δεν θα 'ναι πρώτος ο ΠΑΟ"

Sportdog Team
Ατάκες που θα συζητηθούν από πρώην παίκτη - "Ποιοτικός ο Άρης αλλά... - Δεν θα 'ναι πρώτος ο ΠΑΟ"

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε πρώην ποδοσφαιριστής όπου αναφέρθηκε τόσο στον αποκλεισμό των Κίτρινων από τον Ολυμπιακό, όσο και στην εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος.

Σωκράτης Φυτανίδης: Ο Έλληνας παλαίμαχος  ποδοσφαιριστής του Άτρομήτου μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον αποκλεισμό του Άρη, τον Ολυμπιακό και την εξέλιξη του πρωταθλήματος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το πολύ σε τρεις αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

«Χθες είδα έναν καλό Άρη που εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και έναν Ολυμπιακό με σκαμπανεβάσματα που έχει ποιότητα. Είδα μία ομάδα που αν είχε τύχη και και πειθαρχία, γιατί διαβάζουμε σήμερα για άλλη εντολή από τον προπονητή στο πέναλτι και άλλον να εκτελεί, θα ήταν άλλη η εξέλιξη. Κάθε προπονητής σύμφωνα με τους παίκτες που έχει επιλέγει μία στρατηγική. Δεν θεωρώ ότι πάντα ο Ολυμπιακός παίζει ψηλά ή ότι αν παίζει ψηλά είναι ριψοκίνδυνο.

Για να παίζεις ψηλά θα πρέπει εκτός από καλοί οι παίκτες να είναι και υπάκουοι πάνω στο πλάνο του προπονητή. Όλοι να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε άμυνα και επίθεση. Το δύσκολο είναι να φτιάξεις ένα σύνολο να έχει συνεπεία και πίσω και μπροστά. Ο Ολυμπιακός έχει βάθος στο ρόστερ και την δυνατότητα να φέρνει ποιοτικούς παίκτες. Εχει καλό σκάουτινγκ. Λίγες ομάδες το έχουν αυτό, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και φέτος η ΑΕΚ, που ακούει τον προπονητή.

Ο Άρης ενώ έχει ποιοτικούς σε αρκετές θέσεις αυτό δεν βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά εκεί κρίνονται όλοι. Ενας παίκτης πρέπει και να θέλει να δώσει το παραπάνω. Οι ομάδες πρέπει να βρίσκουν διψασμένους παίκτες, με κίνητρο. Δεν σημαίνει ότι θα φτιάξεις ομάδα αν φέρεις πέντε ονόματα και νομίζω ότι αυτό το λάθος στρατηγικής έκανε ο Άρης το καλοκαίρι. Δεν ήταν καλό που μίλησαν για πρωτάθλημα. Ήταν μία ομάδα που έλειπε τα περασμένα χρόνια από την μεγάλη κατηγορία. Είμαι βέβαιος ότι στις τρεις επόμενες αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι στην κορυφή. Είναι έργο καθαρά του προπονητή και του τιμ. Ξέρω την πειθαρχία του Γιοβάνοβιτς και την συνέπειά του, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

Ο Γιοβάνοβιτς στις μεταγραφές κάνει αυτό που πρέπει για να προστατέψει το πρότζεκτ και την διοίκηση. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύσκολες σεζόν οικονομικά και άδικα θεωρώ ότι πέφτουν πάνω στον Γιοβάνοβιτς. Είναι σε καλό δρόμο και δεν σημαίνει ότι αν δεν το πάρει είναι αποτυχημένος. Ο ΠΑΟΚ φτιάχνει έξυπνα ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Χρειάζεται χρόνος, υπομονή και πίστη. Στον ΠΑΟΚ γίνεται αυτό γιατί υπάρχει αυτή η διοίκηση και αυτός ο ιδιοκτήτης. Η ΑΕΚ, επίσης, είναι καλή ομάδα, αλλά υπάρχει η πίεση του πρωταθλήματος. Θα δούμε καλό πρωτάθλημα από εδώ και πέρα», είπε ο Σωκράτης Φυτανίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν άκουσε κανείς τον Μίτσελ στον Ολυμπιακό - Ρίσκο Ντόη, αδικία για Μπιέλ - Επιτέλους, λίγη ντροπή

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags